Skånskan > Nyheter

Tuesday, 18 June, 13:00

Skånskan - 11 jun 19 kl. 17:08

Dags igen för me­del­tidenLund I helgen in­tar rid­da­re, hant­ver­ka­re och gyck­la­re Folkets park i Lund för ännu en upp­la­ga av Me­del­tids­fes­ti­valen.Bengt Karlsson, ord­fö­ran­de för Me­del­tids­fö­re­ningen i Lund står i vad som just nu är en helt van­lig, om än folk­tom park, när den­na in­ter­vju äger rum tis­dag för­mid­dag.
Om bara någ­ra dagar kommer det dock se an­nor­lunda ut när Lund gör en resa mer än fem­hund­ra år bak­åt i tiden.
– Det är en fan­tas­tisk park att vara i. Man ser inga hy­res­hus så det känns verk­li­gen som att man är i me­del­tiden, säger Bengt Karlsson.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Folkets, Lund, Me, Karlsson, Bengt Karlsson, Hyres, Pa, Väs, Kul, Dom, Skånska Björnens, Danmark, Christian, Björnen, Sten Stu, Dra, Lunds, Lun, His

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dags, igenför me , del, tiden
Skånskan - 20 aug 16 kl. 01:00

Till­ba­ka till me­del­tiden

För en tid se­dan be­stämde jag mig för att göra en bild­nings­re­sa. Inte en fy­sisk, men lit­te­rär. Att läsa verk av de största tän­ka­rna, och upp­täcka att de för­tvivlats av sam­ma pro­blem som vår sam­tid härjas av, skänker nå­gon form av lugn.

Eurosport - 06 dec 13 kl. 19:53

Fotboll - VM - Ny brödrakamp i familjen Boateng: ”Dags igen”

Bröderna Boateng stöter på varandra igen. Precis som för fyra år sedan har Tyskland lottats mot Ghana och nu möts Jerome och Kevin-Prince återigen. ”Det är dags igen”, skriver Schalke-stjärnan på Twitter..

Västerbottens Folkblad - 27 aug 11 kl. 14:35

Dags igen för hästpremiering

ERSMARK Intresset för hästavel är stort i norra Sverige. ERSMARK Intresset för hästavel är stort i norra Sverige. På söndag är det dags igen för årets sto- och unghästpremiering i Västerbotten.

Helsingborgs Dagblad - 17 okt 11 kl. 13:57

Dags igen för klädbyte

På lördag den 22 oktober klockan 11?12.30 är det dags igen för klädbytardag på Hyllinge bibliotek.

Nya Wermlands Tidningen - 08 dec 11 kl. 11:10

Dags igen för direktsänd opera

Det har varit paus under en tid med direktsända operor från Metropolitan på Folkets hus i Filipstad. Nu på lördag är det dags igen sedan man installerat ny teknik som gör sändningarna möjliga. Det publiken får njuta av är den franske kompositören Charles Gounods opera Faust..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Dags igen för en framtidsdag i Ås

Ås församling växer så det knakar, från 2 400 till 3 000 personer på tio år, och på lördag är det dags igen för en framtidsdag i Jämtkrafthallen..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Dags igen för en framtidsdag i Ås

Ås församling växer så det knakar, från 2 400 till 3 000 personer på tio år, och på lördag är det dags igen för en framtidsdag i Jämtkrafthallen..

Västerbottens Folkblad - 29 aug 13 kl. 08:42

Dags igen för Vitbergets dag

Flyttar aktiviteterna till ett nytt område med nära anknytning till naturen. På söndag är det dags igen för Vitbergets Dag. Men i år blir det [...

Nerikes Allehanda - 07 okt 14 kl. 13:40

Dags igen för bio-opera

Nu är det dags igen för opera på bion. Höstpremiären sker på lördag..

