Världen Idag > Nyheter

Thursday, 20 June, 03:07

Världen Idag - 11 jun 19 kl. 14:54

Smyrnakyrkan säljer och bygger nyttSmyrnakyrkan i Göteborg ska sälja sin fastighet och bygga nytt i Frihamnen. Det beslutet togs genom en omröstning i söndags. – Vi byter ett bra läge mot ett bra läge, säger föreståndaren Urban Ringbäck..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Göteborg, Frihamnen, Urban Ringbäck

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Smyrnakyrkan, säljeroch , bygger, nytt
Dagen - 05 jun 16 kl. 20:04

Smyrnakyrkan beslutade om flytt

Pingstförsamlingen i Göteborg får nytt hem i Frihamnen..

Dagen - 05 jun 16 kl. 20:04

Smyrnakyrkan beslutade om flytt

Pingstförsamlingen i Göteborg får nytt hem i Frihamnen..

Dagen - 01 jun 11 kl. 03:00

Hungerstrejkande iranierna avbryter sin aktion

De hungerstrejkande iranierna i Göteborg har tagit ner sina tält. Migrationsverket har lovat att granska deras fall igen.

Under hela våren har en grupp utvisningshotade iranier kämpat för att få en ny chans att stanna i Sverige.

Dagen - 07 dec 11 kl. 03:00

"Går förslaget igenom kan vi lika gärna lägga ner"

Dyrare kyrkkaffe är en sak, men landets second hand-butiker skulle höra till de värst drabbade om EU-kommissionens förslag går igenom. En stor del av vinsten skulle då gå till att betala moms.

-Går förslaget igenom skulle nog den lilla vinst vi gör försvinna och då kan vi lika gärna lägga ner.

Dagen - 23 feb 12 kl. 03:00

"Drömcenter" på gång i Göteborg

Göteborg. Ett stort socialt arbete i Göteborg för ungdomar i riskzonen. Det planerar LP Väst och ett stort antal församlingar.

Expressen - 19 okt 12 kl. 16:01

Brunegård: Vi exkluderar inga människor

Efter Expressens avslöjande om att gifta homosexuella portas från Smyrnakyrkan i Göteborg väljer nu Tomas Brunegård, styrelseledamot och vd för tidningsjätten Stampen, att bemöta kritiken. ? Vi exkluderar inte människor.

Dagen - 08 jul 11 kl. 03:00

Sportveckans grundare lämnar över ansvaret

Efter femton år som ansvarig för Sportveckan på Gullbrannagården utanför Halmstad slutar Thomas Perdsjö och Christian Falk tar över. - Det är svårt att ta ett sånt beslut när man har så roligt men nu känns det rätt, säger han.

Söndag den 10 juli börjar Sportveckan men den här gången är allt inte som vanligt.

Världen Idag - 30 mar 17 kl. 19:01

Musiker betjänas i Smyrna

Omkring 350 församlingstjänare samlas i helgen till musikledarkonferensen Möti Smyrnakyrkan i Göteborg. Under konferensen kommer deltagarna få ta del av nytt lovsångsmaterial som kommer att kunna användas i församlingar runt om i landet..

Världen Idag - 30 mar 17 kl. 19:01

Kristna musiker betjänas vid Möt 17

Omkring 350 församlingstjänare samlas i helgen till musikledarkonferensen Möt Smyrnakyrkan i Göteborg. Under konferensen kommer deltagarna få ta del av nytt lovsångsmaterial som kommer att kunna användas i församlingar runt om i landet..

