Skånskan > Nyheter

Thursday, 20 June, 12:09

Skånskan - 11 jun 19 kl. 16:40

Fängelse yrkas för valprånareKristianstad Åklagare Christofer Ramkvist yrkar på fängelse för alla tre åtalade i valprånet i Önnestad utanför Kristianstad i vintras.På tisdagen avslutades huvudförhandlingen i målet och tingsrätten beslutade att en av de båda huvudåtalade ska vara fortsatt häktad medan den andre huvudåtalade har försatt på fri fot.
De huvudmisstänkta, två män som är 27 och 35 år, är misstänkta för att ha stulit de sex goldenvalparna och misshandlat kennelägaren Eivor Nilsson.
Även en kvinna, 23 år gammal, är misstänkt för medhjälp till grovt rån och delaktig i planeringen av rånet. Utöver de huvudmisstänkta finns två kvinnor, 57 och 30 år, misstänkta för häleri, eftersom de har haft valparna hos sig, trots att de visste att de var stulna.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Åklagare Christofer Ramkvist, Önnestad, Kristianstad, Eivor Nilsson, Christofer Ramkvist, Nilsson, Ramkvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fängelse, yrkasför , valprånare
Kristianstadsbladet - 11 jun 19 kl. 15:12

Misstänkt valprånare släppt ur häkte - åklagaren kräver fängelse

Kennelägaren blödde, bands fast och fick silvertejp över ögonen. Det fanns en risk att hon skulle kvävas och inte hittas. ”Det är så mycket våld att det rör sig om ett grovt rån” sa åklagaren och krävde fängelse för de misstänkta rånarna.

YA - 11 jun 19 kl. 15:12

Misstänkt valprånare släppt ur häkte - åklagaren kräver fängelse

Kennelägaren blödde, bands fast och fick silvertejp över ögonen. Det fanns en risk att hon skulle kvävas och inte hittas. ”Det är så mycket våld att det rör sig om ett grovt rån” sa åklagaren och krävde fängelse för de misstänkta rånarna.

YA - 22 feb 19 kl. 10:51

Allt starkare bevis mot valprånare – häktningsförhandling idag

Utredningen av valprånet fortskrider och misstankarna mot de tre häktade personerna har stärkts. Polisen söker fortsatt kontakt med personer som köpt valpar av ”Martin Hansson”. Parallellt fortskrider utredningen av kopplingen mellan valprånet och de brutala rånen i Brösarp och Fränninge..

Kristianstadsbladet - 21 feb 19 kl. 11:45

Polisen letar efter fler valprånare – arbetar intensivt

Bevisen har stärkts mot en av de misstänkta valprånarna, en 34-åring som har omhäktats. Arbetet med rånutredningen är intensivt. Polisen letar fortfarande efter en rånare och valpar, som sålts av någon med falska namnet ”Martin Hansson”..

Kristianstadsbladet - 15 feb 19 kl. 09:30

Just nu: Misstänkta valprånare har begärts häktade

Tre män och en kvinna har begärts häktade misstänkt för inblandning i det brutala valprånet i Önnestad för en dryg månad sedan..

Skånskan - 15 feb 19 kl. 10:18

Misstänkta valprånare har begärts häktade

Skåne Fyra misstänkta begärdes på fredagsmorgonen häktade vid Kristianstads tingsrätt för inblandning i valprånet i Önnestad i januari, skriver Kristianstadsbladet.Två män, en 27-åring från Sjöbo och en 34-åring från Göteborg, är misstänkta för grovt rån. En 23-årig kvinna från Sjöbo är misstänkt för medhjälp till grovt rån och en 30-årig man från Hörby är misstänkt för häleri i tisdags i Hörby.

Skånskan - 12 feb 19 kl. 18:14

Valprånare fast – valpar hittade

önnestad Tre personer har anhållits misstänkta för det grova rånet i Önnestad då nio golden retrievervalpar stals.Enligt uppgifter på Kristianstadsbladets hemsida ska flera personer ha gripits och anhållits misstänkta för delaktighet i det grova rånet mot kenneln i Önnestsd, då nio valpar stals och kennelägaren utsattes för grov misshandel. Enligt Tommy Börjesson på Kristianstadspolisen är ytterligare en person delgiven misstanke om häleri, förutom de tre som misstänks för det grova rånet.

