Computer Sweden > IT

Tuesday, 18 June, 21:24

Computer Sweden - 11 jun 19 kl. 15:35

Bahnhof vägrar rapportera adresser till PTS – riskerar en miljon i vite
Internetoperatören Bahnhof kan tvingas betala en miljon i vite efter att ha lämna in uppgifter som Post- och telestyrelsen begärt för sent och ofullständigt. Nu har de tre veckor på sig att komplettera uppgifterna..
Läs mer på Computer Sweden
Läs mer om:
PTS, Bahnhof, Post

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bahnhof, vägrar, rapportera, adressertill , PTS, riskeraren , miljon, i vite
SvD - 31 mar 16 kl. 17:06

Bahnhof vägrar lämna uppgifter – hotas med miljonvite

Internetoperatören Bahnhof har vid flera tillfällen vägrat att lämna ut abonnemangsuppgifter om sina kunder till polisen, med hänvisning till att de svenska reglerna strider mot EU:s rättighetsstadga, som står över svensk lag..

Cornucopia - 30 aug 17 kl. 09:21

Bahnhof: Regeringen planerar utökad olaglig datalagring

Internetoperatören Bahnhof avslöjar att regeringen planerar utökad datalagring, en datalagring baserad på ett nu upprivet EU-direktiv, som bröt mot de mänskliga rättigheterna.
Bahnhofs VD Jon KarlungBahnhof kan avslöja att den statliga utredningen kring datalagringen satsar på att utöka den till 10 månader istället för sex månader, samt dessutom omfatta krav på loggning av både NAT och VPN. Detta kommer kosta stora summor pengar, som i slutändan kommer betalas av de avlyssnade kunderna.

Sydsvenskan - 31 mar 16 kl. 16:59

Bahnhof hotas med miljonvite

Internetoperatören Bahnhof har vid flera tillfällen vägrat att lämna ut abonnemangsuppgifter om sina kunder till polisen, med hänvisning till att de svenska reglerna strider mot EU:s rättighetsstadga, som står över svensk lag.Nu hotar Post- och telestyrelsen (PTS) med fem miljoner i vite om Bahnhof inte senast den 7 april lämnar ut de uppgifter som polisen har begärt.Bahnhof hänvisar till ett avgörande i EU-domstolen och vägrar att lämna ut abonnentuppgifter om inte misstankarna gäller grov brottslighet.

DI - 11 jun 19 kl. 14:32

Bahnhof hotas av böter på 1 miljon kronor från PTS

Bredbandsoperatören Bahnhof har inte lämnat in fullständiga uppgifter till Post- och telestyrelsen (PTS). PTS förelägger nu bolaget att rapportera in de begärda uppgifterna inom tre veckor, annars kan PTS komma att begära att ett vite på 1 miljon kronor döms ut..

DI - 28 okt 14 kl. 09:13

Bredbandsbolag vägrar lagra trafik

Post- och telestyrelsen (PTS) hotar bredbandsoperatören Bahnhof med böter på fem miljoner kronor om inte företaget senast den 24 november börjar lagra trafikuppgifter för brottsbekämpande ändamål. Myndigheten stödjer sig på ett beslut i förvaltningsrätten i Stockholm som slagit fast att de svenska reglerna ska gälla..

SvD - 18 sep 15 kl. 05:46

”Vi vägrar lämna uppgifter till polisen”

Vid allvarliga brott samarbetar vi med myndigheterna. Annars inte. EU-domstolen är på vår sida.

Kristianstadsbladet - 31 jan 14 kl. 09:01

Nära en miljon i avgifter för domar


De två bolagen som står bakom den kontroversiella sajten Lexbase har beställt domar från tingsrätter över hela Sverige sedan i maj i fjol. Företagen har betalat nästan 900 000 kronor i administrations- och kopieavgifter till domstolarna, skriver Dagens Nyheter, som fått uppgiften från Domstolsverket.I går sade Bahnhof, som hyr ut serverplats till Lexbase, upp bolaget som kund.

