VA > Ekonomi

Tuesday, 18 June, 13:25

VA - 11 jun 19 kl. 16:48

Lika lön, hälften av kapitaletMed ”Veckans målgörare” lyfter vi svenska bolag som bidrar till att världen går i mål med FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Ett av dem är investmentbolaget  Invest in Her. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Veckans, FN, Her

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lika, lön, hälftenav , kapitalet
SvD - 16 jan 17 kl. 08:12

8 rika män äger lika mycket som hälften av världen

Åtta män i världen äger lika mycket som hälften av världens befolkning. Siffran visar att ojämlikheten i världen är större än tidigare trott. Det uppger organisationen Oxfam inför World Economic Forum i Davos som startar på tisdagen, och där ekonomiska klyftor står i fokus..

Cornucopia - 11 feb 18 kl. 12:24

Staten - inte kapitalet - tar mest av arbetarnas arbete

"Under skatter och lagar vi digna ner." - InternationalenKonstigt nog är kommunister som Vänsterpartiet emot sänkta skatter. Detta trots att det är skatterna och därmed staten, som tar avgjort mest av frukterna av arbetarnas arbete.

Nerikes Allehanda - 07 sep 16 kl. 05:15

Staten och kapitalet sitter inte i samma båt

Det är hög tid för EU att en gång för alla sätta stopp för multinationella bolags aggressiva skatteplanering. Vi måste också se till att otillåtna statsstöd till enskilda företag upphör. Därför fortsätter jag nu det viktiga arbetet med att vinster inom EU ska beskattas i de länder där de genereras genom så kallad country-by-country reporting.

YLE - 15 feb 17 kl. 12:02

Finländarna inte lika rädda för Ryssland som för ett drygt år sedan

Knappt hälften av finländarna anser att utvecklingen i Ryssland är ett hot mot Finland. Det framgår av en undersökning som Yle har låtit göra. Enligt undersökningen ansåg 47 procent av finländarna att utvecklingen i Ryssland är ett hot mot Finland.

BT - 14 jun 11 kl. 14:10

Talang är det nya kapitalet

Konkurrensen om medarbetarnas talang blir allt hårdare och arbetsgivarna i Västra Götaland måste ta till nya metoder och ändra sina attityder för att attrahera rätt individer, skriver Peter Lundahl från Manpower Group. Vi står inför en ny tid. Kapitalism är på väg att ersättas av talentism ?

Trelleborgs Allehanda - 31 jan 14 kl. 13:30

Vi lever på kapitalet, inte på räntorna

I TA (den 20 januari) får jag återigen stifta bekantskap med Per Ingvar Jönssons tvivel om människans påverkan av den globala uppvärmningen.
Även om han mot alla rimliga tvivel skulle ha rätt i att den globala uppvärmningen inte är det största miljöbaserade hotet för mänskligheten, så ingår utsläppen lika fullt i den problematik som kräver av oss människor en förändrad livsstil. Vi lever nu som om vi hade tillgång till 3,5 jordklot; ett liv som vi baserar i allt för hög grad på ändliga resurser.

YLE - 01 okt 13 kl. 07:43

Osynlig i mörkret ? hälften av finländarna struntar i reflex

I dag (den 1 oktober) är det reflexdagen och i samband med den vill Trafikskyddet uppmana alla att bära reflex. I Åbo råder olika vanor i hur Åbobor använder reflex. Det är en lite uppgiven Antero Aho som svarar i telefon.

YLE - 06 nov 16 kl. 17:00

Professor Juha Siltala: Dagens arbetsvillkor lika dåliga som på 1800-talet

Arbetsmarknaden polariseras allt mer mellan dem som har fasta jobb med löner det går att leva på och dem som har snuttjobb och nollavtal med osäkra inkomster. Historieprofessor Juha Siltala jämför dagens lönearbetare med 1800-talets dagsverkare - arbetsvillkoren är lika dåliga nu som då. I Finland har en halv miljon jobb som endast krävde grundskoleutbildning försvunnit de senaste tjugo åren.

Skånskan - 08 mar 16 kl. 06:00

Allas lika rätt viktigt att föra ut

SKIVARP Att skapa förändring och förbättring har alltid varit Jeanette Bohmans drivkraft.Listan av engagemang kan göras lång. Sedan Jeanette Bohman med familj bosatte sig i Skivarp 2003 har hon inte bara drivit byns gästgiveri tillsammans med maken Johan utan även varit med och startat nätverket Siw för kvinnliga företagare.

BT - 21 maj 13 kl. 13:20

Ställ lika höga krav på importerad mat

Återigen uppmärksammas faran med multiresistenta bakterier. Den här gången är det Smittskyddsinstitutet, SMI, som varnar för att spridningen av antibiotikaresistenta ESBL-bildande bakterier fortsätter i Sverige. 7 225 nya fall av bakterier med ESBL anmäldes till SMI 2012, en ökning med 28 procent mot 2011.

Fler nyheter från VA

VA - 15 minuter sedan

Carl Armfelt: Speltrenden "årets bubbla" - men kan gynna svenska utvecklare

Streamingtjänster för spel är en bubbla, menar fondförvaltaren Carl Armfelt. För svenska spelutvecklare kan de nya tjänsterna dock bli ett "plus i kanten", säger han. .

VA - 45 minuter sedan

Influencerns varumärke – en riktig tillväxtraket

Bianca Ingrossos sminkvarumärke Caia cosmetics har sålt 100 000 produkter.  .

VA - 1 timme sedan

Nu svartlistar AP7 sina två cannabisinnehav

Sjunde AP-fonden har fått mycket kritik för att portföljen har innehållit aktier i två cannabisbolag. Men nu ryker de. .

VA - 1 timme sedan

Facebook bekräftar: Lanserar kryptovaluta - Spotify är med och investerar

Facebook bekräftar nu sina planer på att lansera en kryptovaluta kallad Libra under första halvåret 2020.  .

VA - 1 timme sedan

Nu har HD sagt sitt i cannabismålet

Högsta domstolen vände idag på domen från hovrätten där en person friats från narkotikabrott efter att ha haft fem flaskor med CBD-olja i sin ägo. .

VA - 1 timme sedan

Löneskillnader minskar, men ojämlikheten kvarstår

Lönegapet mellan kvinnor och män fortsätter att minska. Sverige har dock fortfarande långt kvar för att uppnå FN:s jämställdhetsmål till 2030. .

VA - 1 timme sedan

Facebook tar bort politisk reklam från Huawei

Flera annonser från Huawei har ploockats ned från Facebook för att de har varit "för politiska", uppger internationella medier. .

VA - 2 timmar sedan

Miljardären: ”Bolag som inte har hunnit anpassa sig kommer att självdö”

”Så gott som varenda person under 25 skulle välja att köpa från företaget som visar högre moral”, säger m iljardären och investeraren  Adeo Ressi.    .

VA - 2 timmar sedan

Fortfarande stora driftstörningar för Tele2

Måndagens driftstörningar för Tele2 är tillbaka på tisdagsmorgonen, uppger teleoperatören. .

VA - 2 timmar sedan

Därför rusar kursraketen ytterligare 10% idag

Minesto får 12,5 miljoner kronor i finansiering från Energimyndigheten. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.