Skånskan > Opinion

Tuesday, 25 June, 12:15

Skånskan - 11 jun 19 kl. 15:45

Malmö vill prova en snabbare lagföringMALMÖ Kommunstyrelsen i Malmö vänder sig till ansvariga myndigheter i hopp om att få prova snabbare lagföring för personer som begår mängdbrott som exempelvis stöld och narkotikabrott. Arbetssättet har prövats i både Rinkeby, Täby och Solna och nu trycker politikerna på för att Malmö ska bli nästa försöksområde.Polisområde Stockholm nord har provat ett arbetssätt med snabbare lagföring som slagit väl ut. Nu hoppas kommunstyrelsen att polisområde Malmö ska få göra samma sak. Regeringen har beslutat att flera polisområden ska kunna ingå i försöksverksamheten.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
MALMÖ Kommunstyrelsen, Malmö, Rinkeby, Solna, Stockholm, Katrin Stjernfeldt Jammeh, Kursar, Roko Kursar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Malmövill , provaen , snabbare, lagföring
Expressen - 11 jun 19 kl. 12:42

Förslag: Snabbare lagföring av brott i Malmö

Bunta ihop mängdbrott – som stölder och narkotika – och lagför brottslingarna i Malmö på en gång. Så lyder önskemålet från stadens kommunstyrelse, som nu vänder sig till ansvariga myndigheter med ett förlag om att låta polisen genomföra omedelbara utredningar av mängdbrott i samband med ett gripande i just Malmö..

Sydsvenskan - 11 jun 19 kl. 12:33

Förslag: Snabbare lagföring av brott i Malmö

Bunta ihop mängdbrott – som stölder och narkotika – och lagför brottslingarna i Malmö på en gång. Så lyder önskemålet från stadens kommunstyrelse, som nu vänder sig till ansvariga myndigheter med ett förlag om att låta polisen genomföra omedelbara utred.

UNT - 11 jun 19 kl. 12:33

Förslag: Snabbare lagföring av brott i Malmö

Bunta ihop mängdbrott – som stölder och narkotika – och lagför brottslingarna i Malmö på en gång..

GöteborgsPosten - 11 jun 19 kl. 12:34

Förslag: Snabbare lagföring av brott i Malmö

Bunta ihop mängdbrott – som stölder och narkotika – och lagför brottslingarna i Malmö på en gång..

Blekinge Läns tidning - 11 jun 19 kl. 12:33

Förslag: Snabbare lagföring av brott i Malmö

SmålandsPosten - 11 jun 19 kl. 12:33

Förslag: Snabbare lagföring av brott i Malmö

Kristianstadsbladet - 11 jun 19 kl. 12:33

Förslag: Snabbare lagföring av brott i Malmö

Barometern - 11 jun 19 kl. 12:33

Förslag: Snabbare lagföring av brott i Malmö

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Sommarscenen är tillbaka i Stadsparken

Svedala På onsdag drar Sommarscenen igång för nionde året.
Ungas fritid är medarrangörer för andra året och många ungdomar har visat stort intresse för att vara med och delta på olika sätt.Den annars lugna parken kommer snart att bli fylld med folk.

Skånskan - 1 timme sedan

Don Giovanni i Metoo-tider

Är han ett svin eller bara osympatisk?
Don Giovanni har något att säga även oss i samtiden. Under sommaren spelar Skånska Operan Mozarts opera runt om i regionen.

Skånskan - 1 timme sedan

Rattfull sov fyllan av sig

Västra Vemmenhög Vid fyratiden i måndags fick polisen ett samtal om en misstänkt rattfylla. En medelålders man körde moped i Västra Vemmenhög på ett avvikande sätt enligt uppgifter till polisen. När patrullen kom på plats fann de vittnen och mannen och mopeden.

Skånskan - 3 timmar sedan

Bra skolresultat för Kävlinges niondeklassare

Kävlinge 87,6 procent av Kävlinges niondeklassare har gymnasiebehörighet. Det är ett bra resultat men är också något lägre än 2018 års rekordresultat på 94,3 procent.– Behörigheten ligger fortfarande kvar på en hög nivå på våra skolor, vilket känns tillfredsställande, säger verksamhetchefen för sektor utbildning Barbro Börjesson i ett pressmeddelande.

Skånskan - 3 timmar sedan

Intensiv inledning för nye ordföranden

Svalöv Kommunstyrelsens nya ordförande hade knappt hunnit tillträda innan han, åtminstone tillfälligt, blev rikskänd.
Teddy Nilsson (SD) ser tillbaka på några intensiva veckor och fram emot en mandatperiod med ett helt nytt styre.Teddy Nilsson slår sig ner i en av kommunhusets svala lokaler.

Skånskan - 7 timmar sedan

Undersökningar på bangården fortsätter

MALMÖ Föroreningarna på Malmö bangård har undersökts i två år och provtagningarna kommer att fortsätta i flera år till. Oljor, rengörings- och bekämpningsmedel har läckt ut genom åren och nu vill Trafikverket få en bra bild över situationen.Inhouse tech geoteknik och Hifab har gjort mark- och grundvattenprovtagningar under två års tid på bangården.

Skånskan - 7 timmar sedan

Sexualferomon mot ohyra

Lund Ute på ett jordgubbsfält står han, forskaren som ska rädda jordgubbarna.
Biologen Glenn Svensson från Lunds universitet ska försöka stoppa skadedjuren, med deras egen parningsdoft.Forskar man inom kemisk ekologi, eller så kallad doftkommunikation insekter emellan, finns risken att man föräter sig på jordgubbar.

Skånskan - 7 timmar sedan

Eslöv först i satsning på billiga Kinapaket

ESLÖV Handlarna i Eslöv har plötsligt fått stenhård konkurrens från ett lite oväntat håll. E-handelsjätten Wish har gjort sig känd för de ultrabilliga ”Kinapaketen”.
Nu etablerar Wish egna ombud i Sverige och det första finns i Eslöv.

Skånskan - 14 timmar sedan

Polis letar efter försvunnen man

Malmö En 78-årig man har försvunnit från sitt vårdboende vid Sticklingvägen på måndagseftermiddagen.Den 78-årige mannen har en demenssjukdom men går obehindrat. Polisen önskar hjälp med att hitta mannen.

Skånskan - 15 timmar sedan

Han tänker inte sluta lära ut musik

BEREST. Nils-Erik Persson – också känd som Nisse Bas – har sett det mesta av Sverige när han turnerat med Hasse Anderssons Kvinnaböske Band. Däremellan har han bland annat undervisat i musik.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.