Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 20 June, 02:59

Helsingborgs Dagblad - 11 jun 19 kl. 16:57

FristÅende skribentSå får då också nordvästra Skåne en SD-styrd kommun. En framgång för Sverigedemokraterna förstås, med en SD-politiker som blivande ordförande för kommunstyrelsen i Svalöv. Även om partiet – för syns skull – fick kritisera och försöka förklara bort vissa inlägg som Teddy Nilsson gjort på Facebook..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Skåne, SD, Sverigedemokraterna, Svalöv, Teddy Nilsson, Facebook

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FristÅende, skribent
Ekonomistas - 28 feb 18 kl. 07:50

De fristående skolornas betygssättning

Skolverket släppte i veckan en rapport som berättar att elever från kommunala gymnasieskolor generellt presterar bättre än elever från fristående skolor under första året på högskolan. Då de kommunala gymnasisterna i snitt har lägre gymnasiebetyg är detta en indikation på att betygssättningen är generösare på fristående gymnasier. Resultatet är helt i linje med Björn Hinnerichs och min studie som finner att fristående gymnasier rättar de nationella proven generösare än kommunala.

SVT Debatt - 21 mar 14 kl. 13:55

Fristående förskolor är bättre på allt

FÖRSKOLAN På punkt efter punkt uppvisar fristående förskolor bättre resultat än kommunala. Dessutom finns det inget vinstuttag att tala om. Att barn får knäckebröd och vatten är ett enskilt fall som inte säger någonting generellt.

Skånskan - 07 feb 19 kl. 10:00

Fristående förskolor ska börja nätverka

Sjöbo Förskolecheferna Jessica Bonning från förskolan Nyfiken och Annika Johansson, Filurens förskola vill skapa ett eget nätverk för fristående förskolor.
I kväll har de sitt första möte i Folkets park.Mötet kommer vara riktat till alla som jobbar på fristående förskolor inom kommunen.

BT - 17 jun 12 kl. 08:01

Fristående grundskolor drar ifrån

De fristående grundskolorna i Borås drar ifrån de kommunala när det gäller både meritvärde och andelen som får fortsätta till gymnasiet.
13,5 procent av eleverna i de kommunala skolorna är inte behöriga. BT kan i dag presentera den färska statistiken över elevernas slutbetyg som de fick vid förra veckans avslutningar.

Nyhetsverket - 25 mar 14 kl. 13:01

LÄgre lÄrartÄthet i fristÅende grundskolor Än kommunala

LÄGRE LÄRARTÄTHET I FRISTÅENDE GRUNDSKOLOR ÄN KOMMUNALA Vänsterpartiet Storstockholm släpper idag en rapport i DN Stockholm som visar att lärartätheten är drygt tio procent lägre i de fristående grundskolorna jämfört med kommunala. I hela 22 av länets 26 kommuner går det fler elever per lärare i fristående grundskolor jämfört med kommunala. – Vi är många föräldrar som känner oro för hur våra barn har det i skolan.

Skånskan - 16 apr 19 kl. 05:30

Vill underlätta för fristående gymnasier

Lund Utbildningsnämndens ordförande Rasmus Törnblom (M) vill göra det lättare för fristående gymnasieskolor att etablera sig och expandera i Lund.Hans initiativ tas upp vid onsdagens sammanträde med nämnden då även flera ansökningar om utökningar vid befintliga friskolor ska behandlas.
Rasmus Törnblom pekar på att Lund är Skånes största gymnasiekommun sett till antalet platser och program.

Sydsvenskan - 06 feb 19 kl. 16:04

FristÅende skribent

Den siste december 2008 lades Styrelsen för psykologiskt försvar ner..

Sydsvenskan - 23 apr 19 kl. 17:20

FristÅende skribent

De nordiska länderna är olika, men ganska lika ändå. De ligger högt i olika välfärdsrankningar och ”lyckomätningar”. Samtidigt är en del invånare rejält missnöjda..

