Sydsvenskan > Inrikes

Tuesday, 18 June, 21:56

Sydsvenskan - 11 jun 19 kl. 17:05

Gamergate – ett kulturkrig mot kvinnor i spelbranschen



En besviken ex-pojkvän tände gnistan som blev till ett flammande kvinnohat i spelbranschen..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gamergateett , kulturkrigmot , kvinnori , spelbranschen
Helsingborgs Dagblad - 11 jun 19 kl. 17:05

Gamergate – ett kulturkrig mot kvinnor i spelbranschen

En besviken ex-pojkvän tände gnistan som blev till ett flammande kvinnohat i spelbranschen..

Kristianstadsbladet - 18 okt 14 kl. 10:20

Våg av hat mot kvinnor i spelvärlden

Spelkritiker och spelutvecklare hotas och kränks. Varför? För att de är kvinnor.

BT - 18 okt 14 kl. 10:20

Våg av hat mot kvinnor i spelvärlden

Spelkritiker och spelutvecklare hotas och kränks. Varför? För att de är kvinnor.

SR - 20 nov 14 kl. 06:00

Pressetik större problem än sexism, menar GamerGate-sympatisör

De många hot och trakasserier som riktats mot kvinnliga spelare och spelutvecklare har präglat rapporteringen från spelbranschen de senaste månaderna. Men vad det såkallade #GamerGate handlar om råder det olika uppfattningar om. Sexism inom spel och spelbranschen, menar en grupp.

SR - 17 nov 14 kl. 06:00

Försvarar hatet i spelbranschen

Under hösten har det rapporterats mycket kring det så kallade #GamerGate. Det vill säga de många hot och trakasserier som riktats mot de kvinnliga spelare och spelutvecklare, som valt att ifrågasätta sexismen inom spelvärlden. Debatten har nått långt utanför spelvärlden, men hur resonerar man egentligen inne i GamerGate?

SVT - 09 mar 15 kl. 17:56

Efter Gamergate: Så ska sexismen i spelvärlden stoppas

I spåren av den kontroversiella nätrörelsen Gamergate: Nu reagerar den svenska spelbranschen på sexismen. Ett internationellt jämställdhetsprojekt, genusmärkning av spel och nytt mångfaldspris för utvecklare är några av satsningarna som ska råda bot på problemen..

SR - 28 jan 15 kl. 06:00

GamerGate-offer startar hjälporganisation mot näthatet

Den internationella hjälporganisationen Crash Override ska ge stöd till kvinnor som får utstå hot och trakasserier på internet. Bakom initiativet står bland annat den amerikanska spelutvecklaren Zoe Quinn, som under hösten hamnade i centrum av #Gamergate..

IDG - 18 feb 15 kl. 13:18

"Jag är helt vansinnig på Gamergate!" - Thomas Arnroth fortsätter lyssna på arga spelkvinnor


I går öppnade Thomas Arnroth dammluckan till anonyma spelkvinnors vrede. I dag är det dags för ilska inte bara mot Gamergate och andra spelkvinnor, utan också på förväntan från artikelförfattaren att spelande kvinnor ska vara just arga..

SVT Debatt - 18 jul 13 kl. 00:23

Sverige behöver inte ett kulturkrig

POLITIK Med ett drygt år kvar till valet 2014 tyder mycket på att Sverigedemokraterna fått det inflytande inom svensk politik som så många för tre år sen svor att partiet inte skulle tillåtas få. Aldrig har det framstått tydligare än under Almedalsveckan, då Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfvén tycktes tävla i vem som bäst kunde distansera sig från allt vad SD heter, skriver Daniel Nord, masterstudent i historia, och menar att en högljudd och polariserande debatt i sekundära frågor kan leda Sverige in i ett kulturkrig. Att de stora partierna tar avstånd från Jimmie Åkessons politik är både förväntat och önskvärt.

SVT - 23 feb 18 kl. 18:46

”Kvinnor i spelbranschen blir inte sedda som experter”

I uppropet #vispelarintemed har kvinnor vittnat om sexuella trakasserier i spelbranschen. Linnea Harrison, ordförande för Women in games Stockholm, tror att den snabba utvecklingen i techindustrin kan hjälpa till att driva fram en förändrad attityd..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Jättelikt kokainbeslag i Philadelphia

Amerikanska federala myndigheter har gjort ett jättelikt kokainbeslag. Över 16 ton av drogen har beslagtagits på ett fartyg i hamnen i Philadelphia. Narkotikan beräknas ha ett värde i missbrukarledet på motsvarande nära 9,5 miljarder kronor och beslaget.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Så ser svenska lärare på sitt arbete

Nu presenteras resultaten i en stor, internationell undersökning om lärares och rektorers arbetsvillkor. Förra gången studien genomfördes gav de svenska lärarna en i många delar mörk bild av sitt yrke. Talis, som undersökningen kallas, är den största in.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Läsarbrev och replik om public service samt kvinnliga professorer.

Skribenter är Mats Olin, Näringslivets medieinstitut, Carl Svensson och Jan Nyblom..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Federley hoppar av ledarkamp i EU-grupp

Centerpartiets Fredrick Federley lägger ned sin kandidatur för att bli gruppledare för liberala Förnya Europa (RE) i EU-parlamentet. "Jag lovade att driva en ärlig och öppen politisk kandidatur som inte skulle splittra vår partigrupp, vilket jag också h.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

55-årig man gripen efter misshandel på Lorensborgsgatan

Polispatrull på plats för att reda ut vad om hänt..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Kanadensare död i luftövning i Bulgarien

En kanadensisk soldat omkom i samband med en luftövning i Bulgarien på tisdagen. Ytterligare tre soldater skadades. Den USA-ledda övningen, på flygbasen Tjesjnegirovo öster om staden Plovdiv, avbröts med anledning av dödsfallet.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Brasilianska stjärnan missar resten av VM

Brasiliens yttermittfältare Andressa Alves missar resten av fotbolls-VM i Frankrike. 26-åringen, startspelare i stornationens två första VM-matcher, drabbades av en lårskada under måndagens träning och meddelar på sociala medier att hon inte spelar med.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Hårdare tag är inte nog. Tänk på rättssäkerheten.

Fulla häkten är inget självändamål..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Stens brygga återinvigs för andra sommaren på raken

Tidsschemat höll – premiärdopp på Näsets populäraste badplats..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Spanjorska ska leda socialdemokrater i EU

Den socialdemokratiska gruppen i EU-parlamentet, S&D, har valt spanjorskan Iratxe García till ny ledare. García tar över ordförandeskapet i parlamentets näst största partigrupp sedan den tyske ordföranden Udo Bullmann dragit tillbaka sin kandidatur till.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.