DN > Nyheter

Wednesday, 19 June, 13:40

DN - 11 jun 19 kl. 14:45

Större valfrihet för hyresgäster att påverka standardHyresgäster och hyresvärdar ska få större möjlighet att komma överens om vad det ska kosta att höja en lägenhets standard. Tillsammans med C och L har regeringspartierna fått majoritet för ett förslag att hyresgäster ska få större valfrihet att utforma sin bostad..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Större valfrihetför , hyresgästeratt , påverka, standard
Kristianstadsbladet - 28 dec 12 kl. 08:30

Fettfläckar ger hyresgäster onödiga utgifter

Foto:
De flesta hyresgäster är rädda om sitt boende, men det är inte ovanligt den som flyttar får betala tusenlappar helt i onödan. Att rökning kan orsaka stora skador fick en tidigare hyresgäst hos ABK erfara. Saneringen av nikotinskador, nya tapeter och åtgärdade golv gick löst på 43 000 kronor.

BT - 02 mar 13 kl. 11:46

Hyresgäster får betala per tvätt

Hyresgäster i Örebro ska lockas att spara på el genom ett nytt betalsystem i tvättstugan. I gengäld får de avdrag på hyran. Den 1 mars sänktes hyran för de boende i Örebrobostäders 670 lägenheter i Oxhagen i Örebro med en krona per kvadratmeter och månad.

BT - 10 sep 12 kl. 11:36

Tusentals hyresgäster berörs efter brandattentat mot AB Bostäder

AB Bostäders bovärdskontor på Hässleholmen eldhärjades vid en anlagd brand sent på söndagskvällen och cirka 3 000 hyresgäster berörs när bolaget tvingas flytta till provisoriska lokaler under ett par månader. På söndagskvällen krossades också fönster på fritidsgården vid Hässle torg.
En man i 20-årsåldern som tidigare anhållits som misstänkt för grov skadegörelse i samband med en av de senaste dagarnas brandattacker på Hässleholmen satt på måndagsförmiddagen fortfarande anhållen.

GöteborgsPosten - 10 aug 15 kl. 05:03

Nätverkande hyresgäster kan påverka

Renoveringar av hyresrätter ger ofta stora hyreshöjningar. Men en rad exempel i Göteborg visar att när hyresgäster går samman lyckas de pruta ner hyran..

Skånskan - 20 nov 18 kl. 17:17

Nya hyresgäster flyttar in

LUND Nu flyttar de första hyresgästerna in i det nya kvarteret Dokumentet i centrala Lund.
Totalt 115 hyreslägenheter planeras i LKF:s nya bostadshus.– Det blev verkligen en wowkänsla att få se vår nybyggda lägenhet.

Skånskan - 30 jan 19 kl. 05:00

Hyresgäster protesterar

Skurup Hyresgästföreningen kommer protestera mot den planerade utförsäljningen.
– Jag får samla styrelsen och prata om ett sätt att agera, säger ordförande Eva Roslund.– Vi kommer inte att vänta på ett utslag i fullmäktige, säger Roslund och förklarar att Hyresgästföreningen kommer försöka påverka de politiker som sitter i fullmäktige för att förhindra en utförsäljning av lägenheterna i det kommunala bostadsbolaget.

GT - 10 maj 17 kl. 14:25

Hyresgäster måste ha rätt att påverka renoveringar

Om hyran höjs med 50 procent kan var tredje göteborgare inte bo kvar, skriver representanter för Hyresgästföreningen..

YLE - 23 dec 16 kl. 15:01

Fler hyresgäster borde in i Ämbetshuset i Jakobstad

Enligt dagens normer har både polisen och magistraten alltför stora utrymmen i ämbetshuset i Jakobstad.Fler statliga funktioner borde flytta in i huset enligt statliga Senatsfastigheter. Staten strävar till att minska de upphyrda utrymmena överlag i hela landet och koncentrera så mycket verksamhet som möjligt till egna utrymmen för att minska kostnaderna.

DN - 01 jul 18 kl. 21:00

”Avskaffat bruksvärdessystem skulle inte påverka hyrorna”

DN DEBATT 2/7. Om bruksvärdessystemet avskaffas skulle troligen allmänna jämkningsregler användas i stället vilket sannolikt skulle ge ett resultat som inte skiljer sig mycket från rådande ordning. Fastighetsägare och hyresgäster kan själva utan ny lagstiftning uppnå en nödvändig reform av hyresförhandlingarna med de förslag vi presenterar i dag, skriver Hyreskommissionen..

Skånskan - 13 jan 17 kl. 05:00

Glädjereformen gav valfrihet

ERWP.fif(0)KRÖNIKA Dagens Nyheter granskade förra veckan priserna på läkemedel efter avregleringen. Det har blivit några kronor dyrare med Ipren, konstateras det.

Fler nyheter från DN

DN - 2 minuter sedan

Bokrecension: Maja Lee Langvald skriver mästerligt om utbrändhet

Om den danska författaren Maja Lee Langvads skildring av sin utbrändhet är så sann som både hon och förlaget hävdar, går den inte att recensera som bok. Då är den en journal, skriver Agnes Lidbeck..

DN - 1 timme sedan

”KD för motsägelsefull migrationspolitik”

Vill minska asylinvandring men ger grönt ljus till familjeåterförening..

DN - 45 minuter sedan

AIK kan möta Reykjavik i CL-kvalet

AIK ställs mot armeniska Ararat i den första kvalrundan till herrarnas Champions League. Om det regerande svenska mästarlaget går vidare väntar antingen isländska Valur Reykjavik eller Maribor, Slovenien, i den andra omgången..

DN - 1 timme sedan

FN: Saudiske kronprinsen bör utredas för mordet på Khashoggi

Den saudiska kronprinsen Mohammed bin Salman bör utredas för inblandning i mordet på journalisten Jamal Khashoggi, enligt en FN-utredning..

DN - 1 timme sedan

Trots förbättringar – många i världen utan rent vatten

Fler människor i världen har tillgång till rent dricksvatten nu än någonsin tidigare. Men fortfarande saknar nära 800 miljoner rent vatten..

DN - 2 timmar sedan

Då vill regeringen att värnskatten slopas

Regeringen presenterar nu ett förslag för att slopa den så kallade värnskatten från den 1 januari 2020..

DN - 2 timmar sedan

Så blir midsommarvädret i Stockholm

Något svalare väder, men ännu inga regnmoln i sikte. Så blir midsommarvädret i Stockholm..

DN - 2 timmar sedan

Konsertrecension: Dungen jammar så lössläppt att man knappt märker precisionen

Bland allt det underliga med Dungen är att det länge inte ens var ett band på skiva, men när de spelar sitt genombrottsalbum från början till slut låter allt som om det jammades fram precis där och då..

DN - 4 timmar sedan

Regeringen inför hårdare tag mot penningtvätt

På onsdagen väntas regeringen fatta beslut om skärpta åtgärder mot penningtvätt och terrorfinansiering. Beslutet fattas på ett extrainsatt regeringssammanträde..

DN - 4 timmar sedan

Carlsson Löfdahl får full lön men är inte i rikdagen – talmannen kritisk

Riksdagens talman Andreas Norlén kritiserar den tidigare liberala riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl, som trots att hon inte arbetar i riksdagen sedan i mars i år fortfarande får fullt arvode..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.