Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 19 June, 10:44

Helsingborgs Dagblad - 11 jun 19 kl. 17:05

Gamergate – ett kulturkrig mot kvinnor i spelbranschenEn besviken ex-pojkvän tände gnistan som blev till ett flammande kvinnohat i spelbranschen..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gamergateett , kulturkrigmot , kvinnori , spelbranschen
Sydsvenskan - 11 jun 19 kl. 17:05

Gamergate – ett kulturkrig mot kvinnor i spelbranschen

En besviken ex-pojkvän tände gnistan som blev till ett flammande kvinnohat i spelbranschen..

Kristianstadsbladet - 18 okt 14 kl. 10:20

Våg av hat mot kvinnor i spelvärlden

Spelkritiker och spelutvecklare hotas och kränks. Varför? För att de är kvinnor.

BT - 18 okt 14 kl. 10:20

Våg av hat mot kvinnor i spelvärlden

Spelkritiker och spelutvecklare hotas och kränks. Varför? För att de är kvinnor.

SR - 20 nov 14 kl. 06:00

Pressetik större problem än sexism, menar GamerGate-sympatisör

De många hot och trakasserier som riktats mot kvinnliga spelare och spelutvecklare har präglat rapporteringen från spelbranschen de senaste månaderna. Men vad det såkallade #GamerGate handlar om råder det olika uppfattningar om. Sexism inom spel och spelbranschen, menar en grupp.

SR - 17 nov 14 kl. 06:00

Försvarar hatet i spelbranschen

Under hösten har det rapporterats mycket kring det så kallade #GamerGate. Det vill säga de många hot och trakasserier som riktats mot de kvinnliga spelare och spelutvecklare, som valt att ifrågasätta sexismen inom spelvärlden. Debatten har nått långt utanför spelvärlden, men hur resonerar man egentligen inne i GamerGate?

SVT - 09 mar 15 kl. 17:56

Efter Gamergate: Så ska sexismen i spelvärlden stoppas

I spåren av den kontroversiella nätrörelsen Gamergate: Nu reagerar den svenska spelbranschen på sexismen. Ett internationellt jämställdhetsprojekt, genusmärkning av spel och nytt mångfaldspris för utvecklare är några av satsningarna som ska råda bot på problemen..

SR - 28 jan 15 kl. 06:00

GamerGate-offer startar hjälporganisation mot näthatet

Den internationella hjälporganisationen Crash Override ska ge stöd till kvinnor som får utstå hot och trakasserier på internet. Bakom initiativet står bland annat den amerikanska spelutvecklaren Zoe Quinn, som under hösten hamnade i centrum av #Gamergate..

IDG - 18 feb 15 kl. 13:18

"Jag är helt vansinnig på Gamergate!" - Thomas Arnroth fortsätter lyssna på arga spelkvinnor


I går öppnade Thomas Arnroth dammluckan till anonyma spelkvinnors vrede. I dag är det dags för ilska inte bara mot Gamergate och andra spelkvinnor, utan också på förväntan från artikelförfattaren att spelande kvinnor ska vara just arga..

SVT Debatt - 18 jul 13 kl. 00:23

Sverige behöver inte ett kulturkrig

POLITIK Med ett drygt år kvar till valet 2014 tyder mycket på att Sverigedemokraterna fått det inflytande inom svensk politik som så många för tre år sen svor att partiet inte skulle tillåtas få. Aldrig har det framstått tydligare än under Almedalsveckan, då Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfvén tycktes tävla i vem som bäst kunde distansera sig från allt vad SD heter, skriver Daniel Nord, masterstudent i historia, och menar att en högljudd och polariserande debatt i sekundära frågor kan leda Sverige in i ett kulturkrig. Att de stora partierna tar avstånd från Jimmie Åkessons politik är både förväntat och önskvärt.

SVT - 23 feb 18 kl. 18:46

”Kvinnor i spelbranschen blir inte sedda som experter”

I uppropet #vispelarintemed har kvinnor vittnat om sexuella trakasserier i spelbranschen. Linnea Harrison, ordförande för Women in games Stockholm, tror att den snabba utvecklingen i techindustrin kan hjälpa till att driva fram en förändrad attityd..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Hongkongs säkerhetschef grillad i parlamentet

Hongkongs säkerhetschef John Lee har frågats ut av ledamöter i Hongkongs parlament med anledning av polisens agerande under de omfattande protesterna den senaste tiden. Polisen har fått kritik för att ha använt överdrivet våld för att skingra demonstran.

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Forskaren som satsade på småskalig odling

Kerstin Engström startade eget litet lantbruk..

Helsingborgs Dagblad - 4 minuter sedan

Vänersborgsmordet överklagas till Hovrätten

Vänersborgs tingsrätt dömde mannen till 18 års fängelse för mord och brott mot griftefriden. Nu överklagar han domen och vill att åtalat ska ogillas. Eller åtminstone att straffet ska mildras.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Här är BoIS transferbesked

Billy Magnusson om strategin under sommaren och unge mittfältarens nya lösning..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

FN släpper rapport om mördade Khashoggi

FN:s utredare Agnes Callamard kommer under onsdagen släppa sin rapport från utredningen om mordet på den saudiska journalisten Jamal Khashoggi, rapporterar Reuters. Callamard har tidigare sagt att bevisen pekar mot de allra mäktigaste i Saudiarabien. De.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Svenskarna berg av plastskräp växer

Svenskarnas platsanvändning ökade med 300 000 ton per år från 2012 till 2017, visar en rapport från Naturvårdsverket. Det innebär 30 kilo per person och år. – En så stor ökning hade jag inte trott, men samtidigt använder vi mer och mer plast i vår varda.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Färre jobb på svenska museer

Förra året nådde det totala antalet avlönade arbetskrafter den lägsta nivån sedan mätningarna infördes 2003, enligt en rapport från Myndigheten för kulturanalys. Jämfört med föregående år minskade antalet sysselsatta i samtliga museikategorier, förutom.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

SD ville skrota vindkraften — beskylldes för att vara oseriösa

Helsingborg äger inga egna vindkraftverk..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Förskola utryms efter hot om skjutning

En förskola i Kiruna kommun har utrymts efter att bland annat sms skickats ut med hot om en skjutning , skriver NSD. – Det är oklart om det har skickats till flera eller om det är en skärmdump som har spridits. Det är så pass mycket oro att vi nu tömmer.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Fler anhöriga satte stopp för donation

Antalet avlidna som donerade organ sjönk något i fjol till 182. Det var också fler anhöriga som satte stopp för donation. Organdonationerna har under många år haft en positiv trend, med 2017 som ett toppår med 188 avlidna personer som donerade organ.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.