SR > Nyheter

Tuesday, 25 June, 13:34

SR - 11 jun 19 kl. 16:21

Fler söker sig till skyddsboende i FinlandI Finland har antalet personer som söker sig till skyddsboende på grund av våld i nära relationer ökat markant..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Finland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, sökersig till , skyddsboendei , Finland
YLE - 14 aug 17 kl. 06:44

Fler söker hjälp vid skyddshem när vardagen börjar – ändå saknas resurser

Fler söker hjälp vid skyddshem när vardagen återvänder. Ändå råder det brist på resurser vid skyddshemmen. Det här kan bli en utmaning i höst.

BT - 05 sep 14 kl. 08:18

Fler söker hjälp för missbruk

Fler unga söker hjälp hos missbruksenheten Cedern. 2013 sökte 20 procent fler till enheten jämfört med 2012. Nu anställs en person tillfälligt för att jobba mer med uppsökande verksamhet.

Kristianstadsbladet - 03 nov 14 kl. 13:00

Fler söker sig till hemvärnet

Sommarens skogsbrand och rådande oro i vår nära omvärld bidrar till att allt fler vill göra en insats för Sverige. - Försvaret har tappat i förmåga, så jag vill gärna vara med och bidra, säger Thomas Nilsson som valt att gå med i hemvärnet.
Han arbetar till vardags på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) i skånska Revinge.

BT - 03 nov 14 kl. 13:00

Fler söker sig till hemvärnet

Sommarens skogsbrand och rådande oro i vår nära omvärld bidrar till att allt fler vill göra en insats för Sverige. - Försvaret har tappat i förmåga, så jag vill gärna vara med och bidra, säger Thomas Nilsson som valt att gå med i hemvärnet.Han arbetar till vardags på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) i skånska Revinge.

YLE - 03 dec 15 kl. 07:50

Allt fler söker hjälp i parterapi

När den andra inte pratar, när det är svårt att få kontakt eller när konflikterna avlöser varandra är det dags att söka hjälp. Och det gör allt fler par idag. Tröskeln att söka hjälp i parterapi har blivit lägre under de senaste åren.

BT - 22 nov 14 kl. 12:28

Allt fler söker hjälp för psykisk ohälsa

Allt fler söker professionell hjälp för att hantera vardagsproblem som relationskriser och struliga tonåringar.
Efterfrågan på samtalsstöd för lindriga depressioner och ångest ökar också. – Det har blivit en markant förändring de senaste åren, framförallt sedan utbrändhet kom som diagnos vid millennieskiftet, säger Anders Wahlberg, ordförande i Sveriges psykologförbund.

News55 - 04 jul 18 kl. 18:20

Äldreministern: “Det är skamligt att inte fler söker bostadstillägg”

I dagens debatt om pensionsfrågan i Äldreforums tält i Almedalen var samtliga representanter enade om att pensionssystemet måste ses över och att mer pengar måste betalas in. – Äldrepolitik är så mycket men gällande pensionerna är det en reflektion av hur arbetslivet ser ut. Vi vill inte ha människor som jobbat ett helt liv och inte har råd med hyra och mat.

Sydöstran - 22 apr 19 kl. 12:00

Fler besöker biblioteken

Allt fler besöker biblioteken. Till centralbiblioteket i Olofström kom över elva tusen fler under förra året jämfört med under 2017.

DI - 20 jun 12 kl. 11:57

KI: Högre arbetslöshet när fler söker jobb

Svag efterfrågan på arbetskraft samtidigt som allt fler söker sig till arbetsmarknaden gör att arbetslösheten stiger svagt i år och nästa år, högst är arbetslöshetsnivån bland ungdomar..

NT - 01 jul 12 kl. 19:43

Fler söker hjälp för stress

Stressen bland invånarna har ökat med över 30 procent de senaste tre åren. 24nt inleder en serie om problemen och hur man ska handskas med dem. Lena Hermansson har jobbat med stressrelaterade frågor i över 25 år, och hon märker allt fler söker hjälp för stress..

P3 - 06 dec 16 kl. 05:00

Allt fler söker hjälp för att klara julen

Man förväntar sig att ännu fler söker hjälp i år..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Anders Hansen

Överläkare i psykiatri, författare, 45 år. Född och bosatt i Stockholm. Debuterar som Sommarvärd..

SR - 30 minuter sedan

Ullenhag hoppar av partiledarstriden

Erik Ullenhag drar sig ur striden om att bli Liberalernas nästa partiledare. Det meddelar han på Aftonbladet Debatt..

SR - 2 timmar sedan

Tog inte bort hets på Facebook – döms till böter

Den man som startade den öppna Facebook-gruppen "Stå upp för Sverige" åtalades, på sju punkter, för att inte ha rensat kommentarer i gruppen som utgjort hets mot folkgrupp. Eskilstuna tingsrätt meddelar domen idag..

SR - 3 timmar sedan

Fler kedjor slutar sälja engångsgrillar

Nu slutar också Hemköp och Willys att sälja engångsgrillar. De lager som finns säljs ut - men sedan köps inga nya grillar in..

SR - 3 timmar sedan

”Förbud kan ha dämpande effekt på radikalisering”

Säkerhetspolisen vill att det ska vara olagligt att inneha eller se på terrorpropaganda. Det är ett långsiktigt sätt att strategiskt minska tillväxtmiljön i extremistmiljöerna, enligt Säpo..

SR - 4 timmar sedan

Hettan: Franska skolor ställer in examen

Barn, äldre och hemlösa är några av de som är mest i riskzonen för att drabbas av allvarliga konsekvenser på grund av den extremhetta som just nu råder i delar av Europa..

SR - 4 timmar sedan

Sju migranter hittade döda i extremhetta

Sju migranter, däribland en kvinna och tre små barn, har dött i extremhettan vid gränsen mellan USA och Mexiko..

SR - 6 timmar sedan

Iran: Diplomatiska samtal mellan länderna helt uteslutet

Nu svarar Iran på USA:s utökade sanktioner mot landet..

SR - 7 timmar sedan

Polsk professor om EU-domen: Viktig signal

EU-domstolens fällande dom mot Polens regering igår är en viktig signal om vilka lagar och regler som ska gälla för EU:s medlemsstater, säger juridikprofessorn Marcin Matczak..

SR - 7 timmar sedan

Spänt i Georgien – ryska turister lämnar

Ryska turister lämnar Georgien efter att relationen mellan länderna blivit allt mer ansträngd. Alexander och Olga är några av de ryska turister som semestrar i Georgien men inte vet hur de ska ta sig hem till St Petersburg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.