SVT > Inrikes

Monday, 17 June, 00:41

SVT - 11 jun 19 kl. 16:55

Kärnvapenfria länder enas om gemensam deklaration för nedrustningNär kärnvapenmakter vapenskramlar måste länder utan kärnvapen verka för nedrustning. Det anser företrädare för 16 länder som på utrikesminister Margot Wallströms initiativ skrivit under en gemensam deklaration i Stockholm, uppger TT..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Margot Wallströms, Stockholm, TT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kärnvapenfrialänder , enasom , gemensam, deklarationför , nedrustning
GöteborgsPosten - 29 nov 17 kl. 13:06

Svårt för EU och AU att enas om Libyen

Toppmötet skulle främst handla om utveckling och ungdomar. Men migrationsfrågan tycks oundviklig när EU:s ledare träffar sina afrikanska kollegor i Abidjan. AU och EU har svårt att komma överens om en gemensam deklaration om situationen i Libyen..

Regeringen - 07 okt 16 kl. 07:00

Internationell deklaration om ansvarsfull export och användning av obemannade flygfarkoster

I går, torsdagen den 6 oktober, offentliggjordes en gemensam deklaration i Washington DC, vari Sverige tillsammans med ytterligare 42 länder sätter fokus på den snabba tekniska utvecklingen av obemannade flygfarkoster (UAVs) och det faktum att de blir allt viktigare för militära ändamål..

BT - 03 okt 13 kl. 16:58

Deklaration om Östersjön är i hamn

Mötet riskerade länge att stranda. Efter flera timmars tuffa förhandlingar så har Östersjöländernas miljöministrar nu lyckats enas kring en deklaration som ska skärpa arbetet med att rädda Östersjön. Dagens möte i Köpenhamn skulle mynna ut i en ny ministerdeklaration som ska öka takten för att rädda Östersjön, ett av världens mest förorenade hav.

UNT - 03 okt 13 kl. 16:56

Deklaration om Östersjön är i hamn

Mötet riskerade länge att stranda. Efter flera timmars tuffa förhandlingar så har Östersjöländernas miljöministrar nu lyckats enas kring en deklaration som ska skärpa arbetet med att rädda Östersjön..

DI - 03 okt 13 kl. 17:07

Deklaration om Östersjön i hamn

Mötet riskerade länge att stranda. Efter flera timmars tuffa förhandlingar så har Östersjöländernas miljöministrar nu lyckats enas kring en deklaration som ska skärpa arbetet med att rädda Östersjön..

Supermiljöbloggen - 14 feb 14 kl. 12:31

Globalt deklaration om tjuvjakt antagen

46 länder har mötts i London de senaste dagarna för att diskutera hur man kan komma till rätta med den illegala jakten på utrotningshotade djur som elefanter och noshörningar.  Länderna lyckades enas om ett gemensamt deklaration där man åtog sig att arbeta mot korruption, utfärda hårdare straff för tjuvjägare och anställa fler vakter och poliser som kan skydda de hotade djuren. Vad som många menar var lovande med mötet var att Kina och Vietnam deltog, något som är viktigt eftersom att tjuvjakten drivs av den stora efterfrågan på elfenben som finns i de här länderna.

E24 - 27 mar 12 kl. 05:50

Eu: kommer ej enas om gemensam tobinskatt- schÄuble

EU-länderna kommer inte att enas om en gemensam finansiell transaktionsskatt, Tobinskatt, utan det blir upp till varje regering att strama åt reglerna..

E24 - 27 mar 12 kl. 05:50

"EU kommer ej enas om gemensam Tobinskatt"

EU-länderna kommer inte att enas om en gemensam finansiell transaktionsskatt, Tobinskatt, utan det blir upp till varje regering att strama åt reglerna..

YLE - 07 okt 14 kl. 15:36

I morgon ska de enas

Hjärtgruppen ska enas i morgon. Det är kravet från sjukvårdsdistriktets fullmäktige. Hans Frantz och Michael Luther strider om kostnaderna.