Nerikes Allehanda - 13 okt 15 kl. 13:30

Dags igen att spela fram högvakten

Till helgen är det dags igen för Hemvärnets Musikkår Guldsmedshyttan att spela fram högvakten till Stockholms slott..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Kävlingebo utpressad av liga

KÄVLINGE En utpressarliga satte i april förra året klorna i en 19-åring Kävlinge.
Han blev så rädd att han svischade iväg nästan hela sitt arv efter sin pappa.Nu döms tolv unga män från norra Skåne till allt från fängelse till böter för grov utpressning till grovt penningtvättsbrott för sitt agerande.

Skånskan - 1 timme sedan

Larm om villabrand i Ageröd

Höör Enligt larmet som kom in 10.57 ska det brinna på spisen.Räddningstjänsten har åkt till platsen för närmare undersökning.

Skånskan - 1 timme sedan

Försökte råna prostituerad

Malmö En man i 20-årsåldern sitter frihetsberövad misstänkt för två sexköp och ett rånförsök. Det var vid halv sjutiden på måndagskvällen som en person hörde en kvinna ropa på hjälp från en balkong i Nydala och ringde polisen.
De skickar genast en patrull till lägenheten där det visar sig att två kvinnor säljer sex.

Skånskan - 1 timme sedan

Stal motorcykel i garage

KÄVLINGE En motorcykel stals från ett garage på Högalid vid Gryvägen under natten till tisdagen.
Samtidigt har tjuven brutit loss ett bakhjul på en annan motorcykel i garaget för att komma åt låskedjan. Däremot lämnades den motorcykeln kvar.

Skånskan - 1 timme sedan

Nya ägare till fastigheten på Andrarumsvägen 379-3 i Lövestad

Lövestad 1 475 000 kronor fick Malin Katrin Elisabeth Sjöman, 48, och Bror David Mattias Sjöman, 45, från Rydebäck, ge för huset på Andrarumsvägen 379-3 i Lövestad. Huset har en boyta på 73 kvadratmeter. Köpet från säljaren Johan Petersson och Lovisa Katarina Björnsson blev klart i maj 2019.

Skånskan - 2 timmar sedan

Uppåkraöl med en smak av järnåldern

UPPÅKRA Nu bryggs Uppåkraöl – ett arkeologiskt öl med smak av järnålder och inspirerat av fynd gjorda vid utgrävningar i Uppåkra.Bryggningen startade på måndagen på Pax Brygghus i Flyinge men ölet är beställt av Uppåkra Arkeologiska Center.
Det är fynd från ett omkring 1 500 år gammalt ölbryggeri i Uppåkra som inspirerat.

Skånskan - 2 timmar sedan

13-åring stal HVB-hemmets bil

ESLÖV Eslövspolisen fick i helgen ta emot två anmälningar efter incidenter på olika HVB-hem i kommunen. Tre unga rymde från ett HVB-hem och stal dess bil – som framfördes av en 13-årig pojke. En anställd på ett annat HVB-hem blev hotad av en boende där.

Skånskan - 2 timmar sedan

Italiensk familj bestulen

ESLÖV En italiensk Sverigeturistande familj som parkerat vid Gårdstånga vägkrog i fredags fick efter en måltid se sin bil uppbruten och länsad på värdeföremål.
Det som stals var bland annat en ryggsäck, plånbok, pengar, pass, id-handlingar, körkort, kreditkort..

Skånskan - 2 timmar sedan

Gäng vägrade lämna

ESLÖV Ett ungdomsgäng tog sig häromdagen in på en förskolas område på Palmgatan i Eslöv – och vägrade sedan lämna trots tillsägelser.
Det var i fredags vid 13.20-tiden som fyra ungdomar i 13-15-årsåldern tog sig in där.

Skånskan - 2 timmar sedan

Sonen hotade mamma

MARIEHOLM En kvinna som bor strax utanför Marieholm blev hotad av sin son i helgen. Sonen ville låna hennes hund, men vägrades eftersom mamman var rädd att han skulle missbruka.
Enligt polisanmälan som mamman lämnat in hotade mannen, som är i 30-årsåldern, då att skicka folk dit som skulle hugga ner både henne och hunden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.