DI > Ekonomi

Sunday, 16 June, 18:49

DI - 11 jun 19 kl. 15:00

Fyra år efter konkursen: ”Det går bra för oss, väldigt bra”LULEÅ Ett år efter omstarten har järnmalmsgruvan i Pajala nått full produktion – och med draghjälp av höga malmpriser har den fått en smakstart. Nu söker Kaunis Iron tillstånd för att bryta ytterligare två fyndigheter..
Läs mer på DI
Läs mer om:
LULEÅ Ett, Pajala, Kaunis Iron

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fyra, årefter , konkursenDet , går, braför oss , väldigt bra
SmålandsPosten - 26 sep 13 kl. 06:16

Miljonutdelning till ägarna månader innan konkursen

Några månader ­innan Lenhovdaföretaget Mark Grund Bygg i Småland AB kursade beslutade aktieägarna att plocka ut en miljon kronor från bolaget. Nu visar konkursbouppteckningen att bristen i bolaget är närmare 20 miljoner kronor. -?

YA - 01 jul 14 kl. 06:30

Konkursen tvingar fram vikariepool

Skurups kommun kan bli tvingad att bygga upp en egen vikariepool inom skolan. Det står klart sedan bemanningsföretaget Personal direkt – som försett kommunen med lärarvikarier – begärt sig självt i konkurs.
– Vi ska försöka sätta i gång en egen bemanningsenhet i kommunal regi.

Kristianstadsbladet - 24 maj 13 kl. 09:00

Konkursen möts med förvåning

Foto: Johanna Wallin
40 av de 220 anställda på Transportledet är placerade på huvudkontoret i Hässleholm. På torsdagen satt företaget och konkursförvaltaren i möte med den största kunden DHL.
?

NSD - 25 jun 13 kl. 17:13

Konkursen slog ner som en bomb

Konkursen slog ner som en bomb på landstinget. ??Vi har kontakt med konkursförvaltaren.

Helsingborgs Dagblad - 07 nov 14 kl. 01:32

Första konkursen i Nevs spår

Första konkursen i spåren av biltillverkaren Nevs kris är ett faktum. Det är företaget Swedfoam i Tidaholm, som tillverkar instrumentpaneler och bilinredning, som tvingas avbryta sitt pågående rekonstruktionsarbete och ansöka om konkurs, skriver TTELA. Nevs har en skuld till Swedfoam på fyra miljoner som inte betalats.

BT - 07 nov 14 kl. 01:30

Första konkursen i Nevs spår

Första konkursen i spåren av biltillverkaren Nevs kris är ett faktum. Det är företaget Swedfoam i Tidaholm, som tillverkar instrumentpaneler och bilinredning, som tvingas avbryta sitt pågående rekonstruktionsarbete och ansöka om konkurs, skriver TTELA. Nevs har en skuld till Swedfoam på fyra miljoner som inte betalats.

Alliansfritt Sverige - 09 maj 14 kl. 08:45

Friskolkoncern pludrades på en halv miljard innan konkursen

Det är något allvarligt fel med det svenska skolsystemet när man i Dagens Industri kan man läsa att John Bauer-koncernens tidigare ägare plundrade bolaget innan det gick i konkurs. Och det var ingen liten summa pengar, utan närmare en halv miljard kronor. JB-education har ett nära samband med moderaterna.

Sydsvenskan - 09 mar 12 kl. 06:30

Krav på offentlig regi efter konkursen

Ambulansföretaget Sirius Humanums konkurs kostar skattebetalarna i Skåne minst 46 miljoner kronor. Enligt facket var det en omfattande personalflykt som urholkade bolagets ekonomi.
?

YLE - 28 jun 12 kl. 13:25

Air Finlands vd beklagar konkursen

Air Finlands verkställande direktör Mika Helenius beklagar i dagens Kauppalehti det omak konkursen förorsakat resenärerna. Han säger att han trodde tisdagen skulle bli en vanlig arbetsdag, och att han inte anade att bolaget före kvällen hade beslutat ansöka om konkurs. Konkursen innebär att 200 människor blir utan jobb.

