Sydsvenskan > Opinion

Monday, 17 June, 03:26

Sydsvenskan - 11 jun 19 kl. 16:57

FristÅende skribentSå får då också nordvästra Skåne en SD-styrd kommun. En framgång för Sverigedemokraterna förstås, med en SD-politiker som blivande ordförande för kommunstyrelsen i Svalöv. Även om partiet – för syns skull – fick kritisera och försöka förklara bort vissa inlägg som Teddy Nilsson gjort på Facebook..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Skåne, SD, Sverigedemokraterna, Svalöv, Teddy Nilsson, Facebook

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FristÅende, skribent
Ekonomistas - 28 feb 18 kl. 07:50

De fristående skolornas betygssättning

Skolverket släppte i veckan en rapport som berättar att elever från kommunala gymnasieskolor generellt presterar bättre än elever från fristående skolor under första året på högskolan. Då de kommunala gymnasisterna i snitt har lägre gymnasiebetyg är detta en indikation på att betygssättningen är generösare på fristående gymnasier. Resultatet är helt i linje med Björn Hinnerichs och min studie som finner att fristående gymnasier rättar de nationella proven generösare än kommunala.

SVT Debatt - 21 mar 14 kl. 13:55

Fristående förskolor är bättre på allt

FÖRSKOLAN På punkt efter punkt uppvisar fristående förskolor bättre resultat än kommunala. Dessutom finns det inget vinstuttag att tala om. Att barn får knäckebröd och vatten är ett enskilt fall som inte säger någonting generellt.

Skånskan - 07 feb 19 kl. 10:00

Fristående förskolor ska börja nätverka

Sjöbo Förskolecheferna Jessica Bonning från förskolan Nyfiken och Annika Johansson, Filurens förskola vill skapa ett eget nätverk för fristående förskolor.
I kväll har de sitt första möte i Folkets park.Mötet kommer vara riktat till alla som jobbar på fristående förskolor inom kommunen.

BT - 17 jun 12 kl. 08:01

Fristående grundskolor drar ifrån

De fristående grundskolorna i Borås drar ifrån de kommunala när det gäller både meritvärde och andelen som får fortsätta till gymnasiet.
13,5 procent av eleverna i de kommunala skolorna är inte behöriga. BT kan i dag presentera den färska statistiken över elevernas slutbetyg som de fick vid förra veckans avslutningar.

Nyhetsverket - 25 mar 14 kl. 13:01

LÄgre lÄrartÄthet i fristÅende grundskolor Än kommunala

LÄGRE LÄRARTÄTHET I FRISTÅENDE GRUNDSKOLOR ÄN KOMMUNALA Vänsterpartiet Storstockholm släpper idag en rapport i DN Stockholm som visar att lärartätheten är drygt tio procent lägre i de fristående grundskolorna jämfört med kommunala. I hela 22 av länets 26 kommuner går det fler elever per lärare i fristående grundskolor jämfört med kommunala. – Vi är många föräldrar som känner oro för hur våra barn har det i skolan.

Skånskan - 16 apr 19 kl. 05:30

Vill underlätta för fristående gymnasier

Lund Utbildningsnämndens ordförande Rasmus Törnblom (M) vill göra det lättare för fristående gymnasieskolor att etablera sig och expandera i Lund.Hans initiativ tas upp vid onsdagens sammanträde med nämnden då även flera ansökningar om utökningar vid befintliga friskolor ska behandlas.
Rasmus Törnblom pekar på att Lund är Skånes största gymnasiekommun sett till antalet platser och program.

Sydsvenskan - 06 feb 19 kl. 16:04

FristÅende skribent

Den siste december 2008 lades Styrelsen för psykologiskt försvar ner..

Sydsvenskan - 23 apr 19 kl. 17:20

FristÅende skribent

De nordiska länderna är olika, men ganska lika ändå. De ligger högt i olika välfärdsrankningar och ”lyckomätningar”. Samtidigt är en del invånare rejält missnöjda..

Helsingborgs Dagblad - 01 maj 19 kl. 18:53

FristÅende skribent

När kommunfullmäktige i Helsingborg höll sitt aprilsammanträde kunde politikerna glädja sig över att det stod en hel hop engagerade medborgare utanför Rådhuset. De flesta för att de vill bevara Folkparken..

Sydsvenskan - 10 jun 19 kl. 13:30

FristÅende skribent

Det är närmare två decennier med Öresundsbron och sundsintegrationen har inte riktigt tagit den fart många önskade. Samarbetet Greater Copenhagen, som inleddes 2016, har till mål att öka tillväxten och arbetstillfällena, så att regionen står stark och lockar investeringar och kvalificerad arbetskraft i konkurrens med metropoler som Stockholm, Berlin och Amsterdam..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Bahrain skapar dykplats med jumbojet

Ö-staten Bahrain vill locka dykturister till Persiska viken med vad som beskrivs som världens största undervattenspark. Kronan i verket är en Boeing 747 som ska sänkas till botten. Arbetet med dykparken har redan inletts, enligt landets turistminister Z.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Explosion i Flemingsberg

En explosion har inträffat i Flemingsberg söder om Stockholm. Räddningstjänst och polis larmades klockan 01.24 om en händelse vid en pizzeria och en bensinmack.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

"Vi behöver inte gilla allt, men vi bör heller inte förbjuda allt vi ogillar."

I ett mångkulturellt samhälle behövs tolerans, ödmjukhet och tålamod, ibland i stora doser..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Galiciska separatistledare gripna

Två ledare för den tidigare galiciska separatiströrelsen Resistencia Galega, som hållit sig gömda sedan 2006, har gripits, uppger polisstyrkan Guardia Civil. De två greps i kuststaden Vigo, och kommer att ställas inför domstol i Madrid misstänkta för te.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Förteget om Hongkong på fastlandet

Protesterna i Hongkong omnämns knappt i Fastlandskinas statliga och regeringstrogna medier. I kinesiska sociala medier har bilder och omnämnanden av händelserna tagits bort. Den statliga nyhetsbyrån Nya Kina har publicerat en notis i ämnet där det konst.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Ståhl gjorde det igen – tredje raka vinsten

Daniel Ståhl hade tagit hem de två inledande Diamond League-tävlingarna. Och det blev en tredje rak seger. Den svenske diskuskastaren vann i Rabat med ett kast på 69,94 meter.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Enveten jakt på försvunna månstenar

I en gest av goodwill skänkte USA för runt 50 år sedan månstenar till alla länder och amerikanska delstater. I dag saknas många. God vilja präglar inte alltid historierna om dessa oskattbara objekt.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Lloyd historisk mot Chile

Gammal är äldst. Fråga Carli Lloyd. I den andra gruppspelsmatchen mot Chile satte 36-åringen både 1–0 och 3–0 för USA och blev därmed historisk som första spelare att göra mål i sex raka VM-matcher i fotboll.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Hon blir första kvinnliga ordföranden

Svenska innebandyförbundet har för första gången fått en kvinnlig ordförande. Märit Bergendahl tar över posten efter Tomas Engholm, något som beslutades på ett förbundsmöte på söndagen. Bergendahl är till vardags jurist och arbetar just nu som chef vid.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Lätt som en plätt – nu börjar VM på riktigt

Svensk dominans som på ett träningspass. Fast mest imponerade en thailändska..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.