Skånskan > Nyheter

Friday, 21 June, 00:16

Skånskan - 11 jun 19 kl. 16:55

Sandberg vädjar till regeringen om stödlund Staten lägger allt större ansvar på kommunerna, utan att ge tillräcklig ekonomisk kompensation. Det rör områden som flyktingmottagandet, trygghetsåtgärder och LSS.
Philip Sandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Lund, har fått nog och kräver bättring i ett brev till regeringen.Skrivelsen är ställd till finansminister Magdalena Andersson och statsminister Stefan Löfvén.
”Det är av yttersta vikt att regeringen i kommande budgetproposition tillför ökade resurser till kommunsektorn.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Staten, LSS, Sandberg, Lund, Magdalena Andersson, Stefan Löfvén, Philip Sandberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sandberg, vädjartill , regeringenom , stöd
Regeringen - 19 mar 15 kl. 10:15

Regeringen prisade Max Martin och Spotify

Regeringens Musikexportpris 2014, för utomordentliga insatser för svensk musikexport, tilldelades idag låtskrivaren och producenten Martin Sandberg, alias Max Martin. Näringsminister Mikael Damberg delade ut priset i UD:s bankhall. Unikt för i år är att vinnaren av Musikexportpriset även tilldelades årets hederspris för mångåriga insatser för svensk musikexport och för att sprida en positiv bild av Sverige i utlandet.

YLE - 06 nov 16 kl. 10:00

Regeringen och svenskan: Bristande insikter, krossade strukturer och domänförluster på rad

Paula Risikko (Saml) och Juha Rehula (C) saknar intresse för och insikt om vad en språkminoritet behöver. Petteri Orpo (Saml) skulle gärna vara finlandssvenskarnas vän men vill inte stöta sig med de andra ministrarna. Den enda i regeringen som har något slags förståelse för det svenska är Sanni Grahn-Laasonen (Saml).

YLE - 09 apr 17 kl. 23:12

Sannfinländarnas katastrofresultat skakar om regeringen

I kommunalvalet gick alla tre regeringspartier back jämfört med 2012, men forskaren Siv Sandberg märkte inte av att regeringen skulle böja sej inför valresultatet. - Sipilä vet att regeringen tagit lite stryk, men han kommer att fortsätta på sin linje, säger Sandberg. Ska regeringen reagera om de får på pälsen i ett kommunalval?

YLE - 21 mar 17 kl. 17:08

Forskare Siv Sandberg: Svårt att veta hur politiskt förankrat Sipiläs förslag om svenskan är

Det är ett intressant förslag från statsministerns sida men det är svårt att veta hur starkt politiskt förankrat det är hos Centern och i de övriga regeringspartierna., säger Siv Sandberg, kommunforskare vid Åbo Akademi. - Vi har ju redan under dagen hört att Sampo Terho (Sannf) säger nej till Sipläs förslag eftersom det inte finns med i regeringsprogrammet, konstaterar Sandberg.

YLE - 09 apr 17 kl. 23:12

Valresultatet skakar om regeringen - Sannfinländarna rämnar?

I kommunalvalet gick alla tre regeringspartier back jämfört med 2012, men forskaren Siv Sandberg märkte inte av att regeringen skulle böja sej inför valresultatet. - Sipilä vet att regeringen tagit lite stryk, men han kommer att fortsätta på sin linje, säger Sandberg. Ska regeringen reagera om de får på pälsen i ett kommunalval?

Skånskan - 27 nov 18 kl. 05:00

Flyktingbråk kan bli fråga för regeringen

lund-staffanstorp Av en slump fick Lunds kommunledning veta att Staffanstorp har placerat fem flyktingfamiljer i Veberöd, utan att informera Lunds kommun.
Philip Sandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Lund, vill gå till högre instans för att få klarhet i tillämpningen av den nya lagstiftningen.–Vi har i flera månaders tid, utan resultat, försökt att få till ett avtal med Staffanstorps kommun.

Skånskan - 17 apr 19 kl. 07:30

Vill att regeringen agerar

LUND/STAFFANSTORP Staffanstorps metod att placera sina nyanlända i andra kommuner har väckt vrede i Lund.
Kommunstyrelseordförande Philip Sandberg tänker driva ärendet vidare.– Om inte bosättningslagen ska falla måste det få konsekvenser att bryta mot den, säger han.

YLE - 28 feb 19 kl. 19:28

Forskare Siv Sandberg om dramatiken kring vårdreformen: “Regeringen har konsekvent kört med strategin att regeringen styr riket och allt ska göras på en gång”

Regeringen Sipilä har från början till slut kört med strategin att regeringen genomför de reformer som regeringen vill, säger kommunforskaren Siv Sandberg. Enligt henne kommer vårdreformen sannolikt ändå att falla på tidtabellen..

