Skånskan > Nyheter

Wednesday, 19 June, 10:45

Skånskan - 11 jun 19 kl. 15:30

Kyrka återinvigs efter renoveringöstra karaby Efter en rejäl uppfräschning invändigt återinvigs Östra Karaby kyrka nu på söndag.Kyrkan stängdes i augusti förra året och har sedan dess fått en rejäl översyn invändigt. El- och värmesystemet är helt utbytt, tak och väggar är rengjorda och målade, stengolvet är omlagt och bänkraderna har bättrats på med färg och fått nytt trägolv.
Den som tittar noga kan dessutom hitta nya detaljer som dimningsbara lampetter med LED-lampor. I koret finns numera två strålkastare monterade på stolpar i golvet.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Efter, Östra Karaby, LED, Peter Magnusson Sjöndin, Svenska, Eslöv, Nils-Olof Gunnarsson, Peter Sjöndin Magnusson, Regionmuseet, Karaby

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kyrka, återinvigsefter , renovering
Nya Wermlands Tidningen - 02 jun 16 kl. 19:47

Karlskoga kyrka återinvigs på söndag

Karlskoga kyrka, som har varit stängd för renovering sedan i höstas, återinvigs nu på söndag..

Barometern - 30 nov 17 kl. 20:11

100-årig kyrka återinvigs efter renovering

Första advent 1917 invigdes missionskyrkan i Oskarshamn. När församlingen firar advents ankomst på söndag är det dags för en återinvigning av kyrkan som genomgått en omfattande renovering..

NT - 20 feb 17 kl. 07:00

Skedevi kyrka återinvigs i mars

Efter en omfattande renovering är taket i Skedevi kyrka lysande gråvitt och fritt från asbest..

Dagen - 12 maj 16 kl. 16:00

Kyrka återinvigs i Helsingfors

Luther-kyrkan bombades under andra världskriget, och lokalerna har använts till nattklubb i många år. Men nu blir den kyrka igen..

Dagen - 12 maj 16 kl. 16:00

Kyrka återinvigs i Helsingfors

Luther-kyrkan bombades under andra världskriget, och lokalerna har använts till nattklubb i många år. Men nu blir den kyrka igen..

Trelleborgs Allehanda - 09 dec 17 kl. 09:00

Kyrka återinvigs i helgen

Efter mer än ett decennium av tankearbete, diskussioner och hårt jobb är den nu klar. Stora Hammars kyrka står färdig att tas i bruk och på andra advent är det återinvigning..

Barometern - 23 sep 14 kl. 07:32

Kyrka hyllas i löktavla

Ventlinge kyrka blev motivet för årets löktavla som konstnären Theo Jansson gjort. – Ventlinge kyrka återinvigs om ett par veckor efter en omfattande renovering, så det här är lite en hyllning till kyrkan, förklarar Theo Jansson.
Han har använt sig av omkring 6 000 lökar.

YLE - 01 sep 18 kl. 09:00

Nu är renoveringen av Korsnäs kyrka klar - störst ansiktslyft på insidan

Nyrenoverade Korsnäs kyrka återinvigs på söndag samtidigt som den nye kyrkoherden Janne Heikkilä installeras. Det största ansiktslyftet har kyrkans insida fått..

Hela Gotland - 01 nov 12 kl. 14:26

Hejnum kyrka återinvigs på allhelgona

Hejnum..

Sydöstran - 07 maj 14 kl. 12:02

Nymålade Mörrums kyrka återinvigs i helgen

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Organiserad brottslighet bakom godisfusk

Malmö Närmare 100 ton godis har belagts med säljförbud av miljöförvaltningen i Malmö. Detta efter att det framkommit att flera Malmögrossister har sålt förfalskat godis samt godis vars utgångsdatum har passerats med flera årGodiset har främst varit ämnad för den danska marknaden. Fenomenet uppdagades först gången för två år sedan, detta efter att danska myndigheter upptäckt olagligt godis i flera butiker som kunde kopplas till till Malmö grossister.

