DI > Ekonomi

Thursday, 20 June, 03:06

DI - 11 jun 19 kl. 16:29

Så här går det till när ett fritt samhälle dörLEDARE. I söndags gick en miljon människor i Hongkong ut på gatorna för att protestera mot ett lagförslag som tillåter utlämning av brottsmisstänkta personer till Kina. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ledare, Hongkong, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: här , gårdet till när ett , fritt, samhälle, dör
SmålandsPosten - 29 nov 14 kl. 00:30

Ett inte fullt så fritt samhälle

När Sydnytts reportrar besökte Malmöstadsdelen Kroksbäck i veckan blev de hotade och uppmanade att inte filma. När en av journalisterna förklarar att Malmö är en del av ett fritt och öppet samhälle där alla får röra sig får han till svar: Det är inte ett fritt samhälle här i Kroksbäck.
När sedan ett par unga män dyker upp beväpnade med stora stenar väljer teamet att lämna platsen.

YLE - 17 maj 15 kl. 08:00

Fritt samhälle möter smygande propaganda

Desinformation och lögner sprids på nätet. Det är organiserad verksamhet för att påverka opinionerna i västländerna, öka oron och destabilisera samhället. Hur ska Finland, EU och NATO försvara sig mot den ryska propagandan?

SvD - 13 apr 17 kl. 12:49

Kärlek och säkerhet - Samhälle och stat

Två genomgående teman i många politikers och opinionsbildares kommentarer efter det fruktansvärda terrordådet på Drottninggatan har varit att terrorismen aldrig kommer att besegra oss, samt att vi ska bemöta terrorismen/hatet med mer ”kärlek”. Den första kommentaren är korrekt och den fyller uppenbart en utomordentligt viktig funktion omedelbart efter en attack som den i fredags. Men den är samtidigt så självklar att den långsiktigt inte är särskilt relevant.

Kristianstadsbladet - 12 maj 14 kl. 06:47

Vi i S vill ha ett samhälle för alla

Foto: Hasse Holmberg / TT
Den nuvarande regeringen har dragit ner på resurserna så att det blivit svårare för personer med funktionsnedsättning att hitta sin plats i vårt samhälle. Det skriver socialdemokraterna Marianne Eriksson och Jessi Norén.
Vi socialdemokrater värnar om alla människors lika värde.

Helsingborgs Dagblad - 16 feb 15 kl. 17:12

Anders Ekhem: ”Om att vara en röst för ett gott samhälle är att vara politisk, då är det Svenska kyrkans roll att vara en politisk röst.”

Samma vecka som Svenska kyrkan i Malmö firar gudstjänst i S:t Petri kyrka ”i solidaritet med svenska muslimer”, kritiseras Svenska kyrkan på denna tidnings ledarsida för att vara alltför diffus i sin tro men alltför tydlig i sitt politiska ställningstagande. Inbjudan av den kristna palestiniern, teologen och prästen Mitri Raheb till Teologifestivalen i Uppsala och det faktum att han fick predika i domkyrkan kritiseras. Utan att läst på refereras det till en artikel i DN, där två präster menar att det skulle finnas hatpropaganda mot judar i Mitri Rahebs bok och förkunnelse.

Sydsvenskan - 16 feb 15 kl. 17:12

Anders Ekhem: ”Om att vara en röst för ett gott samhälle är att vara politisk, då är det Svenska kyrkans roll att vara en politisk röst.”

Samma vecka som Svenska kyrkan i Malmö firar gudstjänst i S:t Petri kyrka ”i solidaritet med svenska muslimer”, kritiseras Svenska kyrkan på denna tidnings ledarsida för att vara alltför diffus i sin tro men alltför tydlig i sitt politiska ställningstagande. Inbjudan av den kristna palestiniern, teologen och prästen Mitri Raheb till Teologifestivalen i Uppsala och det faktum att han fick predika i domkyrkan kritiseras. Utan att läst på refereras det till en artikel i DN, där två präster menar att det skulle finnas hatpropaganda mot judar i Mitri Rahebs bok och förkunnelse.

Alingsås tidning - 14 sep 17 kl. 07:00

”Ett solidariskt samhälle och alla människors lika värde”

Dags för kyrkoval 2017! Varför skall man bry sig om detta val om man inte anser sig vara en troende kristen? Det är en fråga som många ställer sig.

SmålandsPosten - 23 apr 14 kl. 06:39

Litteraturen viktig i ett demokratiskt samhälle

??Lusten att kommunicera ökar för den som känner sig inbjuden, viljan att förstå likaså. Astrid Trotzig, vice ordförande Sveriges Författarförbund, Pelle Olsson, ­regionombud Södra Småland, Sveriges Författar­förbund och Karin Hansson, projektsamordnare Det fria ordets hus, Kultur- och fritidsförvaltningen Växjö kommun, skriver här med anledningen av Världsbokdagen den 23 april om hur de arbetar tillsammans för att främja förutsätt­ningarna för det litterära samtalet och det demokratiska samhället.

