Expressen > Nyheter

Thursday, 20 June, 17:05

Expressen - 11 jun 19 kl. 15:55

Natalia har lockat hit världs- eliten: ”Sverige är framtiden”Hon kom till Sverige som ambassadörsfru, nu är hon spindeln i nätet i det exklusiva och statusfyllda eventet Brilliant Minds. Amerikanska techambassadören och journalisten Natalia Brzezinski, 35, har jobbat stenhårt för att locka världseliten till Sverige.– De blir så trötta på mig att de till slut kommer, säger hon till Sveriges Radio.  .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Brilliant Minds, Natalia Brzezinski, Sveriges Radio

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nataliahar , lockat, hit, världs, eliten, Sverigeär , framtiden
SVT Debatt - 08 dec 13 kl. 12:35

Birro är inte feminismens fiende – hans ideologi är

FEMINISM Jag håller med Linnéa Bruno om att Marcus Birro i sig inte är en fiende till feminismen. Däremot är hans ideologi det, och att Birro ska få utrymme att diktera villkor för hur en feministisk kamp ska bedrivas är löjligt. Att ”vi” försöker ”vinna över” den klassiska kränkta heterosexuella vita mannen är inget annat än slöseri med kraft och dyrbar tid, skriver Ida Ali-Lindqvist, i en replik till Linnéa Bruno.

Skånskan - 10 jan 16 kl. 04:00

Bra att Mein Kampf nu kom­mer ut i Tysk­land

Opinion Den här vec­kan har Mein Kampf, skri­ven av Adolf Hit­ler där han för­kla­rar sitt ju­de­hat, kom­mit ut i Tysk­land, 70 år ef­ter and­ra världs­kri­gets slut. Upp­hovs­rät­ten, som ef­ter kri­get till­döm­des del­sta­ten Ba­yern, har nu upp­hört att gäl­la ef­ter­som det gått 70 år.
Det finns de som tyc­ker att Mein Kampf, som del­vis låg till grund för För­in­tel­sen, ald­rig bor­de tryc­kas på nytt.

YLE - 27 aug 14 kl. 06:25

Jeglertz: På rätt väg, men inte framme än

Damernas U20-landslag i fotboll nådde inte sitt resultatmål i VM i Kanada, där Tyskland firades som mästare i söndags. Liksom i dam-EM ifjol fick de blåvita åka hem efter gruppspelet. – Alla som är involverade i dam- och flickfotboll i Finland hoppades och trodde att vi skulle ta oss vidare från gruppen.

YLE - 25 aug 15 kl. 14:20

Kubanskt guld - Caballero på egna metertal

Kubanskan Denia Caballero stegade in i ringen vid friidrotts-VM och avgjorde damernas diskusfinal direkt i första omgången, då hon fick till guldbågen på 69,28. Efter det första monsterkastet kom Caballero aldrig i närheten av samma metertal, men det räckte till en VM-titel. Guldbågen blev en dryg meter ifrån hennes världsårsbästa (70,65).

Barometern - 21 dec 13 kl. 11:52

Välkommen ankomst

Efter en lång tids frånvaro från den politiska debatten, dök i går de afghanska tolkarna återigen upp - i Sverige. ”Efter att Försvarsmakten uppmärksammat den utsatta situationen för de afghanska tolkar som har bistått de svenska styrkorna inom ramen för ISAF, har nu ett antal tolkar fått uppehållstillstånd och anlänt till Sverige”, meddelade Migrationsverket och Försvarsmakten i ett gemensamt pressmeddelande.
Det var på alla sätt en välkommen nyhet.

Barometern - 21 dec 13 kl. 11:52

Välkommen ankomst

Efter en lång tids frånvaro från den politiska debatten, dök i går de afghanska tolkarna återigen upp - i Sverige. ”Efter att Försvarsmakten uppmärksammat den utsatta situationen för de afghanska tolkar som har bistått de svenska styrkorna inom ramen för ISAF, har nu ett antal tolkar fått uppehållstillstånd och anlänt till Sverige”, meddelade Migrationsverket och Försvarsmakten i ett gemensamt pressmeddelande.
Det var på alla sätt en välkommen nyhet.

Skånskan - 27 maj 16 kl. 16:04

Väst­liga värden i kris

Opinion Po­li­tiska le­da­re talar gär­na om de väst­liga vär­dena: fri­het, alla män­ni­skors lika vär­de och rät­tig­heter, de­mo­kra­ti och hu­ma­nism. Men hur är verk­lig­heten?
Rap­porter om män­ni­skor som går un­der i hund­ra­tal på Me­del­ha­vet, män­ni­skor som svälter och sover på marken i in­ter­ner­ings­lä­ger i Grek­land, flyk­tingar som skickas till­ba­ka till osäkerhet och mi­sär i Tur­ki­et och Li­by­en.

