Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 17 June, 01:05

Affärsvärlden - 11 jun 19 kl. 15:02

Chefsekonom tror på två räntehöjningar: "Kanske lite önsketänkande"När många andra prognosmakare dragit ned sina förväntningar om räntehöjningar från Riksbanken håller Industriarbetsgivarna fast vid prognosen att Riksbanken höjer reporäntan med 25 punkter i år och sedan ytterligare en gång under 2020, trots en inflation under målet..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Riksbanken, Industriarbetsgivarna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Chefsekonom, tror, två, räntehöjningarKanske , lite, önsketänkande
Affärsvärlden - 24 nov 15 kl. 08:26

Goldman Sachs tror på fyra räntehöjningar 2016

Investmentbanken Goldman Sachs spår att Federal Reserve kommer att vidta fyra räntehöjningar under 2016, vilket är dubbelt så många som terminsmarknadens prissättning indikerar. Det skriver Marketwatch..

PrivataAffärer - 20 feb 19 kl. 07:22

Ingves tror på fler räntehöjningar trots svag inflation

Det sade den svenska riksbankschefen till reportrar i New York på tisdagskvällen, enligt Bloomberg News. ”Vi har alltid sagt att räntebanan handlar om prognoser och är inget löfte. Så om världen förändras så måste vi rätta oss efter det”, sade Stefan Ingves.

Affärsvärlden - 09 jul 15 kl. 07:30

Fed tror på två räntehöjningar 2015

Många av ledamöterna i den amerikanska centralbanken Federal Reserve ansåg att den inhemska ekonomin rör sig i rätt riktning för att motivera en räntehöjning..

PrivataAffärer - 17 jan 17 kl. 09:34

SEB tror på tidigarelagda räntehöjningar

Historiska exempel visar att när Riksbanken väl inleder sina räntehöjningscykler så tenderar den första höjningen att komma tidigare än vad Riksbanken har kommunicerat. Och historiska exempel antyder också att en inflation under målet inte behöver....

Dagens PS - 24 mar 17 kl. 11:42

Chefsekonom tror på börshausse

Det som kan spräcka den optimistiske chefsekonomen Steven Bells positiva börsporgnos är valrysaren i Frankrike i maj ”Enligt vår modell är sannolikheten för en Le Pen-seger bortåt 20 procent. Vinner hon kan hon dra i gång en omröstning om EU-medlemskapet. Får vi ett ja till en Frexit, då är Europaprojektet kaputt!

PrivataAffärer - 30 jan 19 kl. 09:14

Signaler om framtida räntehöjningar i fokus

Olika enkäter bland analytiker visar så här långt en i stort sett total enighet om Fed kommer att lämna styrränteintervallet oförändrat nu. Enligt CME Groups ”FedWatch Tool” prisar terminsmarknaden på fredagen in en sannolikhet på strax över 97 procent att styrränteintervallet oförändrat den 30 januari, och nära 70 procents sannolikhet att ränteintervallet också förblir oförändrat året ut. Fed höjde senast ränteintervallet med 25 punkter i december, till 2,25-2,50 procent, vilket då var helt i linje med förväntningarna.

Cornucopia - 17 mar 18 kl. 19:44

KPIF faller tillbaka - låg sannolikhet för räntehöjningar

Konsumtentprisinflationen mätt som KPIF faller tillbaka och den tidigare upptrenden kan nog anses vara bruten. Detta gör räntehöjningar av Riksbankens styrränta mindre sannolika och dessa skjuts nog snarare på framtiden, speciellt som vi även har lågkonjunktur på gång.Underliggande inflation KPIF i tolvmånadersförändring från 1999 till 201802.

PrivataAffärer - 18 feb 19 kl. 12:17

Nykredit: Inga fler räntehöjningar från Riksbanken

”Sedan i december har statistiken försämrats ytterligare och det fönster som tidigare stod på glänt för ytterligare räntehöjningar är enligt oss nu stängt. Vi tror inte att Riksbanken höjer räntan ytterligare, vare sig 2019 eller 2020”, skriver Nykredits chefekonom Tore Stramer. Han påpekar att utsikterna för den svenska ekonomin försämrats på sistone.

Affärsvärlden - 30 maj 16 kl. 07:50

Svenskarna inte oroade över räntehöjningar

Hela 67 av de tillfrågade svenskarna är inte alls oroade för kommande räntehöjningar. Samtidigt tror var tredje bolånetagare att de kommer att betala minst 3 procent i ränta om tre år. Det framgår av Svensk Fastighetsförmedlings nya Bobarometer som genomförs av TNS Sifo..

DI - 18 jan 19 kl. 05:42

Fedchef: Bra tillfälle att pausa räntehöjningar

Charles Evans, Fed-chef i Chicago, anser att den amerikanska ekonomin utvecklas väl och att jobbrapporten visade styrka, men han "tror vi lätt kan vara tålmodiga" i att besluta om räntehöjningar. Det sade han i en intervju med Bloomberg Television på torsdagskvällen..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - I förrgår: 14:25

Ministrarna får påökt

Stefan Löfven (S) får påfyllning i kassan. Från och med den 1 juli höjs statsministerarvodet med 4 000 kronor till 176 000 kronor per månad..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:28

Norwegian lyfter efter Boeing-uppgifter

Flygbolaget Norwegians vd, Bjørn Kjos tror att Boeings problemmodell 737 Max 8 kommer att återtas i trafik redan i sommar, sade han i en intervju i Paris på fredagen enligt Bloomberg..

Affärsvärlden - I förrgår: 12:59

Guldpriset nära femårshögsta

Guldpriset steg på nytt på fredagsmorgonen och närmade sig därmed de senaste topparna från början av 2018 och sommaren 2016..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:08

EU granskar Postnords statsstöd

EU-kommissionen startade på fredagen en fördjupad granskning av svenskt och danskt statligt stöd till Postnord 2017-2019..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:52

Millicoms vd köper aktier för drygt 23 miljoner

Millicoms vd Mauricio Ramos har på fredagen köpt 45.000 aktier i bolaget till en kurs om i snitt 54:28 dollar, totalt motsvarande drygt 23 miljoner kronor..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:54

Balder köper fastighetsbestånd för 800 miljoner

Balder har förvärvat ett fastighetsbestånd i Göteborg bestående av hotell, kontor, logistik och bostäder för cirka 800 miljoner kronor..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:57

Börsplus: Sälj affiliatebolaget

Trots att Future Gamings aktie har fallit kraftigt så finns det ju i teorin fortfarande 100 procent nedsida, skriver SvD Börsplus..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:35

Andersson: Oklart om EU:s Tobinskatt berör svensk aktiehandel

Det är ännu oklart om den nya utformningen av den finansiella transaktionsskatten som tio euroländer vill införa kommer att beröra svensk aktiehandel. Det sade finansminister Magdalena Andersson till journalister under ekofinmötet på fredagen..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:01

Detta blir Tobin Properties sista handelsdag

 Sista dag för handel på First North för bostadsutvecklaren Tobin Properties blir den 28 juni, framgår av ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:03

Verkstadsaktier i botten på börsen

Stockholmsbörsen sjönk under fredagsförmiddagen efter de senaste åtta dagarnas uppgångar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.