BT - 31 jan 14 kl. 09:02

Nära en miljon i avgifter för domar

De två bolagen som står bakom den kontroversiella sajten Lexbase har beställt domar från tingsrätter över hela Sverige sedan i maj i fjol. Företagen har betalat nästan 900 000 kronor i administrations- och kopieavgifter till domstolarna, skriver Dagens Nyheter, som fått uppgiften från Domstolsverket. I går sade Bahnhof, som hyr ut serverplats till Lexbase, upp bolaget som kund.

Kristianstadsbladet - 31 jan 14 kl. 10:06

Ljunggren: Jag ångrar Lexbase

Advokaten Pontus Ljunggren, avhoppad talesperson för den utskällda sajten Lexbase, ångrar att han gav sig in i företaget.
- Med tanke på allt som hänt ångrar jag min inblandning, säger Ljunggren till Skaraborgs Allehanda.Ljunggren var talesperson för Lexbase, men hoppade av efter att han och familjen mottagit hot.

Fler nyheter från Computer Sweden

Computer Sweden - 4 timmar sedan

Google Calendar nere – tog flera timmar att åtgärda


Googles kalendertjänst har gått ner och lämnat användarna i förvirring..

Computer Sweden - 4 timmar sedan

Google Calendar nere – felrapporterna strömmar in


Googles kalendertjänst har gått ner och lämnat användarna i förvirring..

Computer Sweden - 6 timmar sedan

Volvo och Nvidia ska bli självkörande tillsammans


Idag är Nvidias grundare och vd på besök i Göteborg. Orsaken är ett nytt samarbete med Volvo Group där man ska ta fram en AI-baserad plattform för självkörande bilar..

Computer Sweden - 7 timmar sedan

Tietoevry blir nummer ett på marknaden – vad ska hända i Sverige?


Tietos köp av Evry är logiskt i de båda bolagens hemländer Norge och Finland. Hur det nya bolagets största land, Sverige, kommer att påverkas är desto svårare att överblicka..

Computer Sweden - 11 timmar sedan

Konsultexperten: Alla snackar om matchning – men hur funkar det egentligen?


Tack vare digitaliseringen lanseras nya verktyg för företag med syfte att hitta rätt matchning för jobb eller tidsbegränsade uppdrag. Samtidigt finns det otaliga portaler och sajter för giggare, konsulter och jobbsökande att marknadsföra sig själva i. Hur bra funkar det i praktiken?.

Computer Sweden - 13 timmar sedan

Evry och Tieto slås ihop – skapar en nordisk jätte


Två av de nordiska konsultjättarna Evry och Tieto gör nu gemensam sak och slår samman sina verksamheter..

Computer Sweden - 15 timmar sedan

Bakläxa för Kammarkollegiet i stor konsultupphandling: "ingen är vinnare"


Det kommer att dröja länge innan statens upphandling av resurskonsulter är klar. För första gången på elva år förlorar Kammarkollegiet i Förvaltningsrätten. Myndighetens svar blir att begära prövningstillstånd till Kammarrätten..

Computer Sweden - Igår: 16:02

Bahnhof kovänder efter hotet från PTS – lämnar in adressuppgifter


Ett halvårs katt och råtta-lek mellan Bahnhof och PTS har till slut fått sin upplösning. Efter myndighetens hot om vite på en miljon har internetoperatören lämnat in alla uppgifter som efterfrågats..

Computer Sweden - Igår: 15:55

Appers köp från Jeeves blir ett steg in i Norge


Genom att köpa Løsning1 från Jeeves kliver IBM-partnern Apper Systems in på den norska marknaden..

Computer Sweden - Igår: 12:46

Salesforces partner välkomnar storaffären: "som att sätta analytics cloud på steroider"


Salesforces köp av Tableau är ännu en megaaffär som ritar om branschen. Från partnerledet är tongångarna överlag positiva..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.