Skånskan - 08 nov 15 kl. 17:02

Var kommer de nya jobben?

Opinion Un­der nå­gra år på 1970-talet sysslade jag pro­fes­sio­nellt med ar­bets­mark­nads­po­li­tiska frå­gor i re­ger­ings­kans­liet. Det var mitt un­der bransch­kriserna för varv, teko, stål, glas och tex­til­in­du­strin och många tim­mar gick år att vrida och vända på olika för­slag till sys­sel­sätt­nings­ska­pan­de åt­gärder som skulle un­der­lätta för fri­ställda män­ni­skor att kun­na gå över till nya jobb.
Fa­cit var inte di­rekt ly­san­de och har egent­li­gen ald­rig varit det för så­dana åt­gärder trots att skilda re­ger­ingar lan­serat mängder av jobb­för­slag med lite olika namn på un­ge­fär sam­ma sak.

Trelleborgs Allehanda - 26 aug 13 kl. 10:37

Matig musikhöst med Avicii och Gaga

Housestjärnan Avicii albumdebuterar, Lady Gaga ska befästa sin position som popdrottning och indiefavoriterna Arcade Fire släpper nytt. Samtidigt får Sverige besök av storheter som Bob Dylan, Jay Z och Fleetwood Mac.Musikhösten blir minst sagt fullmatad.

Västerbottens Folkblad - 26 aug 13 kl. 10:39

Matig musikhöst med Avicii och Gaga

Den svenska världs-dj:n Avicii har hörts överallt i sommar ? hans enorma housecountry-hit ?Wake me up?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Barn attackerade – polis på plats

Två barn i tioårsåldern ska ha blivit attackerade av en okänd man i stadsdelen Eriksberg i Uppsala, skriver Aftonbladet.– Vi är på plats och pratar med de inblandade, säger Linda Wideberg, polisens presstalesperson, till tidningen..

Expressen - 30 minuter sedan

Stopp i tågtrafiken – station strömlös

Det är stopp i tågtrafiken mellan Malmö C och Lund C sedan 14-tiden på torsdagen.Tidigast klockan 18 rullar trafiken som vanligt.Samtidigt är det strömlöst på Hässleholms station..

Expressen - 30 minuter sedan

Bil i brand på E22

En bil har börjat brinna på E22 i höjd med Eslöv.Det råder enligt polisen begränsad framkomlighet på platsen..

Expressen - 1 timme sedan

Man misshandlade polis brutalt och våldtog kvinna

Den man i 30-årsåldern som dömdes för att grovt ha misshandlat en polis på resecentrum i Skövde och ett kort tag senare våldtagit en kvinna i en lägenhet överklagade sin dom till hovrätten.Som nu fastställer straffet – rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning, skriver Skövde Nyheter.  .

Expressen - 1 timme sedan

Matsvinnet fortsatt stort: ”Vi har tappat respekten”

Matsvinnet har stor negativ påverkan på klimatet. Ändå slängs många ton helt ätbar mat varje år. Många människor har ingen känsla längre för hur maten framställs, anser experter.

Expressen - 1 timme sedan

Se Expressens specialsändningar om klimatet här

Här kan du se Expressens tidigare sändningar med fokus på klimat.Vi sänder flera specialprogram under alla dagarna som EU-toppmöte i Bryssel pågår – ett toppmöte där klimatet står högt på agendan..

Expressen - 1 timme sedan

Ny mätning: Två av fem positiva till bensinskatt

Två av fem svenskar är positiva till bensinskatt, visar en stor undersökning av Expressen/Demoskop. Men åsikterna går isär mellan boende i storstad och på landsbygd. Och generellt är man mer positiv till klimatåtgärder som inte påverkar det egna vardagslivet.

Expressen - 1 timme sedan

Man knivskuren – allvarligt skadad

En man i 65-årsåldern knivskars på torsdagen i armen i Örebro.– Han får betraktas som allvarligt skadad, säger polisens presstalesperson Tommy Lindh.Den misstänkte gärningsmannen, som ska känna offret, försvann på cykel..

Expressen - 2 timmar sedan

Cynthia, 19, mördades av sina fyra bästa kompisar

Denail Brehmer, 18, tros ha mördat sin bästa kompis, Cynthia Hoffman, 19.En man hon träffade online ska ha erbjudit henne nio miljoner dollar i utbyte mot att hon skulle skicka bilder och filmer på mordet.Nu sitter Brehmer och fyra andra ungdomar åtalade för mordet på 19-åringen, skriver Daily Mail..

Expressen - 3 timmar sedan

Han mördade pensionär – tände eld på lägenheten

Freddie Andersson, 52, högg och slog ihjäl pensionären med kniv, hammare och en stol.Dödandet var utdraget och pågick i ”tiotals minuter”.Efter mordet trädde han en påse över huvudet på mannen, tände eld på lägenheten och kollapsade.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.