Skånskan - 45 minuter sedan

69 kvadratmeter stort hus i Sjöbo sålt

Sjöbo Försäljningen av huset på Skolgatan 43A i Sjöbo är nu klar. Nya ägare blir Jenny och Pierre Rasmusson, 45 och 48 år, sedan tidigare boende på just Skolgatan, som köper fastigheten av Cliff Bonnie Mikael Brandt. Huset har en boyta på 69 kvadratmeter.

Skånskan - 2 timmar sedan

God man tog pengarna – döms

STAFFANSTORP Kvinnan var god man åt en närstående men förde över pengar åt sig själv från personens konton och senare från dödsboet.
Nu döms hon för trolöshet mot huvudman vill villkorlig dom och dagsböter.Dessutom ska kvinnan betala skadestånd till dödsboet på över 230 000 kronor.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ungdomsorkester flyttar till Rotundan i Folkparken

LUND Symfonier fyller Rotundan under två veckor när unga från hela Europa samlas för att öva i en stor orkester.
De föregående 50 åren har kursen dock hållits i Stadshallen.Sedan 1951 har unga musikanter från hela landet och utomlands välkomnats att delta i kursen Nordiska Ungdomsorkestern.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ingen midsommar utan potatis

MIDSOMMAR Få saker känns så mycket midsommar som färskpotatis. I dag bjuder vi på några smarta tips om hur den kan varieras. Allt för att njuta av potatisen medan den är som godast.

Skånskan - 5 timmar sedan

Hög tid för hand­ling

Lands­bygden har blivit ovan­ligt om­huldad av näs­tan alla po­li­tiska par­tier den senaste tiden. Men fort­fa­ran­de är det långt mel­lan ord och hand­ling.
För­ra vec­kan dis­ku­terades lands­bygden i en sär­skild riks­dags­de­batt be­gärd av Cen­ter­par­ti­et.

Skånskan - 5 timmar sedan

Nej till fria kol­lek­tiv­re­sor från 70 år

Lund Det blir för dyrt att sänka ål­dern för fria re­sor med kol­lek­tiv­tra­fiken inom kommunen.
En sänk­ning från 75 år till fyllda 70 skulle kun­na bli upp­emot dub­belt så dyrt och där­för röstades det nej till förslaget på gårdagens sammanträde.Ett Lunda­för­slag som togs upp un­der går­dagens sam­man­trä­de i tek­niska nämnden handlar om att sänka ål­dern för fria re­sor med kol­lek­tiv­tra­fiken inom kom­munens gränser med fem år, till 70 år.

Skånskan - 5 timmar sedan

Dyrt och osäkert att fira nyår vid operan

MALMÖ Malmö stad har planer på att flytta det officiella nyårsfirandet från piazzan vid Malmö opera till ett i dag öde markområde i Norra hamnen.
Anledningen är att säkerheten på piazzan anses för dålig.Sedan 2010 har Malmö stad genomfört stadens officiella nyårsfirande på piazzan framför Malmö opera.

Skånskan - 5 timmar sedan

Vill rösta bort Alm ur bolagen

Skurup Fullmäktige röstade på återremiss i frågan om att entlediga Magnus Alm (S) från sina uppdrag i de kommunala bolagen.Kommunstyrelsen föreslog fullmäktige att entlediga Magnus Alm från sina uppdrag i Skurups kommunhus AB, Skurups kommunala AB, elverket och Skurups jordbruk i måndags.
– Det är inte bara en attack mot Magnus Alm.

Skånskan - 5 timmar sedan

Bandvagn ska rädda folk vid snö

SKURUP Under förra året snöoväder fick Skurups kommun låna grannens bandvagn.
Nu får kommunen tillgång till en egen vagn.I fjor, i mars och april, fick delar av Skurups kommun känna på vinterns sista ilska medan man i grannkommunen Svedala knappt märkte av snöovädren.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.