YLE > Finland

Monday, 17 June, 00:36

YLE - 11 jun 19 kl. 13:30

Åbolands sjukhus slås ihop med ÅUCS - "Visst är man besviken, men nu är det kommunernas plikt att gå vidare i den här frågan"Uppdaterad. Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikts fullmäktige beslöt i dag, tisdag, att Åbolands sjukhus slås ihop med och blir en del av Åbo universitets centralsjukhus, ÅUCS. Det här betyder att Åbolands sjukhus ställning som affärsverk nu hävs..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
ÅUCS, Finlands, Åbolands, Åbo, Åucs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åbolands, sjukhus, slås, ihopmed , ÅUCS, Visstär man , besviken men nu är det kommunernas plikt att gå vidare i den här frågan
YLE - 11 jun 19 kl. 13:30

Åbolands sjukhus slås ihop med ÅUCS

Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikts fullmäktige beslöt idag att Åbolands sjukhus slås ihop med och blir en del av Åbo universitets centralsjukhus, ÅUCS. Det här betyder att Åbolands sjukhus ställning som affärsverk nu hävs..

YLE - 11 jun 19 kl. 13:30

Åbolands sjukhus slås ihop med ÅUCS - "Visst är man besviken. Det finns ingen förståelse från majoritetsbefolkningen att förstå vad det här innebär"

Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikts fullmäktige beslöt i dag, tisdag, att Åbolands sjukhus slås ihop med och blir en del av Åbo universitets centralsjukhus, ÅUCS. Det här betyder att Åbolands sjukhus ställning som affärsverk nu hävs..

YLE - 16 dec 15 kl. 12:57

”Sjukvårdsdistriktet förstår inte vilken krutdurk Åbolands sjukhus är”

Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt förstår inte vilken krutdurk de har att göra med när de forcerar fram beslut om Åbolands sjukhus. Det menar Åbopolitikern Christel von Frenckell-Ramberg från Svenska folkpartiet som är märkbart irriterad när hon möter direktören för sjukvårdsdistriktet Olli-Pekka Lehtonen i en direktsänd radiodebatt på onsdagsmorgonen. På tisdagskvällen fattade styrelsen för Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt beslutet att sätta tummen ner för en renovering och utvidgning av Åbolands sjukhus på dess nuvarande plats.

YLE - 28 jan 14 kl. 05:23

Åbolands sjukhus vill sköta vården på svenska i Åboland

Åbolands sjukhus vill ta ett större ansvar för att sköta vården på svenska i regionen i framtiden. Reijo Grönfors, som är chefsläkare vid Åbolands sjukhus, säger att både vårdreformen och den omorganisering som Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt står inför kan leda till att vården på svenska är hotad. - Som jag ser det har vi två alternativ.

Kristianstadsbladet - 26 feb 13 kl. 10:00

Primärvård och sjukhus slås ihop

Foto: Lasse Ottosson
Vårdcentraler och sjukhus behöver samarbeta bättre, anser regiondirektör Jonas Rastad. Därför vill han skapa en ny sjukvårdsorganisation med gemensamma chefer för primärvård och sjukhus.
I framtiden ska patienterna inte märka gränsen mellan primärvård och sjukhus.

Eurosport - 04 maj 14 kl. 19:35

Ingesson förd till sjukhus - föll ihop i halvtidspausen: ”Välte med rullstolen”

Elfsborgs tränare Klas Ingesson föll ihop med rullstolen i halvtid under västkustderbyt mellan Elfsborg och IFK Göteborg, som slutade 0-0..

SR - 30 jan 19 kl. 06:16

Sjukhus går ihop för att sälja billigare läkemedel

Läkemedelspriser i USA har ökat dramatiskt senaste decenniet. Nu har sjukhus tröttnat och startat ett eget läkemedelsbolag som ska få fram mediciner till självkostnadspris..