Jönköpingsnytt - 10 jul 18 kl. 16:09

Akut foderbrist - nu vädjar Länsstyrelsen

Värmen och det torra vädret i länet har gjort att det råder akut brist på foder för betande djur. Länsstyrelsen i Jönköpings län uppmanar nu alla markägare att upplåta mark för skörd och bete.
– Vi ser exempel på lantbrukare som redan nu är tvungna att fodra djuren med det foder som är tänkt att användas i höst och vinter, säger Lars Sandberg
.

YLE - 18 sep 12 kl. 18:43

Regeringen vill öka möjligheterna för närdemokrati

Folk har blivit allt aktivare med att påverka sin närmiljö - men inte genom politik utan via andra kanaler. Därför funderar man nu på hur man ska få folk med i det lokala beslutsfattandet. Kommunallagen ska ses över ännu under den här regeringsperioden och i samband med det vill man ge klara spelregler för hur närdemokratin ska fungera.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Amerikansk seger men Sverige går vidare till åttondelsfinalen

SPORT Sverige föll i sista gruppspelsmatchen i fotbolls-VM i Le Havre mot regerande världsmästarna USA med  0-2 (0-1). Både Sverige och USA var redan klara för vidare avancemang i turneringen och matchen gällde enbart vilket lag som skulle vinna gruppen.Sverige föll i sista gruppspelsmatchen i fotbolls-VM i Le Havre mot regerande världsmästarna USA med  0-2 (0-1).

Skånskan - 2 timmar sedan

Polisen i Malmö efterlyser en försvunnen person

JUST NU Det är en äldre man som är född-33. Han var senast synlig på Kronetorpsgatan omkring kl.18.

Skånskan - 3 timmar sedan

Församling fick 40 miljoner

Malmö På 1970-talet hade judiska församlingen i Malmö närmare 3 000 medlemmar. I dag har antalet sjunkit till 380.
Nu har två av stadens största näringslivsprofiler gått samman och donerar vardera två miljoner årligen i tio år till församlingen.

Skånskan - 5 timmar sedan

En gökunge i EU-boet

Fyller Europaparlamentet någon vettig funktion för det europeiska samarbetet. Svaret måste bli nej. Dess demokratiska legitimitet är svag, kostnaderna för att driva parlamentet astronomiskt höga och den roll som parlamentet spelar är destruktiv eftersom den driver på de redan för höga kostnaderna för EU-samarbetet.

Skånskan - 5 timmar sedan

Överdriv inte hotet från lupinerna

För två veckor sedan körde jag bil från Skåne till Södermanland. Eftersom jag hade gott om tid åkte jag en stor del av sträckningen på mindre landsvägar. När jag kom in i Småland och resten av sträckningen slogs jag av att jag aldrig tidigare sett så många lupiner.

Skånskan - 5 timmar sedan

Tidigt midsommarfirande

Veberöd Veberöds församling höll traditionsenligt ett litet midsommarfirande intill kyrkan under torsdagsförmiddagen.
Flera nya deltagare fastnade för evenemanget och vill nu skapa egna traditioner.– Det är minst tionde året i rad vi anordnar ett Lille-midsommar.

Skånskan - 6 timmar sedan

Tummen ner för höjdare

RYDSGÅRD En våning för mycket.
Det tycker politikerna i myndighetsnämnden för miljö och byggnad om planerna på att bygga på gamla Lantmännentomten i Rydsgård.I detaljplanen som gäller för området står det nämligen att flerbostadshusen bara får vara tre våningar höga.

Skånskan - 6 timmar sedan

Föreslår Leader för rekreationspark

GÅRDSTÅNGA Gårdstångabon Pontus Håkansson lämnade in ett e-förslag om en rekreationspark i Gårdstånga som fick så många instämmanden att den kom upp i en politisk nämnd. Politikerna gillar idén men tycker att den kan passa bra som ett EU-projekt.Håkanssons idé gick ut på att anlägga en rekreationspark längs Kävlingeåns östra sida, mellan Gårdstånga och E22.

Skånskan - 6 timmar sedan

66 kvadratmeter stort hus i Skurup sålt till ny ägare

Skurup Alaa Alhajaj, 25 år, är ny ägare till fastigheten på adressen Annavälla 17 i Skurup. Huset har en boyta på 66 kvadratmeter. Säljare är Kjell Christensson.

Skånskan - 6 timmar sedan

Lastbil och personbil i trafikolycka

Malmö En lastbil och en personbil har krockat på Yttre Ringvägen i riktning mot Köpenhamn. Skadeläget är oklart..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.