YLE > Finland

Wednesday, 26 June, 05:46

YLE - 11 jun 19 kl. 15:35

Ny rapport slår hål på fördomar om ungdomar utanför arbetslivet och utbildningssystemet: ''De är inte passiverade, de är utanför''I E2:s nya forskningsrapport om unga som står utanför arbetslivet och utbildningssystemet får de unga själva komma till tals och berätta vad som får dem att må dåligt och hur man kunde hjälpa dem..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
E2

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny rapportslår , hål, fördomarom , ungdomarutanför , arbetslivet och utbildningssystemet De är inte passiverade de är utanför
Jönköpingsnytt - 26 feb 13 kl. 17:13

Rapport visar - knarket ökar bland ungdomar

Idag redovisade Jönköpings kommun en egen undersökning om ANDT-frågor. Det rör sig om användningen av alkohol, narkotika, dopning och tobak bland ungdomarna i kommunen under det senaste året. Det var genomgående positiva trender inom samtliga områden, förutom i användningen av narkotika..

Jönköpingsnytt - 26 feb 13 kl. 17:13

Rapport visar: knarket ökar bland ungdomar

Idag redovisade Jönköpings kommun en egen undersökning om ANDT-frågor. Det rör sig om användningen av alkohol, narkotika, dopning och tobak bland ungdomarna i kommunen under det senaste året. Det var genomgående positiva trender inom samtliga områden, förutom i användningen av narkotika..

YLE - 01 jun 17 kl. 09:54

Fördomar, fientliga rop och drömmar om praktikplatser - vardag för asylsökande i Finland

Rejält över hälften av de tillfrågade kommuninvånarna vill inte bo granne med vissa etniska minoriteter, visar Justitieministeriets kartläggning. Asylsökandena i samma kommuner önskar däremot mer kontakt med majoritetsbefolkningen. Attityderna gentemot invandrare har blivit hårdare sedan år 2015.

Alliansfritt Sverige - 20 dec 13 kl. 13:28

Alliansens ungdomsrea sågas i ny rapport

En av allians största reformer har varit sänkningen av arbetsgivaravgift för ungdomar mellan 16 – 25 år. Reformen som idag kostar staten ungefär 16 miljarder per år, har kritiserats, bland annat här på alliansfritt, för att vara väldigt dyr och att ge få jobb. Nu har Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering, IFAU, utvärderat reformen och resultatet som presenteras i en ny rapport ger kritikerna rätt, reformen har skapat få jobb till ett högt pris.

Cornucopia - 02 mar 16 kl. 10:52

Rapport: Lärdomar från rysk-ukrainska kriget

Potomac-stiftelsen har publicerat en rapport med lärdomar från det rysk-ukrainska kriget, som är väl värda att ta till sig för försvarsintresserade, och speciellt "branschfolk".
Svenska artillerimål med låg överlevnad och bara en spade per fordon.Rapporten baserar sig på 16 månaders arbete och intervjuer med i princip samtliga någorlunda höga befälhavare på den ukrainska frontlinjen mot de ryska trupperna.

Regeringen - 08 jun 17 kl. 12:45

Riksrevisionens rapport om lärdomar av flyktingsituationen hösten 2015 – beredskap och hantering

I denna skrivelse redovisar regeringen sin bedömning av de iakttagelser och slutsatser som framgår av Riksrevisionens rapport Lärdomar av flyktingsituationen hösten 2015 – beredskap och planering (RiR 2017:4)..

YLE - 23 feb 15 kl. 09:00

Marginaliserade ungdomar står samhället dyrt

Ungdomar som blir utslagna behöver betydligt mer hälsotjänster, jämfört med deras jämnåriga överlag. Främst handlar det om psykiatrisk vård. Det framkommer i en ny rapport.

YLE - 08 apr 14 kl. 10:27

Rapport. Grunda en utbildning för invandrarunga

Det borde grundas en utbildning för ungdomar med invandrarbakgrund som kombinerar yrkesutbildning och språkutbildning och som gör det möjligt att avlägga en examen eller delar av en examen
Dessutom borde det grundas en service med låg tröskel för invandrar ungdomar, som förenar finskastudier och fritidsverksamhet. Det här föreslås i en rapport som Helsingfors stad publicerade i dag tisdag. Rapporten föreslår också att den tidsbundna utbildningen för unga invandrare, som arrangerats i yrkesinstitutet Stadin ammattiopisto 2011-2014, ska göras permanent.