YLE - 13 jun 19 kl. 12:54

Oroliga tider för de små tvåspråkiga sjukhusen i Svenskfinland

Framtiden för små sjukhus på tvåspråkiga orter har varit minst sagt osäker en längre tid. I tisdags blev det klart att Åbolands sjukhus slås ihop med med Åbo universitets centralsjukhus (ÅUCS). Nästa vecka kan framtiden för samjouren vid Raseborgs sjukhus beseglas..

YLE - 07 mar 16 kl. 15:08

Raseborgs sjukhus ska bli mindre men starkare

Stora förändringar är att vänta på Raseborgs sjukhus då sparkraven är hårda från alla håll. Samtidigt är staden Raseborg och sjukhuset tvungna att hitta nya och billigare lösningar tillsammans. Raseborgs stads sparkrav på Raseborgs sjukhus är tre miljoner euro per år och det anser Gabriela Erroll som är Västra Nylands sjukvårdsområdes t.

YLE - 20 nov 16 kl. 09:52

Sista flyttlasset går från Ekåsens sjukhus - psykvården ger plats för byråkraterna

De sista psykiatriska avdelningarna flyttar nu ut från Ekåsens huvudbyggnad i Ekenäs. Det betyder att en era inom psykvården definitivt är över. I och med flytten finns det ingen sluten vård kvar i Raseborg.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

President Niinistö inledde Gullrandadiskussionerna och träffade Tysklands förbundspresident: ''Kampen mot klimatförändringen måste föras tillsammans''

President Niinistö öppnade Gullrandadiskussionerna i Nådendal under eftermiddagen. Det två dagar långa evenemanget som Niinistö står värd för handlar om utrikes- och säkerhetspolitik..

YLE - 6 timmar sedan

I Nagu är man tokig i potatis: "Det får inte vara någon pasta och absolut inte något ris till maten!"

I helgen samlades mängder av festivalsugna potatisälskande skärgårdsbor till Nagus femtonde potatisfestival. Och man kan bara konstatera: skärgårdsbor älskar potatis..

YLE - 9 timmar sedan

Migrationsverket: Det fanns allvarliga brister på Mjölbolsta flyktingförläggning i Karis

Det fanns för lite personal på Mjölbolsta. Personalomsättningen var stor och konstant. De anställda upplevde att de inte blev väl bemötta.

YLE - 9 timmar sedan

Se direkt: President Niinistö öppnar Gullranda-diskussionerna

Presidentens Gullranda-diskussioner inleds i dag i Nådendal. President Sauli Niinistö står värd för det två dagar långa evenemanget som handlar om utrikes- och säkerhetspolitik i ljuset av det förändrade världsläget..

YLE - 11 timmar sedan

Vad har Flygvapnets repövningar i Lemmenjoki egentligen handlat om?

Huvudstaben har fortsatt kräva Flygvapnet på tilläggsutredningar om vad som egentligen har försiggått på de "frivilliga repövningar" som ordnats i Lemmenjoki..

YLE - 11 timmar sedan

Ohisalo i svår sits om IS-mammor: Också det egna partiet är splittrat

Maria Ohisalo får dubbla budskap från sitt eget parti i frågan om huruvida Finland ska hämta hem fullvuxna personer från Syrien..

YLE - 13 timmar sedan

Det är vanligt att bebisar vaknar flera gånger om natten - men många föräldrar upplever det som avvikande och problematiskt

Det normala antalet uppvak för en bebis under en natt är ofta mycket fler än vad föräldrarna trodde eller hade förväntat sig, säger expert..

YLE - 15 timmar sedan

Tips för en bra start på barnens sommarlov - om du ger hundra procent får du egen tid tillbaka

Dagispersonal med över 20 års erfarenhet ger sina bästa tips och idéer till småbarnsföräldrar som kämpar med barnens tristess. Mycket pyssel finns det, men det viktigaste är att ge tid och uppmärksamhet till barnen..

YLE - 16 timmar sedan

Tidigare Karisbo kockar för Norges landslagsdamer i fotbolls-VM: Havregrynsgröt står högt på listan

Fotbollsintresset har kommit smygande för kocken Anders Svahnström i takt med att han rest runt med de norska landslagen. I år är det första gången som Norges damer har en kock med till VM..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.