YLE - 07 okt 14 kl. 15:36

Idag ska de enas

Hjärtgruppen ska enas i morgon. Det är kravet från sjukvårdsdistriktets fullmäktige. Hans Frantz och Michael Luther strider om kostnaderna.

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

SVT:s metereolog: Så blir midsommarvädret

Solig morgon, molnig förmiddag och så en bit regnvåt jordgubbstårta framåt eftermiddagen. Ungefär så brukar en typisk svensk midsommar se ut. Och årets högtidsväder ser ut att följa traditionen, enligt SVT:s meteorolog Pia Hultgren..

SVT - 6 timmar sedan

Flygsäkerhetsexpert: ”Allvarligt – man underskattar risken”

Hans Kjäll med över 30 års erfarenhet av flygsäkerhetsarbete, reagerar kraftigt på de nya uppgifterna om påstådda säkerhetsbrister i Boeings storsäljare B787 Dreamliner. – Det verkar som om man underskattar risken, säger han till SVT Nyheter..

SVT - Igår: 17:01

Nyamko Sabuni (L): ”Ingenting är avgjort än”

Nyamko Sabuni kan ha segrat i Liberalernas partiledarstrid. Om viljan ute i partiförbunden följs får den tidigare ministern minst 105 av 183 röster på partiets landsmöte. ”Ingenting är avgjort än”, säger Nyamko Sabuni i en kommentar till TT..

SVT - Igår: 15:02

Att överklaga Försäkringskassans beslut kan ge ny praxis

Att överklaga Försäkringskassans beslut kan skapa en ny praxis vad gäller sjukpenning. Men nu varnar LO att det inte är en möjlighet för alla. – Det är svårt som enskild medborgare, speciellt om man har någon form av ohälsa, att driva det här mot Försäkringskassans jurister, säger Kjell Rautio, utredare på LO..

SVT - Igår: 12:37

Ny studie: Tidigt födda i riskzonen att utveckla KOL

För tidigt födda barn har en tydligt ökad risk att drabbas av lungsjukdomen KOL, visar en ny svensk studie. Nära 30 procent av de som deltog i studien, som föddes med ofullständigt utvecklade lungor, visade tecken på KOL redan i 20-årsåldern..

SVT - I förrgår: 13:56

Rekordmånga vapen beslagtagna av polisen förra året – dramatisk ökning senaste åren

Förra året beslagtog polisen 1 180 skjutvapen i Sverige, enligt färska siffror från polisen. Det är ett rekord. Samtidigt visar statistik som SVT Nyheter har begärt ut på en dramatisk ökning av vapenbeslag under de senaste åtta åren..

SVT - Igår: 06:53

Nordkoreasamtal i Saltsjöbaden

Sydkoreas president Moon Jae-In är i Sverige. Under förmiddagen kommer han att träffa statsminister Stefan Löfven i Saltsjöbaden för att samtala om bland annat Nordkorea, uppger TT..

SVT - Igår: 06:37

”En ren skandal” – politiker rasar efter helikoptergranskningen

Flera försvarspolitiker är mycket kritiska efter SVT:s granskning av MSB:s helikopterupphandling. SD kallar det en skandal och KD kräver att upphandlingen görs om. Men varken MSB:s högste chef Dan Eliasson eller inrikesminister Mikael Damberg (S) vill låta sig intervjuas om kritiken..

SVT - I förrgår: 22:33

Färre brott registreras som grov kvinnofridskränkning

De senaste tio åren har både antalet anmälningar av grov kvinnofridskränkning och andelen fall som lett till åtal minskat kraftigt. Det visar en ny rapport från Brottsförebyggande rådet, Brå. – Det är olyckligt och en utveckling som inte gynnar någon, säger Emma Ramstedt, verksamhetsutvecklare för brott i nära relation på Polismyndigheten..

SVT - I förrgår: 22:00

Få insektshotell i handeln passar för svenska bin

Insektshotell har blivit en populär detalj i många parker och trädgårdar. Men även om det finns många entusiaster som följer insekternas utveckling saknas vetenskapliga studier om på vilket sätt de påverkar bina och hur mycket de egentligen bidrar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.