HBL - 26 jun 13 kl. 07:35

Konkursen drabbade Lappvik hårt

FN-steels konkurs var ett hårt slag mot Lappvik by. Polisen kommer oftare på besök och många hus är till salu.För ett år sedan var Lappvik en by som blickade framåt.

DalaDemokraten - 09 aug 17 kl. 12:55

Efter fyra år av uppbyggnad – nu avgår Annika Stålberg: "Har gjort mitt"

Hon klev in som ordförande i en klubb som inte existerade. Konkursen 2013 slog hårt mot Falu BS, som Annika Stålberg nu spenderat fyra år med att bygga upp.
Nu avgår hon som ordförande.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Geopolitisk oro sänkte börserna i Mellanöstern

Den stigande geopolitiska oron i Mellanöstern fick börserna i regionen att falla tillbaka i söndagens handel..

DI - 30 minuter sedan

KD: Anpassa migrationen till nordisk nivå

Den svenska migrationspolitiken måste stramas åt rejält. Det skriver Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor och partiets migrationspolitiske talesperson Hans Eklind i en debattartikel i Svenska Dagbladet..

DI - 1 timme sedan

Attackerade fartyg i hamn för undersökning

Skadorna på de två fartyg som attackerades i Omanbukten förra veckan har börjat undersökas. Saudiarabien har anslutit sig till USA:s linje – att Iran ligger bakom attackerna – och Storbritannien varnar för var situationen är på väg..

DI - 2 timmar sedan

Lantbrukaren viker inte ned sig: ”Det ser lovande ut”

Efter ett extremt utmanande fjolår ser 2019 lovande ut för Sveriges lantbrukare. ”Maj blev bra och det är en viktig månad för oss”, säger Ebbe Persson på Egonsborg gård utanför Trelleborg.

DI - 2 timmar sedan

Bönderna rustar för ny extremsommar

Fjolårets torka blev ett hårt slag mot svenska lantbrukare. Nu rustar bönder för fortsatt extremväder genom att lägga om sina strategier..

DI - 2 timmar sedan

Fri rörlighet bör gälla även avfall

DEBATT. En omställning till resurseffektiva och cirkulära ekonomiska modeller kräver att resurser kan röra sig över gränser utan att mötas av murar, även de resurser som traditionellt kallas avfall, skriver Nederländernas ambassadör Ines Coppoolse tillsammans med ICC:s Susanna Zeko och Pär Larshans, Ragn-Sells..

DI - 2 timmar sedan

Gult är flaggans kors

Hur kan man som liberal försvara korset i den svenska flaggan? Det är ju inte särskilt diskret. Stort, fylligt och gult som ängens pors vajar det över stad och land, en övertydlig symbol för Sveriges kristna essens, därtill med besvärande historiska kopplingar till korstågen..

DI - 3 timmar sedan

Trafikverket riskerar miljardsmäll

Trafikverket hotas av en jättestämning för att ha rivit upp två stora tunnelkontrakt i E4 Förbifart Stockholm i mars. En konkursförvaltare summerar preliminärt ersättningskraven till nästan 1,4 miljarder kronor..

DI - 3 timmar sedan

Pressen ökar: Risk för bakslag efter kursrallyt

H&M har tagit revansch på börsen, men analytikerna fortsätter att sura och de flesta räknar med att aktien ska ned rejält. På måndagen är det upp till bevis när den krisande klädjätten rapporterar nya säljsiffror. ”Det finns en risk att marknaden är lite för positiv”, säger Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners.

DI - 4 timmar sedan

Klart: Skåne sluter upp bakom Sabuni

Skåneliberalerna ställer sig helt och fullt bakom Nyamko Sabuni i valet av ny partiledare. Sabuni lägger därmed till ännu en delseger i kampen mot huvudmotståndaren Erik Ullenhag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.