YLE > Finland

Tuesday, 18 June, 20:43

YLE - 11 jun 19 kl. 13:30

Åbolands sjukhus slås ihop med ÅUCS - "Visst är man besviken. Det finns ingen förståelse från majoritetsbefolkningen att förstå vad det här innebär"Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikts fullmäktige beslöt i dag, tisdag, att Åbolands sjukhus slås ihop med och blir en del av Åbo universitets centralsjukhus, ÅUCS. Det här betyder att Åbolands sjukhus ställning som affärsverk nu hävs..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
ÅUCS, Finlands, Åbolands, Åbo, Åucs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åbolands, sjukhus, slås, ihopmed , ÅUCS, Visstär man , besviken Det finns ingen förståelse från majoritetsbefolkningen att förstå vad det här innebär
YLE - 11 jun 19 kl. 13:30

Åbolands sjukhus slås ihop med ÅUCS

Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikts fullmäktige beslöt idag att Åbolands sjukhus slås ihop med och blir en del av Åbo universitets centralsjukhus, ÅUCS. Det här betyder att Åbolands sjukhus ställning som affärsverk nu hävs..

YLE - 11 jun 19 kl. 13:30

Åbolands sjukhus slås ihop med ÅUCS - "Visst är man besviken, men nu är det kommunernas plikt att gå vidare i den här frågan"

Uppdaterad. Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikts fullmäktige beslöt i dag, tisdag, att Åbolands sjukhus slås ihop med och blir en del av Åbo universitets centralsjukhus, ÅUCS. Det här betyder att Åbolands sjukhus ställning som affärsverk nu hävs..

YLE - 16 dec 15 kl. 12:57

”Sjukvårdsdistriktet förstår inte vilken krutdurk Åbolands sjukhus är”

Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt förstår inte vilken krutdurk de har att göra med när de forcerar fram beslut om Åbolands sjukhus. Det menar Åbopolitikern Christel von Frenckell-Ramberg från Svenska folkpartiet som är märkbart irriterad när hon möter direktören för sjukvårdsdistriktet Olli-Pekka Lehtonen i en direktsänd radiodebatt på onsdagsmorgonen. På tisdagskvällen fattade styrelsen för Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt beslutet att sätta tummen ner för en renovering och utvidgning av Åbolands sjukhus på dess nuvarande plats.

YLE - 28 jan 14 kl. 05:23

Åbolands sjukhus vill sköta vården på svenska i Åboland

Åbolands sjukhus vill ta ett större ansvar för att sköta vården på svenska i regionen i framtiden. Reijo Grönfors, som är chefsläkare vid Åbolands sjukhus, säger att både vårdreformen och den omorganisering som Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt står inför kan leda till att vården på svenska är hotad. - Som jag ser det har vi två alternativ.

Kristianstadsbladet - 26 feb 13 kl. 10:00

Primärvård och sjukhus slås ihop

Foto: Lasse Ottosson
Vårdcentraler och sjukhus behöver samarbeta bättre, anser regiondirektör Jonas Rastad. Därför vill han skapa en ny sjukvårdsorganisation med gemensamma chefer för primärvård och sjukhus.
I framtiden ska patienterna inte märka gränsen mellan primärvård och sjukhus.

Eurosport - 04 maj 14 kl. 19:35

Ingesson förd till sjukhus - föll ihop i halvtidspausen: ”Välte med rullstolen”

Elfsborgs tränare Klas Ingesson föll ihop med rullstolen i halvtid under västkustderbyt mellan Elfsborg och IFK Göteborg, som slutade 0-0..

SR - 30 jan 19 kl. 06:16

Sjukhus går ihop för att sälja billigare läkemedel

Läkemedelspriser i USA har ökat dramatiskt senaste decenniet. Nu har sjukhus tröttnat och startat ett eget läkemedelsbolag som ska få fram mediciner till självkostnadspris..

YLE - 13 jun 19 kl. 12:54

Oroliga tider för de små tvåspråkiga sjukhusen i Svenskfinland

Framtiden för små sjukhus på tvåspråkiga orter har varit minst sagt osäker en längre tid. I tisdags blev det klart att Åbolands sjukhus slås ihop med med Åbo universitets centralsjukhus (ÅUCS). Nästa vecka kan framtiden för samjouren vid Raseborgs sjukhus beseglas..

