Skånskan > Nyheter

Tuesday, 25 June, 11:33

Skånskan - 11 jun 19 kl. 15:30

Många Eslövsbor behöver förvaltareeslöv Eslöv har en ovanligt hög andel invånare som behöver hjälp av en god man eller förvaltare. Nu söker kommunen samarbete med Lund för att klara utmaningen.Överförmyndarverksamheten hjälper kommuninvånare som till exempel har svårt att klara av att betala sina räkningar själva. En god man eller förvaltare utses att hjälpa dem med det. Eslövs kommun har en ovanligt hög andel som behöver den här typen av hjälp.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Eslövsbor, Eslöv, Lund, Johan Andersson, LSS, Lunds

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många Eslövsborbehöver , förvaltare

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 10 minuter sedan

Uthyrd bostad länsad på inredning

ANDERSLÖV
En sönderslagen bostad med rinnande vattenkranar och stulen inredning var vad ägaren möttes av då hon kom till bostaden som varit uthyrd. Det var på måndagen som en kvinna i 40-årsåldern kom till bostaden i Anderslöv som hon haft uthyrd och möttes av total kaos.
Enligt polisanmälan ska kranarna till vaskar i två utrymmen stått på och spolat vatten, i köket saknades spisen och bostadens samtliga element hade monterats ner och stulits.

Skånskan - 15 minuter sedan

Nya ägare till fastigheten på Fogdaröd 208 i Höör

Höör Nu är det klart vem som köpt huset på Fogdaröd 208 i Höör av Gert Einar Torsen Almqvist dödsbo. Nya ägare är Tobias Andersson, 42, och Lise Lott Karlsson, 36. Priset blev 1 150 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i juni 2019.

Skånskan - 15 minuter sedan

Slottscaféet hålls stängt till årsskiftet

Svedala Den förra entreprenören valde att avveckla verksamheten i slutet på förra året.
Nu väntar caféet på eventuella justeringar för att bli mer lönsamt.Entreprenören drev Torups Slottscafé fram till slutet av 2018.

Skånskan - 30 minuter sedan

Hyresvärd döms att böta 120 000 kronor

Malmö Stora brister i ett hyreshus tvingade de boende att lösa problemen själva. Nu döms den försvunne hyresvärden till vite av Mark- och miljödomstolen, skriver Hem&Hyra.Bristande ventilation, slitage och uteblivna temperaturmätningar.

Skånskan - 1 timme sedan

Metro sparkar samtliga journalister

Inrikes Metro behöver inte längre journalister, säger tidningens ägare Christen Ager-Hanssen till Expressen. Nu ska samtliga sägas upp.I våras fick Metro Media House, bolaget som äger tidningen Metro, rekonstruktion beviljad.

Skånskan - 2 timmar sedan

Anlagd brand vid gymnasium

Lund Efter klockan 22 på måndagskvällen upptäckte man en brand i en mindre lastbil parkerad vid Consensumgymnasiet på Sankt Lars väg i Lund.
När räddningstjänsten nådde platsen var lastbilen övertänd. Branden verkar ha varit anlagd..

Skånskan - 2 timmar sedan

Tågstopp på Kastrup – elfel

Trafik Inga tåg stannar för närvarande vid Köpenhamns flygplats Kastrup med anledning av ett kontaktledningsfel.Tågen går dock som vanligt till Köpenhamns huvudbangård. Resande från Sverige till Kastrup får byta tåg i Tårnby för transport till flygplatsen.

Skånskan - 2 timmar sedan

FN:s säkerhetsråd uppmanar Iran och USA till samtal

UTIRKES I samband med att Iran sköt ner en amerikansk drönare i Hormuzsundet förra veckan har FN:s säkerhetsråd fördömt riktade attacker mot oljefartyg och uppmanar till samtal mellan länderna. Iran är dock inte öppna för dialog med USA på grund av Trumps nyinförda sanktioner. Enligt Iran sköts drönaren ned på iranskt territorium men Usa menar att drönaren befann sig på internationellt vatten i Hormuzsundet.

Skånskan - 2 timmar sedan

124 kvadratmeter stort hus i Svalöv sålt

Svalöv Åsa Susanne Liljedahl, 44, och Joachim Persson, 45, är nya ägare till huset på Tirup 2605 i Svalöv. Huset har en boyta på 124 kvadratmeter. Säljare är Conny Alf-Inge och Marina Persson.

Skånskan - 2 timmar sedan

Fängelsedom för rattfull knivman

Landskrona En narkotikapåverkad man stoppades i Landskrona med kniv och droger i sin bil. Nu döms han till fängelse.Mannen, som är skriven i Kristianstad, döms för två fall av narkotikabrott, två fall av grov olovlig körning, två fall av rattfylleri och ett fall av brott mot knivlagen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.