Världen Idag - 30 mar 17 kl. 19:01

Kristna musiker betjänas vid Möt 17 i Göteborg

Omkring 350 församlingstjänare samlas i helgen till musikledarkonferensen Möt Smyrnakyrkan i Göteborg. Under konferensen kommer deltagarna få ta del av nytt lovsångsmaterial som kommer att kunna användas i församlingar runt om i landet..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 3 timmar sedan

Nyckeln sitter i vår egen ytterdörr

I dessa konferenstider samtalas det mycket om hur vi som kyrka i Sverige ska nå ut med evangeliet och bygga kyrka i världens mest sekulariserade land. Frågan är oerhört viktig och statistiken talar sitt tydliga språk om det allvarliga läget. Trots olika – ofta goda – försök med sökarvänliga gudstjänster, tillämpning av olika tillväxtmodeller (exempelvis Naturlig församlingsutveckling) eller Hillsongs kreativa gudstjänster, sjunker generellt sett antalet kristna i Sverige.

Världen Idag - 3 timmar sedan

Det du ser nu i skapelsen är bara en försmak av det som komma ska.

Apg 17:22–31 Midsommar, visst är det något alldeles speciellt med den här årstiden? Ljuset, naturen, solen, havet… Temat för midsommardagen i kyrkoåret är ”Skapelsen”, som nu står i blom. En av de föreslagna texterna för dagen är hämtad från Apostlagärningarna och handlar om Paulus tal inför Areopagen.

Världen Idag - 3 timmar sedan

Vad är Palestina och vilka är palestinierna?

Ofta talas det om ”palestinierna” som om de vore ursprungsbefolkningen i det som är dagens Israel. Men detta, som så mycket annat när det gäller Israel, stämmer inte överens med verkligheten. Jag menar att det finns varken ett historiskt självständigt land som heter ”Palestina” eller ett folk som heter ”palestinier”.

Världen Idag - 7 timmar sedan

Jesusefterföljelse betonas under Nyhemsveckan

Pingströrelsens årliga Nyhemsvecka är i gång och redan från start slog konferensen an årets tema, som är Jesu egna ord: ”Kom och följ mig”. Dessutom kryddades anrättningen med aktiviteter som polkagristillverkning och såpabandy..

Världen Idag - 9 timmar sedan

USA:s toppback missar VM – valde Gud framför fotbollen

Det finns en kontrovers i USA:s fotbollslandslag som få nämner. Den handlar om en omskolad forward, om en 26-åring som inte är med. Och den handlar om Gud.

Världen Idag - 10 timmar sedan

Skrev att abort är mord – utesluts ur KD

Den kristdemokratiske lokalpolitikern Joachim Gahm utesluts ur partiet. Bakgrunden ska bland annat vara uttalanden om abort och feminister..

Världen Idag - 10 timmar sedan

Ger miljoner för ökad judisk säkerhet i Malmö

Judiska församlingen i Malmö får 40 miljoner kronor av företagsledarna Lennart Blecher och Dan Olofsson för att kunna öka säkerheten, rapporterar Dagens Nyheter..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Uppgift: KD-toppar vill peta Adaktusson

Tunga företrädare för Kristdemokraterna vill tvinga bort Lars Adaktusson. Det skriver Svenska Dagbladet som säger sig ha talat med ett tiotal personer med god insyn i partiet. Bilden delas inte av riksdagsledamoten Tuve Skånberg..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Rovfåglarna vid Gamla förgiftas

Platsen Gamla på Golanhöjderna är en känd destination för många som besöker Israel. Gamla kal­las ofta ”det norra Masada” efter det att romarnas angrepp på den befästa staden år 67 e Kr ledde till att många judar valde att ta sitt eget liv hellre än att bli slavar åt romarna. Den som har besökt de arkeologiska utgrävningarna i Gamla har säkerligen noterat örnarna och gamarna som svävar mellan klipporna.

Världen Idag - 14 timmar sedan

Svårt att mobilisera för en ny valkampanj i Israel

De olika politiska partierna i Israel rustar nu för en ny valkampanj i kölvattnet av att premiärminister Netanyahu inte lyckats bilda koalition efter valet i april. I ett valtrött Israel är partierna som inte klarade spärrgränsen – och nu får en ny chans – de enda som gläds över en ny valstrid. Det vänster­extrema Meretz­partiet, som precis klarade spärrgränsen i april, går däremot in i nästa val med fruktan och bävan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.