DI > Ekonomi

Thursday, 20 June, 23:10

DI - 11 jun 19 kl. 16:09

Nordens mest blankade aktie en riktig nitlott för storblankarnaBostadsbyggaren JM är Nordens mest blankade aktie. Än så länge har pessimisterna dock varit fel ute och samtliga tolv storblankare har för tillfället en negativ uppskattad avkastning på sina positioner. Det framgår av statistik från ägardatatjänsten Holdings. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
JM, Nordens, Holdings

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordens, mest, blankade, aktieen , riktig, nitlottför , storblankarna
Dagens PS - 17 maj 18 kl. 13:10

Här är Nordens mest blankade aktier

Råvarusektorn dominerar klart på listan, konstaterar sajt. Placera.nu uppger att sju av de mest blankade nordiska aktierna är relaterade till råvaror.

DI - 08 feb 19 kl. 16:40

Nordens mest blankade aktie nu ännu mer blankad

Tre storblankare i bostadsutvecklaren JM har på torsdagen ökat sina korta positioner, enligt ägardatatjänsten Holdings. .

DI - 05 dec 17 kl. 08:01

Martin Blomgren: Se upp för Nordens mest misstrodda aktier

När negativa placerare flockas kring en aktie och sätter stora pengar bakom sin dystra profetia är det en bra idé att vara vaksam. Bland Nordens mest blankade aktier sticker flera norska ut..

DI - 30 okt 18 kl. 16:32

Obos tar corner i JM – som nu är mest blankade bolaget i Norden

En ny blankare har dykt upp i JM, vilket gör den pressade byggjätten till Nordens mest blankade bolag. Samtidigt tar sektorkollegan Obos en "corner" i bolaget..

PrivataAffärer - 05 okt 18 kl. 06:25

Hernhag: Bästa strategierna för de mest blankade aktierna

Teknikbolaget Mycronic toppar listan över Stockholmsbörsens mest blankade aktier med 12,5 procent. Det innebär att 12,5 procent av aktierna är utlånade till aktörer som sannolikt sålt aktierna i förhoppning om att kunna köpa tillbaka dem billigare. Räntan på att låna aktier är ibland hög och blankningsaffärer innebär en finansiell hävstång.

Dagens PS - 12 apr 18 kl. 07:49

Tesla mest blankade aktien i på Wall Street

Tesla är den mest blankade aktien på Wall Street. Värdet av blankningarna ökade 28 procent under förra månaden till 10,7 miljarder dollar, rapporterar CNBC med hänvisar till S3 Partners. Enligt Factset är över 25 procent av de utestående aktierna blankade.

Affärsvärlden - 14 apr 15 kl. 07:20

De mest blankade aktierna på Wall Street

Här är de tio mest blankade aktierna på NYSE, enligt Marketwatch..

Affärsvärlden - 29 sep 15 kl. 07:00

Mest blankade aktierna på Wall Street

Ekonomisajten 24/7 Wall Street har listat de tio aktier som är mest blankade på USA-börserna..

Affärsvärlden - 12 nov 15 kl. 07:20

Mest blankade aktierna i New York

Ekonomisajten 24/7 Wall Street har listat de sex mest blankade aktierna på New York-börserna NYSE och Nasdaq under andra halvan av oktober..

PrivataAffärer - 18 okt 16 kl. 12:59

Mest blankade aktien - men Handelsbanken tror på lyft

Intrum Justitia är en av de mest blankade aktierna på Stockholmsbörsen inför sin delårsrapport på onsdagen. Samtidigt väntas tillväxt både för intäkter och resultat och inga besvikelser under resten av året. Och Handelsbanken tror att det finns en....

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Konsthausse – här är säsongens 10 dyraste verk

Uppsala Auktionskammare har gjort sin näst största auktion någonsin. Auktionens höjdpunkt blev en stor oljemålning av Helmer Osslund som såldes för 6,2 miljoner kronor. Bukowskis sålde samtidigt säsongens dyraste verk.

DI - 45 minuter sedan

Största klimatkravet i EU blev en fotnot – ”en skam”

EU:s stats- och regeringschefer har efter utdragna förhandlingar enats om att lägga i en högre växel i klimatarbetet. Det mål som Sverige och merparten av länderna velat sätta upp, ett klimatneutralt EU år 2050, har dock förpassats till en fotnot..

DI - 1 timme sedan

Kraftig ökning av antalet inkassoärenden

Antalet nya inkassoärenden ökade kraftigt i landet förra året. ”Kan vara tecken på en konjunkturförändring”, säger Fredrik Engström på branschorganisationen Svensk Inkasso..

DI - 1 timme sedan

Breda uppgångar på Wall Street – Slack rusade på börspremiären

New York-börserna höll sig stadigt i positivt territorium under torsdagens handel. Breda index S&P 500 nådde all time high och börsens nykomling Slack slog förväntningarna på sin första handelsdag..

DI - 1 timme sedan

Tusentals försöker storma Georgiens parlament

Demonstranter har försökt storma parlamentet i Tbilisi, i anslutning till antiryska protester i den georgiska huvudstaden. Efter att först ha brutit igenom polisavspärrningar ska de flesta ha tryckts tillbaka av ordningsmakten..

DI - 1 timme sedan

Östländer stoppar mål om koldioxidneutralt EU till 2050

Polen, Ungern, Tjeckien och Estland stoppade på torsdagskvällen EU-toppmötets försök att sätta 2050 som mål för när EU ska vara koldioxidneutralt..

DI - 1 timme sedan

Oljepriset lyfter ytterligare efter Trump-utspel mot Iran

Donald Trumps inlägg på Twitter om att Iran har begått ett ”stort misstag” med hänvisning till nedskjutningen av en amerikansk drönare fick oljepriset att lyfta ytterligare under torsdagen..

DI - 1 timme sedan

EU förlänger ekonomiska sanktioner mot Ryssland

EU-toppmötet beslöt på torsdagen att förlänga de ekonomiska sanktionerna mot Ryssland på grund av aggressionen mot Ukraina..

DI - 2 timmar sedan

Musikundret i all ära – låt oss prata om hockeymiljardärerna

Då och då talas det om det svenska musikundret och vad det ger för exportintäkter till Sverige. Vi kanske ska börja prata om det svenska hockeyundret också? Som tar hem stora pengar där en hel del investeras..

DI - 2 timmar sedan

Donald Trump hade känt igen sig

Di:s Karin Grundberg Wolodarski skriver om hur Sveriges främsta modernister hånades av sin samtid..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.