Barometern > Nyheter

Tuesday, 25 June, 15:35

Barometern - 11 jun 19 kl. 16:44

Fiber: C vill skynda på fiberutbyggnaden i KristdalaBeskedet att fiberutbyggnaden i Kristdalabygden ska delas upp i två etapper har fått Centerpartiet att reagera. Många i området riskerar enligt partiet att inte kunna få någon fiberanslutning. .
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Kristdala, Kristdalabygden, Centerpartiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FiberC vill , skynda, fiberutbyggnadeni , Kristdala
Barometern - 14 jun 19 kl. 11:01

Kristdala Fiber vill ha svar om fiberutbyggnad

Den segdragna fiberutbyggnaden i Kristdalabygden har dragit ut mycket på tiden. Nyligen blev det klart att operatören IP Only har delat upp projektet i två verksamhetsområden. Nu har Kristdala Fiber Ekonomisk Förening vänt sig till kommunfullmäktige..

UT - 16 jan 14 kl. 10:33

Erik Öhlund engagerade sig ideellt för fiber ? för jobbets skull

Vem vet hur länge kopparnätet kommer finnas kvar, tänkte Erik Öhlund och engagerade sig därför i fiberutbyggnaden. På köpet får han lyxen att kunna jobba hemifrån. Det började med att Vattenfall grävde ner elledningar och undrade om det fanns intresse för att kombinera det med fiberutbyggnad.

Skånskan - 09 jan 17 kl. 10:00

Landsbygden ska få fiber

HÖÖR/ESLÖV På tisdag hålls det första av tre stormöten som ska få de boende i Höörs kommun att teckna sig för bredband via fiber.
– Vi vill få upp intresset! Inom ett par år finns inte längre möjlighet att få bredband via ADSL.

Barometern - 17 feb 14 kl. 11:16

?Fiber det största som hänt?

”Fiber är det största som hänt sedan elektriciteten kom i början på 1900-talet.” Det tycker Åke Petersson, ordförande i Kristdala Ekonomisk förening. En förening som nu vill sätta press på politiker och länsstyrelse om en bredbandsuppbyggnad i Kristdala med omnejd.

Barometern - 13 sep 18 kl. 06:00

IP Only räknar med fiber före årsskiftet: ”Vår målsättning ligger fast”

Ovissheten har länge varit stor kring den planerade fiberutbyggnaden på landsbygden utanför Kristdala. Många har gett upp hoppet om att den blir av. Men IP Only har alltjämt som mål att allt ska bli klart i år..

UT - 16 jan 14 kl. 10:33

Tre röster om fiber

Fiber är billigt för att vara viktig infrastruktur. En del villahushåll riskerar att halka efter i utvecklingen. Det är några av svaren när UT frågar tre personer från branschen om fiber.

Sydöstran - 17 sep 17 kl. 16:33

Fiberutbyggnaden är en demokratifråga

Fiberutbyggnaden i Sverige och i Blekinge pågår med olika hastighet och efter olika politiska beslut. Alla innevånare i Sverige borde ha rätten att få bredband via fiber oberoende på var man bor, även befolkningen på landsbygden har samma rätt att få fiber som innevånarna i tätorten..

Helsingborgs Dagblad - 11 maj 15 kl. 04:00

Glädje i Klippan efter klarttecken för fiber

Koncernchef Håkan Eriksson ser med stor glädje och tillförsikt fram emot att jobba med Klippans kommun och dess invånare.- Fiber har stor betydelse för en kommuns befolkning och näringsliv och vi ser fram emot att vara en del av den utvecklingen, säger han.Bjäre Kraft bekräftar att de i första skedet kommer erbjuda anslutning till drygt 1 500 hushåll i Klippans kommun.

SmålandsPosten - 08 dec 14 kl. 06:18

Fiber-vd kritisk mot Telia ? vill bygga nätet

Fiberutbyggnaden på landet är på god väg.
Nu vill kommunens nya fiberbolag Elmnet även satsa på ett citystamnät inne i Älmhults tätort.
Telia satsar inte, hävdar Elmnet.

Skånskan - 02 okt 18 kl. 15:00

Fiber på väg till alla kommunbor

SVALÖV Inom en snar framtid ska alla som vill kunna koppla upp sig till internet via fiber – oavsett var man bor i Svalövs kommun.
Beslutet tog kommunfullmäktige på sitt senaste möte och det innebär samtidigt att det satsas 10,5 miljoner kronor för att satsningen ska ros i hamn.För dessa pengar ska kommunen köpa upp uppkopplingsrätter för dem som inte valt att ansluta sig i dagsläget:
– Det är mycket viktigt och historiskt beslut.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Mamma Mu och Kråkan är på väg

Barometern - 15 minuter sedan

Johanna Larsson förlorade Wimbledonkval

Barometern - 10 minuter sedan

Tv-bolag slutar med kritiserat programformat

Barometern - 30 minuter sedan

Länet: Djurvårdare drog ut tänder på hästar – utan tillstånd

En djurvårdare anmäls för att ha bedövat och tagit bort så kallade vargtänder på flera hästar utan tillstånd. Länsstyrelsen vill nu att Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård prövar fallet. .

Barometern - 30 minuter sedan

Förgyll morgonen med en riktig sommarfrukost

Sommarfrukost – bara ordet i sig inger ett visst lugn, tycker ni inte? Om man blundar och tänker på ordet är det nästan så att man kan höra fågelkvittret, känna daggen under fötterna och den svala brisen mot ansiktet. Här delar Helena Elm med sig av tre perfekta recept för semesterns sommarfrukost..

Barometern - 30 minuter sedan

Sommarboken kommer till Emmaboda

Barometern - 30 minuter sedan

Inventering av ovanliga baggar i Getebro

Juli är bästa tiden för att upptäcka läderbaggar i naturen. I juli startar en inventering i Getebro naturreservat vid Alsterån..

Barometern - 45 minuter sedan

Brott: Flera inbrott i länet under midsommarhelgen

Under midsommarhelgen kom det in ett flertal inbrottsanmälningar till polisen. Tjuvar har tagit sig in på byggarbetsplatser, i butiker och i källarförråd. Polisen ser dock inga tecken på någon negativ trend..

Barometern - 45 minuter sedan

Mättande kaffesmoothie med havregryn

2 portioner, 5 minuter. Svalkande alternativ till den klassiska kaffekoppen, utan tillsatt socker och med havregryn för extra mättnad..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.