Cornucopia - 07 jun 19 kl. 12:06

Veidekke: Finansinspektionen förnekar ungdomar livslång skuldsättning

Veidekke har publicerat en rapport där man skyller bostadsbyggandets kris på Finansinspektionens skärpta amorteringingskrav, och att dessa förnekar kapitalsvaga grupper och ungdomar möjligheten till en livslång skuldsättning, som de aldrig kan bli av med.
Nybyggnation i Stockholm på rekordnivåer.Det norska byggbolaget Veidekke skräder inte på orden i sin rapport, och skyller det minskande bostadsbyggandet inte på överprissättningen av bostäder, utan på att Finansinspektionen infört skärpta amorteringskrav, som hindrar skuldsättning hos kapitalsvaga.

Nyheter 24 - 17 jun 12 kl. 15:46

Ny studie: Ansikten hjälper oss att krossa fördomar


"Vi är inte objektiva, vi tar ställning utifrån våra egna mål och tidigare erfarenheter i varje möte", berättar forskaren bakom den nya studien. Till skillnad från tidigare resultat visar en ny rapport från forskaren Kimberly Quinn att mycket av hur människorna kategoriserar in varandra i fack beror på hur vi läser av ansikten, skriver Quinn.Fördomar är givetvis också med i vår kategorisering - men den stereotypa bedömningen kan få minskad betydelse om vi känner igen ett ansikte, verkar ha något gemensamt med personen eller om ansiktsutrycket visar någon annan tilldragande information.

Kristianstadsbladet - 21 maj 13 kl. 10:30

Jobbläget ses som hopplöst i ny rapport

Ungdomsarbetslösheten i Bromölla är bland de högsta i landet. Förra året inleddes ett forskningsprojekt angående den kritiska situationen. Nu är rapporten klar som presenterar ungdomarnas och föräldrarnas syn på problemet.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 minuter sedan

Morgonkollen: Videor på nätet orsakar större koldioxidutsläpp än vad många tror, Danmark har ny statsminister

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter..

YLE - 1 timme sedan

Värdefulla upptäckter vid de arkeologiska utgrävningarna i Gamla stan i Borgå: "De har varit fulla av överraskningar"

De arkeologiska utgrävningarna vid Gabriel Hagerts gränd torde bli klara den här veckan. I augusti–september är gränden färdigrenoverad..

YLE - 1 timme sedan

Ett fyra dagars filmmaraton motsvarar en persons flygresa från Helsingfors till Stockholm – “Det är en obekväm sanning man inte vill tala om”

IT-branschens koldioxidutsläpp är redan större än flygtrafikens. När det blir vanligare att se på videor så ökar utsläppen..

YLE - 1 timme sedan

Finland tar över EU-ordförandeskap i juli - i dag presenteras målsättningarna

Statsminister Antti Rinne berättar i dag vilka målsättningar Finland har för sin period som ordförandeland i EU..

YLE - 12 timmar sedan

Den sjungade färjkarlen tar dig till Barösund där sommarsäsongen är i full gång

Jacob Waselius har åkt Barösundsfärjan alla somrar så länge han kan minnas. I år kör han färjan själv..

YLE - 12 timmar sedan

Sjundeå nobbar lån och bygger skolcentret med fastighetsleasing

Efter att ärendet stötts och blötts i ett halvt år föll valet på fastighetsleasing. Trots att det är det dyrare alternativet ska det belasta kommunens ekonomi mindre..

YLE - 12 timmar sedan

Gränsbevakningen: Finlands beredskap inför en oljeolycka bland Europas bästa - men risker finns

Överinspektör på gränsbevakningens stab, Heli Haapasaari, säger att Finlands beredskap på oljeläckage är bland de bästa i hela Europa. Farliga situationer uppstår ändå överraskande ofta..

YLE - 12 timmar sedan

Nästan 10 procent av befolkningen lider av sömnstörningar – nu kan de bekämpas med nätterapi

Helsingfors universitetssjukhus har skapat en mobilapplikation som ska användas för att vårda patienter med sömnstörningar. Genom en läkarremiss får man tillgång till applikationen och har ett inledande telefonsamtal med en sömnskötare. Därefter fyller man i en sömndagbok och chattar med sin terapeut..

YLE - 16 timmar sedan

Finansminister Lintilä: Regeringen höjer inte alkoholskatten - ännu

Den nyvalda regeringen vill följa med sänkningen av alkoholskatten i Estland innan den fattar beslut om den finska alkoholskatten..

YLE - 13 timmar sedan

Kyrkan försöker besluta om vigslar för samkönade par - men det kan dröja länge

Efter att en präst vigt ett samkönat par fick han en varning av kyrkan, men förvaltningsdomstolen upphävde varningen. Ärendet har överklagats till högsta förvaltningsdomstolen. Kyrkan försöker fatta ett beslut i frågan i fall kyrkan ska viga samkönade par..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.