SVT Debatt - 21 dec 13 kl. 06:00

Tillsammans visar vi att våld inte hör hemma i vårt samhälle

KÄRRTORP När delar av medierna felaktigt beskriver söndagens nazistangrepp på demonstranter i Kärrtorp som ”sammandrabbningar mellan grupper”, visar det att nazisternas strategi delvis lyckades. Det nazistiska angreppet var ett välplanerat försök att skrämma fredliga antirasister till tystnad och skapa gatuslagsmål. Men hotet om våld får inte minska bredden i det antirasistiska engagemanget.

Kristianstadsbladet - 30 aug 14 kl. 06:50

"Vi är på väg att bli ett slutet samhälle"

Foto: TT
Det bästa sättet att försvara vår egen yttrandefrihet är att försvara andras. Det skriver Gunnar Ardelius, författare och ordförande i Sveriges Författarförbund, när han gör sitt ämnesval i artikelserien Mitt val.
Som svensk upplever jag ofta begreppet yttrandefrihet som något abstrakt.

SmålandsPosten - 11 maj 14 kl. 11:22

Vi vill ha ett öppet samhälle

Under veckan pågår Växjö Pride. Ett bra tillfälle att manifestera för ett fritt och öppet samhälle där alla kunna leva med och älska vem man vill.
På många sätt är Sverige ett fantastiskt land att leva i som hbt-person.

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Federala myndigheter undersöker Deutsche Banks hantering av penningtvätt

Federala myndigheter undersöker om Deutsche Bank har uppfyllt regler som syftar till att stoppa penningtvätt och andra typer av brott..

DI - 4 timmar sedan

Lars Adaktusson lämnar KD:s partistyrelse

Lars Adaktusson lämnar KD:s partistyrelse och rollen som vice partiledare, uppger han för Expressen..

DI - 4 timmar sedan

Styrelseledamot i Bravida dumpar aktier för 25,5 miljoner

Staffan Påhlsson, som är styrelseledamot i installationsbolaget Bravida sedan våren 2016 och som tidigare har varit Bravidas vd, sålde den 18 juni 300.000 aktier i bolaget. .

DI - 4 timmar sedan

Per Bolund välkomnar Göran Perssons löfte: ”Låter lovande”

Regeringen vill se hårdare tag mot penningtvätt och går nu fram med en rad nya åtgärder för att skärpa regelverket. Samtidigt förväntar sig finansmarknadsminister Per Bolund ett mer aktivt arbete även från bankernas sida..

DI - 5 timmar sedan

Fed-besked lyfte Wall Street över nollstrecket

Beskedet att den amerikanska centralbanken, Fed, lämnar styrräntan oförändrad fick New York-börserna att klättra över nollstrecket och stänga på plus. Breda S&P 500 avslutar upp 0,3 procent, medan tekniktunga Nasdaqs kompositindex avancerade 0,5 procent under onsdagens handelssession..

DI - 5 timmar sedan

Vårt konfliktintresse sprider falska nyheter snabbare

Man kan lätt tro att Facebooks och Twitters produkter är plattformar som låter oss dela bilder och artiklar. Men deras produkt är din och min uppmärksamhet som de fångar in med bilder och artiklar och sedan säljer till annonsörer.  .

DI - 5 timmar sedan

Ryktet om Silicon Valleys död överdriven – här är ödesfrågorna

Sommaren 2017 landade Di:s utsände i Palo Alto. Två år senare har Silicon Valley genomgått sin kanske mest dramatiska period någonsin. Här listar Andreas Cervenka tio personliga spaningar från tiden i världsekonomins nya maktcentrum..

DI - 5 timmar sedan

Di:s Silicon Valley-korrespondent: ”Stubintråd som väntar på en gnista”

7 frågor till Andreas Cervenka, Di:s utsända i Silicon Valley som nu återvänder till Stockholm..

DI - 5 timmar sedan

Italiens styrande koalition föreslår reform för centralbanken

Den regerande italienska koalitionen har arbetat fram ett utkast till ett lagförslag som ska ge regeringen och parlamentet rätten att utse centralbankens fem ledamöter..

DI - 6 timmar sedan

Signal om att Fed är beredd att möta marknaden

Efter Federal Reserves beslut att lämna styrräntan oförändrad på onsdagen ökar sannolikheten för en räntesänkning i juli ytterligare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.