Dagens Medicin > Nyheter

Thursday, 20 June, 07:26

Dagens Medicin - 11 jun 19 kl. 15:03

Ytterligare en GLP1-analog skyddar hjärta och kärlDet blodsockersänkande injektionsläkemedlet dulaglutid kunde också minska den sammantagna förekomsten av icke-dödlig hjärtinfarkt och stroke samt kardiovaskulär död när det gavs till patienter med typ 2-diabetes, enligt en ny studie i tidskriften Lancet..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
GLP1, Lancet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ytterligareen , GLP1-analog, skyddar, hjärtaoch , kärl
YLE - 01 maj 17 kl. 16:03

Analys: Motverkar den moderna feminismen sitt syfte?

Den feministiska rörelsen har genom historien bidragit till stora samhällsförändringar; lika rösträtt, rätt till arbete och utbildning för kvinnor och män, rätten till abort och rätten till offentlig barnomsorg. De rättigheter som i dag kan kännas självklara för oss har inte serverats på silverbricka. De är en följd av handlingar som utförts av människor som har jobbat hårt.

Helsingborgs Dagblad - 16 jun 15 kl. 00:21

Här riskerar barnen livet för drömmen om Europa

I den spanska enklaven Melilla spelar turisterna golf medan afrikanska flyktingar fastnar i rakbladsvass taggtråd. Det var hit Amin och hans bror Osama kom hösten 2013. HD och Sydsvenskan har träffat vännerna som är kvar.

Sydsvenskan - 16 jun 15 kl. 00:21

Här riskerar barnen livet för drömmen om Europa

I den spanska enklaven Melilla spelar turisterna golf medan afrikanska flyktingar fastnar i rakbladsvass taggtråd. Det var hit Amin och hans bror Osama kom hösten 2013. HD och Sydsvenskan har träffat vännerna som är kvar.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så tar du reda på om fästingbettet är farligt

Sommartider, fästingtider. Men hur ska en veta om det är ett farligt fästingbett eller inte? Enligt infektionsläkaren Peter Klemets finns det ett enkelt knep, den så kallade fem-fem-regeln.

Nyan - 22 jun 16 kl. 21:02

Nyan på Svalbard del 2: Isbjörnens rike

Plötsligt stannar snöskoterkaravanen. Vår guide pekar mot den enorma isväggen och då ser vi.

Det är två isbjörnar.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - I förrgår: 14:44

SKL: AT-platser kan inte lösas centralt

Situationen med för få AT-platser och bristande arbetsmiljö måste lösas lokalt, menar Fredrik Lennartsson, chef för vård och omsorg på SKL, som nu svarar på underläkarkritiken i Dagens Medicin. .

Dagens Medicin - 30 minuter sedan

Vi vill fortsätta problematisera smartphones i tvångsvården

I de lägen där tvångsåtgärder bedöms som nödvändiga är det viktigt att det finns en tydlighet i hur lagstiftningen ska tillämpas, skriver fem debattörer i en replik till bland andra Kerstin Evelius och Anders Printz..

Dagens Medicin - 13 timmar sedan

Oproffsiga kirurger kan utgöra patienthot

Patienter tycks få fler komplikationer efter operationer om kirurgen beter sig illa på arbetsplatsen, enligt ny data som publiceras i tidskriften Jama Surgery..

Dagens Medicin - 18 timmar sedan

Immunkombo i första linjen vid svår njurcancer

NT-rådet rekommenderar immuncheckpointhämmarna nivolumab och ipilimumab som primär behandling till vissa vuxna med avancerad njurcellscancer. Nu förändras svensk praxis..

Dagens Medicin - 19 timmar sedan

1,6 miljarder för kortare vårdköer

I dag presenterar socialminister Lena Hallengren (S) utformningen av den så kallade uppdaterade kömiljarden, som innebär satsningar för mer tillgänglig vård och kortare köer..

Dagens Medicin - 19 timmar sedan

TLV nobbar subvention efter omtalad prostatastudie

Det blir ingen utökad subvention för prostatacancerläkemedlet Xtandi (enzalutamid) vid icke metastaserad sjukdom där tumören slutat svara på konventionell hormonbehandling.   .

Dagens Medicin - 19 timmar sedan

Delar av Socialstyrelsens behörighetsavdelning kan få flytta

Härnösand kan vara den nya postadressen för 25 av de personer som handlägger ansökningar om legitimationer vid Socialstyrelsen..

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

Protester mot sparförslag i Skaraborg

Läkarförbundet och Vårdförbundet oroas av ett sparförslag på Skaraborgs sjukhus som väntas ta bort 100 vårdplatser. Enligt Vårdförbundet har inte förslaget förhandlats..

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

Socialstyrelsen vill granska donationsverksamhet

Den tilltagande bristen på donationsansvariga läkare och sjuksköterskor gör att Socialstyrelsen i samarbete med Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, vill sätta landets donationsverksamheter under lupp..

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

Antalet dödfödda barn ska minska i Skåne

Hälso- och sjukvårdsdirektören ska ta fram en strategi för att minska antalet dödfödda barn. Strategin ska redovisas i oktober i år..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.