Realtid > Ekonomi

Sunday, 16 June, 18:52

Realtid - 11 jun 19 kl. 14:43

Finländska polisen utreder inte Nordea efter Browders anmälanDet blir ingen penningtvättsutredning mot Nordea av den finländska polisen. Finansmannen Bill Browder som anmält banken är inte nöjd med beskedet..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Nordea, Browders, Bill Browder

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finländska, polisen, utrederinte , Nordeaefter , Browders, anmälan
DN - 13 okt 18 kl. 07:00

Finländska polisen undersöker både pengatvätt och skattebrott

Finländska polisen utreder både skattebrott och pengatvätt efter tillslaget i Pargas. De båda misstänkta i fallet Airiston Helmi blev omhäktade den 2 oktober. .

DN - 07 sep 17 kl. 19:22

Finländska polisen: Angriparen i Åbo planerade fler dåd

Mannen som misstänks för knivattacken i Åbo för en månad sedan hade gjort upp planer för två andra dåd, uppger finländska Centralkriminalpolisens chef Robin Lardot..

YLE - 15 jan 15 kl. 08:18

Mycket ovanligt att finländska polisen använder skjutvapen

Polisen har ungefär en miljon utryckningar om året i hela landet och skjuter i medeltal i samband med tio utryckningar per år. Bara några få skott per år avlossas med avsikt att skada. - Polisen avfyrar 2-4 skott mot människor per år.

YLE - 03 jan 15 kl. 05:43

Nätattacker mot minst två finländska banker

Även Nordeas finländska internetbank har utsatts för en överbelastningsattack, bekräftar banken i ett pressmeddelande. Nordea säger att gårdagens attack inte påverkade användningen av bankkort eller andra tjänster. Internetbanken drabbades däremot av störningar och Nordea meddelade i går kväll att tjänsten kan fungera långsammare.

YLE - 29 dec 14 kl. 12:44

CKP ska förhöra finländska hackaren

Centralkriminalpolisen ska de närmaste dagarna förhöra den finländska pojken som misstänks ha varit inblandad i nätattacker mot spelföretag i helgen. Pojken som uppskattas vara i 16-årsåldern är bekant för Centralkriminalpolisen från liknande sammanhang sedan tidigare. På söndagen blev det klart att CKP kommer att utreda om pojken gjort sig skyldig till brott i Finland.

YLE - 26 maj 16 kl. 04:00

Polisen utreder rekordmånga kortbedrägerier – fördubbling på ett år

Det har skett en rekordstor ökning av betalkortsbedrägerier som drabbar finländare - främst på internet. De här bedrägerierna har mer än fördubblats jämfört med i fjol, och det syns inget klart slut på trenden. - Ur finländskt perspektiv är de allt fler betalkortsbedrägerierna ett unikt fenomen.

YLE - 08 feb 15 kl. 22:05

Bankläcka avslöjar finländska konton i Schweiz

En skatteparadisläcka avslöjar kring 80 finländares konton vid banken HSBC:s schweiziska enhet. Bland de dokument som ICIJ, en internationell sammanslutning av granskande journalister, och Yleprogrammet MOT har fått tillgång till finns kring 80 personer med koppling till Finland och några företag. Bland personerna finns finländska medborgare, personer födda i Finland och personer som har bott i Finland.

YLE - 29 jun 17 kl. 03:58

Polisen utreder unikt fall: 180 ton avfall smugglades till Estland och dumpades i naturen

Estlandsfärjorna mellan Helsingfors och Tallinn fungerade år 2015 som smuggelrutt för enorma mängder avfall över Finska viken. Åtminstone ett finländskt företag och två estniska män är inblandade i härvan, som i båda länderna beskrivs som unik. Den olagliga avfallstransporten pågick mellan januari och november 2015.

YLE - 28 mar 14 kl. 12:36

Norsk polis tackar finländska dykare

Kropparna av de två finländska dykare som drunknade i Plurdalen i Norge i februari har börjat föras ut ur grottan, rapporterar den norska tidningen VG. En grupp finländska dykare hämtade under veckan upp kropparna ur 130 meters djup och tog dem till ytan. Enligt den norska polisen förs kropparna ut ur grottan i dag eller i morgon och efter det ska de obduceras.

Sydsvenskan - 11 jun 19 kl. 13:47

Ingen finländsk utredning mot Nordea

Den finländska centralkriminalpolisen har beslutat att inte inleda någon utredning kring misstänkt penningtvätt om Nordea. Enligt polisen finns ingen anledning att misstänka penningtvätt i Baltikum. Finansmannen Bill Browder som gjorde själva anmälan, s.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 12 timmar sedan

“Jag har de bästa åren framför mig”

En avgörande vändpunkt för ränteprofilen Olof Manner var när familjeföretaget gick i konkurs. “Jag hade levt i tron att jag skulle komma till ett dukat bord”, säger han i en intervju med Realtid..

Realtid - Igår: 08:15

Statistiken bygger upp magkänslan

Statistik bättrar på magkänslan, Realtids scoop och finanslegenden som räddade livet på Realtids reporter. Det är innehållet i chefredaktör Johan Såthes krönika..

Realtid - Igår: 07:35

Sveriges svaga krona engagerar mest

Den senaste veckan har en debattartikel om den svaga kronan väckt väldigt många läsares uppmärksamhet. Realtids inträngande karriärintervju med Nordic Capitals COO Klas Tikkanen likaså. Här är listan över veckans mest lästa artiklar..

Realtid - I förrgår: 16:27

Börsnoteringen av Traton sysselsätter 50 av Linklaters medarbetare

Linklaters är rådgivare till Traton i deras planerade börsnotering. "Det som sticker ut är att det handlar om ett så stort bolag och att det rör sig om en möjlig simultan börsnotering på två börser", säger Fredrik Lindqvist, Head of M&A and capital markets Linklaters Stockholm till Realtid.

Realtid - I förrgår: 15:00

Istället för förvirring: starkare krona

Mycket talar för att det är den svaga kronan som håller uppe inflationstrycket i den svenska ekonomin. Men vad händer när kronan stärks?.

Realtid - I förrgår: 12:30

Finansutskottet vill ha mer åtgärder mot penningtvätt

Ambitionsnivån behöver höjas markant i arbetet mot penningtvätt och regeringen bör utreda vad som kan göras ytterligare. Det anser ett enigt finansutskott, enligt ett pressmeddelande. .

Realtid - I förrgår: 11:45

"Riksbanken kommer inte att höja räntan de närmaste åren"

Fredagspanelen är ense om att det inte blir någon uppgörelse mellan USA och Kina i juni men är samtidigt oense om när Riksbanken höjer räntan..

Realtid - I förrgår: 11:12

Danica Pension blir Futur Pension

Danica Pension byter namn till Futur Pension från och med 2020. Namnbytet är en konsekvens att bolaget nyligen bytt ägare från Danske Bank till Acathia Capital och Polaris..

Realtid - I förrgår: 08:57

Nästa ECB-chef kan komma från Finland

Nästa ECB-chef kan komma från Finland. Både före detta centralchefen Erkki Liikanen och efterträdaren Olli Rehn är aktuella för posten rapporterar Bloomberg..

Realtid - I förrgår: 08:25

Ny ordning för redovisningstillsyn

Årsredovisningar och halvårsrapporter ska nu skickas in till nyinrättade Nämnden för svensk redovisningstillsyn istället för till Finansinspektionen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.