YLE - 07 mar 16 kl. 15:08

Raseborgs sjukhus ska bli mindre men starkare

Stora förändringar är att vänta på Raseborgs sjukhus då sparkraven är hårda från alla håll. Samtidigt är staden Raseborg och sjukhuset tvungna att hitta nya och billigare lösningar tillsammans. Raseborgs stads sparkrav på Raseborgs sjukhus är tre miljoner euro per år och det anser Gabriela Erroll som är Västra Nylands sjukvårdsområdes t.

YLE - 20 nov 16 kl. 09:52

Sista flyttlasset går från Ekåsens sjukhus - psykvården ger plats för byråkraterna

De sista psykiatriska avdelningarna flyttar nu ut från Ekåsens huvudbyggnad i Ekenäs. Det betyder att en era inom psykvården definitivt är över. I och med flytten finns det ingen sluten vård kvar i Raseborg.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Varför behöver jouren vid Raseborgs sjukhus anestesiläkare? Vad är samjour, bakjour och framjour? 8 frågor om jouren

Debatten om framtiden för Raseborgs sjukhus har tagit fart igen. Den här gången är det jouren nattetid som har satts under lupp. Man vad betyder egentligen de olika begreppen kring jouren?

YLE - 1 timme sedan

Vårdsektorn har svårt att hitta sommarvikarier - "det är som om sjukskötarna försvinner"

Att hitta sommarvikarier inom vården har blivit allt knepigare och konkurrensen är hård. I Sydösterbotten och Österbotten började man värva vikarier för sjukskötare och närvårdare redan i höstas..

YLE - 1 timme sedan

Männen besluter fortfarande om försvaret och kvinnor om hälsovården - men jämställdheten har blivit bättre i riksdagen

Könsfördelningen har blivit mera jämlik i flera av riksdagens utskott, men det är fortfarande klart flera kvinnor som besluter om social- och hälsovården och mest män som sitter i försvarsutskottet..

YLE - 1 timme sedan

Dödsolycka i Lojo - paketbil körde av riksväg och in i stolpe

En paketbil har kört av riksväg 2 och in i en vägskylt. Olyckan inträffade vid halv sex-tiden på tisdagen..

YLE - 1 timme sedan

Inget stopp för gratis tv-tittande - trots Kopiostos klagomål

Också i framtiden kommer gratis tv-kanaler att kunna ses i en miljon finländska hushåll. Det stod klart då marknadsdomstolen på tisdag förkastade kraven från upphovsrättsorganisationen Kopiosto..

YLE - 2 timmar sedan

Spillvärmen på Sköldvik kan användas som fjärrvärme om sex år: "Vi vill ta tillvara på så mycket energi vi kan"

Spillvärmen på Neste och Borealis område i Sköldvik skulle kunna tas tillvara i form av fjärrvärme. Det här skulle kunna täcka en fjärdedel av huvudstadsregionens fjärrvärmebehov..

YLE - 3 timmar sedan

”Om man inte får tag på det som gör ont behandlar man inte hela sjukdomen” - filosofen Åsa Slotte efterlyser en mer lyhörd och öppen ätstörningsvård i sin doktorsavhandling om anorexi

Hur man själv förstår och upplever sin anorexi är en viktig beståndsdel i själva sjukdomen. Därför är det viktigt att ätstörningsvården ger utrymme åt patientens personliga berättelse menar filosofen Åsa Slotte..

YLE - 5 timmar sedan

Hus totalförstördes i brand i Ingå - också skog fattade eld

Ett egnahemshus har totalförstörts i en brand på Wikbergsvägen i Ingå. Elden spred sig också till skog och terräng nära huset. Artikeln har uppdaterats..

YLE - 4 timmar sedan

Inte ännu godnatt för nattjour men klart är att förändringar är på gång för Raseborgs sjukhus

Om nattjouren försvinner från Raseborgs sjukhus påverkar det också sjukvården dagtid. Avståndet från Hangö till Lojo är långt, speciellt nattetid när de allmänna transporterna är närmast obefintliga och att bli betjänad på svenska kan du nästan glömma. Det här är argument som sjukhusdirektör Gabi Erroll snabbt radar upp på frågan vad det innebär om Raseborgs sjukhus mister sin jour som tills vidare fungerar dygnet runt..

YLE - 4 timmar sedan

Nu ska Finland höja EU:s klimatambitioner - miljöorganisationer hoppfulla inför det närmaste halvåret

Klimatdiskussionen är redan nu på en helt annan nivå än för ett år sedan, påpekar miljöorganisationerna för dem som känner hopplöshet och klimatångest. Finland har chansen att spela en historiskt stor roll för klimatarbetet under det följande halvåret som EU-ordförande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.