YA - 04 jun 19 kl. 16:00

Misstänkt valprånare fick förklara dna-spår

Dna från den 27-årige Sjöbobon finns på ett buntband, som hittades i hundstallet efter det våldsamma rånet mot kennelägaren. Den misstänkte rånarens förklaring är att han var i hundstallet en månad innan rånet när han och sambon skulle köpa en hund..

Skånskan - 04 jun 19 kl. 10:13

27-åringen ger nya valprånsuppgifter

Kristianstad Andra rättegångsdagen om valprånet inleddes med förhör av den åtalade 27-åringen.27-åringen ger nu en helt annan version av hur valprånet gått till – och skyller på att en grovt kriminell arab och två rumäner som han ska ha träffat på en fest. Dessa ska ha genomfört rånet.

Kristianstadsbladet - 15 mar 19 kl. 13:55

Valprånet: Telefonanalys kan leda till fler rånare och valpar

Två män är fortsatt häktade för valprånet i Önnestad. Utredningen pågår, bland annat med telefonanalyser som kan leda till fler rånare och valpar..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Personbil brinner

Landskrona Ett larm kom in på torsdagsförmiddagen om en bil som av okänd orsak brinner på Annelundsvägen.Räddningstjänsten har åkt till platsen för närmare kontroll. Det är inledningsvis oklart om någon är skadad i samband med händelsen.

Skånskan - 45 minuter sedan

Tuffare för politiker som röstas bort

höör Sämre stöd och mindre i pension. Nu ser det ut att bli sämre villkor för heltidsarvoderade kommunalråd som inte längre sitter kvar på sin post. I Höör blir det tuffare regler än vad Sveriges kommuner och landsting (SKL) föreslår.

Skånskan - 1 timme sedan

Hemlös ängel söker sin tillhörighet

STAFFANSTORP En ängel har landat i Staffanstorps konsthall.
Det är Anna Larssons utställning Homeless Angel som kan ses till och med den 6 juli.Utställningen som hade vernissage den 15 juni, består av svartvita fotografier samt en installation och en filmvisning.

Skånskan - 1 timme sedan

Han gör Doktor Glas på egen hand

Fredrik Gunnarsson ikläder sig rollen som Hjalmar Söderbergs Doktor Glas på egna teatern i Bjärnum.
– Boken är snart 115 år gammal men den känns modern så in i bomben, säger han.I Söderbergs roman skriver Doktor Glas dagbok en sommar vid förra sekelskiftet.

Skånskan - 1 timme sedan

SMHI: Så blir midsommarvädret

Väder/Skåne Skånska midsommarfiranden kan förvänta sig ett odramatiskt väder med gott om solchanser enligt SMHI:s senaste prognos.Under midsommarhelgen kommer temperaturen i Skåne ligga runt 20 grader. Den som vill njuta i solen bjuds på många möjligheter, solchanserna kommer att vara stora, detta gäller främst på kvällarna.

Skånskan - 2 timmar sedan

Lunds universitet bäst i Sverige

Lund Enligt ansedda QS World University Ranking är Lunds universitet bäst i Sverige, ändå är universitet kritiska till rankingen.I den globala rankningen hittas Lunds universitet på plats 92. Bland de svenska lärosätena är det endast KTH i Stockholm gör Lund sällskap bland de hundra bästa.

Skånskan - 2 timmar sedan

Larm om brand i ladugård

Vid 09.25-tiden larmades räddningstjänsten till en adress utanför Blentarp med anledning av en brand i en ladugård.Brandens omfattning är för närvarande oklar.

Skånskan - 3 timmar sedan

147 kvadratmeter stort hus i Eslöv sålt till nya ägare

Eslöv Håkan Christian Nero och Genevieve Margareta Loringer, båda 37 år, är nya ägare till fastigheten på Klippanvägen 59 i Eslöv. Husets byggår är 2008 och det har en boyta på 147 kvadratmeter. Säljare är Sylvía Húnfjörd och Freyr Gauti Sigmundsson.

Skånskan - 4 timmar sedan

Bilar i krock i centrum

Vid 07.29-tiden var två personbilar inblandade i en olycka i korsningen Kungsgatan/Hantverksgatan.De inblandades skadeläge är i nuläget oklart..

Skånskan - 6 timmar sedan

Avtal redan avklarat –ville avsluta det ändå

Svedala
På fullmäktige i förra veckan kom en motion in under pågående möte.
I den ville SD och ÄS säga upp ett avtal som redan är avklarat.
Motionen ska nu tolkas, och sen tas upp i kommunstyrelsen i höst.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.