Helsingborgs Dagblad - 01 maj 19 kl. 18:53

FristÅende skribent

När kommunfullmäktige i Helsingborg höll sitt aprilsammanträde kunde politikerna glädja sig över att det stod en hel hop engagerade medborgare utanför Rådhuset. De flesta för att de vill bevara Folkparken..

Sydsvenskan - 10 jun 19 kl. 13:30

FristÅende skribent

Det är närmare två decennier med Öresundsbron och sundsintegrationen har inte riktigt tagit den fart många önskade. Samarbetet Greater Copenhagen, som inleddes 2016, har till mål att öka tillväxten och arbetstillfällena, så att regionen står stark och lockar investeringar och kvalificerad arbetskraft i konkurrens med metropoler som Stockholm, Berlin och Amsterdam..

Sydsvenskan - 11 jun 19 kl. 16:57

FristÅende skribent

Så får då också nordvästra Skåne en SD-styrd kommun. En framgång för Sverigedemokraterna förstås, med en SD-politiker som blivande ordförande för kommunstyrelsen i Svalöv. Även om partiet – för syns skull – fick kritisera och försöka förklara bort vissa inlägg som Teddy Nilsson gjort på Facebook..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Zapata avgjorde för Colombia

Duván Zapata hittade nätet även i Colombias andra match i Copa América, vilket innebär att laget som första land är helt klart för kvartsfinal. Mot specialinbjudna Qatar hade Colombia en rad chanser att avgöra på Morumbi i São Paulo. Bland annat fanns e.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Elias Pettersson vann Calder Trophy

Årets nykomling i NHL heter Elias Pettersson. Den 20-årige svensken vann Calder Trophy som säsongens rookie under årets NHL-gala i Las Vegas. Vancouver-spelaren var nominerad tillsammans med Rasmus Dahlin, Buffalo, och St Louis målvakt Jordan Binnington.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Stabilt för skottskadad i Uppsala

Läget för den man som sköts i Uppsala på onsdagskvällen är stabilt och det ska inte vara någon fara för hans liv, uppger polisen vid ettiden på natten mot torsdag. Det var strax efter klockan 18 som en bil blev beskjuten utanför Gottsunda centrum i Upps.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Norskt förlag ändrar kritiserat bokomslag

De norska och danska utgåvorna av boken "Scener ur hjärtat" har anklagats för att de ger intrycket av att klimataktivisten Greta Thunberg är huvudförfattare. I Danmark kritiserades boken för att vara vilseledande när den nyligen släpptes med Greta Thunb.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Mexiko godkänner ”nya Nafta”

Mexikos senat har med stor majoritet godkänt det nya handelsavtalet USMCA, som ska ersätta det tidigare Nafta mellan USA, Mexiko och Kanada. – Avtalet innebär utländska investerare i Mexiko, nya arbetstillfällen i Mexiko och tillgång till USA:s marknad.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Många döda i ny Burkina Faso-attack

Minst 17 personer har dödats i en attack mot en by i norra Burkina Faso. – En beväpnad grupp utförde en attack mot civilbefolkningen i byn Belehede under natten till tisdag, säger landets försvarsminister Cheriff Sy i ett uttalande, och lägger till att.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Mexiko ber om mer FN-stöd

Mexiko behöver mer stöd för att hantera strömmen av papperslösa migranter som flyr våld och fattigdom i Centralamerika. Det budskapet framförde landets utrikesminister Marcelo Ebrard under ett möte med FN:s generalsekreterare Antonio Guterres på onsdage.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Polisen undersöker hög smäll i Rosengård

Polis och SOS Alarm har fått in flera samtal om att en hög smäll har hörts i Rosengård i Malmö strax före klockan 23 på onsdagskvällen. Polisen är på plats i området för att kontrollera vad som kan ha smällt. – Vi har även en polispatrull som själva har.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Många döda i attacker i nordvästra Syrien

Minst sjutton civila och elva jihadister har dödats i regimsidans attacker i nordvästra Syrien, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien. Tolv civila dödades i ett flygangrepp mot en by i.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Minst 20 migranter befaras drunknade

Minst 20 migranter saknas i Medelhavet efter en räddningsoperation..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.