Realtid > Ekonomi

Sunday, 16 June, 19:21

Realtid - 11 jun 19 kl. 15:06

Snart tvingas techjättarnas visioner möta verklighetenNär de hajpade techsuccérna börjar ses som vanliga företag riskerar drömmarna om världsherravälde att krossas. Kraschar någon av jättarna kan det leda till stora spridningseffekter, skriver Realtids krönikör Per Lindvall..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Realtids, Per Lindvall

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snart tvingas, techjättarnas, visioner, möta, verkligheten
DI - 27 apr 18 kl. 15:52

Techjättarnas snålande retar Wall Street

NEW YORK Trots att de amerikanska techjättarna har hamnat i politisk onåd fortsätter de att leverera miljardvinster. Men nu växer också kritiken på Wall Street. Orsaken är att bolagen vägrar dela ut pengar till aktieägarna trots svällande kassor..

DI - 25 aug 15 kl. 09:37

Techjättarnas mardrömsvecka – hundratals miljarder upp i rök

Gårdagens kraftiga börsras följer på en mardrömsvecka för de börsnoterade techbolagen. Facebook, Google och Apple har alla tappat mer än 10 procent av sitt värde den senaste veckan..

DI - 30 sep 15 kl. 12:22

Techjättarnas katt-och-råttalek fortsätter

Google lanserar nya mobiler, Apple lanserar nya mobiler, men ingen av dem står ut. Bolagen turas bara om att bita varandra i svansen..

Dagens Media - 26 jun 17 kl. 15:09

Mediebyråerna om techjättarnas nya spelregler

Här ger fem tungviktare på landets mediebyråer sin syn på de nya initiativen från Google och Apple. "Varje gång Google lanserar något så får man en klump i magen", säger Robin Leijonhufvud, digitalchef på Mindshare..

DI - 19 mar 18 kl. 15:25

USA-börser: Facebook i täten för techjättarnas reträtt

New York-börserna öppnade måndagen med fallande kurser som var den allmänna trenden på världens handelsplatser. Inför Federal Reserves räntesignaler på onsdagskvällen fortsatte mycket av nyhetsflödet att ha med eventuella tullar att göra..

Dagens PS - 23 mar 18 kl. 10:06

Techjättarnas vd:ar åker till Kina

De amerikanska teknikföretagen Apple, Google och IBM:s vd:ar ska åka till Kina denna vecka för att bygga upp relationer med landets regeringstjänstemän. Resultaten har traditionellt varit undermåliga på detta område och försvåras nu även av USA:s importtullar på Kina, skriver Bloomberg News. Det är under China Development Forum som toppcheferna är tänkta att stärka banden.

Dagens Media - 27 mar 18 kl. 09:52

Varannan svensk oroliga för techjättarnas påverkan

Över hälften av svenskarna är oroliga för att Google och Facebook ska påverka valet i höst..

Dagens Media - 11 okt 18 kl. 10:34

"Inte techjättarnas fel - det är vårt"

DEBATT. Det är inte Google och Facebooks fel att Mittmedia och andra mediebolagen tappar annonskunder, skriver Mittmedias företagsmarknadschef Staffan Lönner..

DI - 08 feb 19 kl. 21:00

Techjättarnas nya mål: Slå läkarna på fingrarna

Vem litar du mest på, en läkare eller en algoritm? Med hjälp av artificiell intelligens kan diagnoser ställas tidigare och bättre hoppas den våg av bolag som utmanar den traditionella sjukvårdsindustrin. Några av dem: Google, Apple och Amazon..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 12 timmar sedan

“Jag har de bästa åren framför mig”

En avgörande vändpunkt för ränteprofilen Olof Manner var när familjeföretaget gick i konkurs. “Jag hade levt i tron att jag skulle komma till ett dukat bord”, säger han i en intervju med Realtid..

Realtid - Igår: 08:15

Statistiken bygger upp magkänslan

Statistik bättrar på magkänslan, Realtids scoop och finanslegenden som räddade livet på Realtids reporter. Det är innehållet i chefredaktör Johan Såthes krönika..

Realtid - Igår: 07:35

Sveriges svaga krona engagerar mest

Den senaste veckan har en debattartikel om den svaga kronan väckt väldigt många läsares uppmärksamhet. Realtids inträngande karriärintervju med Nordic Capitals COO Klas Tikkanen likaså. Här är listan över veckans mest lästa artiklar..

Realtid - I förrgår: 16:27

Börsnoteringen av Traton sysselsätter 50 av Linklaters medarbetare

Linklaters är rådgivare till Traton i deras planerade börsnotering. "Det som sticker ut är att det handlar om ett så stort bolag och att det rör sig om en möjlig simultan börsnotering på två börser", säger Fredrik Lindqvist, Head of M&A and capital markets Linklaters Stockholm till Realtid.

Realtid - I förrgår: 15:00

Istället för förvirring: starkare krona

Mycket talar för att det är den svaga kronan som håller uppe inflationstrycket i den svenska ekonomin. Men vad händer när kronan stärks?.

Realtid - I förrgår: 12:30

Finansutskottet vill ha mer åtgärder mot penningtvätt

Ambitionsnivån behöver höjas markant i arbetet mot penningtvätt och regeringen bör utreda vad som kan göras ytterligare. Det anser ett enigt finansutskott, enligt ett pressmeddelande. .

Realtid - I förrgår: 11:45

"Riksbanken kommer inte att höja räntan de närmaste åren"

Fredagspanelen är ense om att det inte blir någon uppgörelse mellan USA och Kina i juni men är samtidigt oense om när Riksbanken höjer räntan..

Realtid - I förrgår: 11:12

Danica Pension blir Futur Pension

Danica Pension byter namn till Futur Pension från och med 2020. Namnbytet är en konsekvens att bolaget nyligen bytt ägare från Danske Bank till Acathia Capital och Polaris..

Realtid - I förrgår: 08:57

Nästa ECB-chef kan komma från Finland

Nästa ECB-chef kan komma från Finland. Både före detta centralchefen Erkki Liikanen och efterträdaren Olli Rehn är aktuella för posten rapporterar Bloomberg..

Realtid - I förrgår: 08:25

Ny ordning för redovisningstillsyn

Årsredovisningar och halvårsrapporter ska nu skickas in till nyinrättade Nämnden för svensk redovisningstillsyn istället för till Finansinspektionen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.