Sydöstran > Nyheter

Thursday, 20 June, 07:30

Sydöstran - 11 jun 19 kl. 14:15

Bildning i centrum under kulturfrossaÅrets tema för Nässelfrossa är bildningens vägar. Det blir både musik, konst, mat och ett föredrag av Gudrun Schyman..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Nässelfrossa, Gudrun Schyman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bildningi , centrumunder , kulturfrossa
YA - 5 timmar sedan

Insändare: Visionen om ett levande centrum i Köpingebro

Med en dröm och en vision om ett levande centrum i Köpingebro så gick Ge-Ma Livs ägare Peter Nilsson till Ystads kommun i hop om att få hjälp med bygglovsansökan. Eftersom Köpingebro numera omfattas av en fördjupad översiktsplan så är det nämligen inte alldeles enkelt..

Kristianstadsbladet - 26 jun 13 kl. 20:58

Trafikstörningar i centrum

Foto: Tom Wall
Köer bildades på onsdagen på Södra och Västra Boulevarden. Orsaken var ombyggnationen men också byte av en vattenledning.
- Vi försöker undvika morgnar och sena eftermiddagar när vi planerar arbetet, men viss köbildning kan man inte komma ifrån när arbetet ska hinnas utföras i tid, säger Johan Gomér, trafikingenjör inom Kristianstads kommun.

BT - 22 maj 13 kl. 07:48

Låt läraren stå i centrum för lärandet

Om några veckor sjunger unga människor runt om i vårt land att ?en ljusnande framtid är vår?. Men med fallande skolresultat är det många unga som får börja en tillvaro i arbetslöshet och dystra utsikter.

Barometern - 15 feb 14 kl. 10:52

Bildning och bibliotek

Biblioteken behövs i dag mer än någonsin. En rad olika forskningsresultat pekar på samma sak.”Att läsa mycket liksom att skriva ökar förmågan att reflektera över eget och andras liv.

YLE - 09 mar 17 kl. 10:56

Välfärd och bildning i fokus när SDP går till val

Socialdemokraterna betonar bildning, välfärd och livskraftiga kommuner som tre huvudteman inför kommunalvalet i april. De senaste årens samhälleliga utveckling i Finland och utomlands påminner oss om betydelse av bildning, skriver SDP i ett pressmeddelande. Bildning är enligt SDP förmåga att välja och att förstå konsekvenserna av dem och bedöma konsekvenserna kritiskt.

YA - 08 feb 13 kl. 06:25

Bildning på undantag

Skolan och näringslivet = sant? Åtminstone tycks Moderaterna nu hoppas på starkare kopplingar mellan utbildningsväsendet och företagen.
Partiet väntas inom kort lansera flera nya skolpolitiska förslag.

Sydsvenskan - 05 jul 15 kl. 04:00

Med damen i centrum

Ett parti schack har just avslutats. I sin hand håller vinnaren den avgörande pjäsen. Genom att erövra den svarta damen har hon fått motståndarens kung på fall.

UNT - 23 dec 12 kl. 10:12

Varför behövs bildning?

KRÖNIKA. Vad ska vi med bildning till? Det finns många vackra svar, men faktum är att bildning låter sig lånas till både gott och ont, skriver Ulrika Knutson..

UNT - 14 apr 13 kl. 17:58

Vad är bildning i dag?

KRÖNIKA. Jag är trött på den oändliga diskussionen om bildning. Begreppet bildning har vidgats intill tomhet, skriver Merete Mazzarella..

Regeringen - 19 jun 13 kl. 16:41

Bildning och tillgänglighet i fokus för SR, SVT och UR under tillståndsperioden 2014-2019

Regeringen beslutade i dag om de villkor och riktlinjer som ska gälla för Sveriges Radio, Sveriges Television och Sveriges Utbildningsradio under kommande tillståndsperiod 2014-2019. Pressmeddelande: Bildning och tillgänglighet i fokus för SR, SVT och UR under tillståndsperioden 2014-2019 Proposition: Bildning och tillgänglighet - radio och tv i allmänhetens tjänst 2014-2019 Frågor och svar om propositionen Mer om: Radio och tv i allmänhetens tjänst Debattartikel: Digitaliserat marknät gör det möjligt att sända fler kanaler Faktablad: Sammanställning av pr

Barometern - 05 aug 13 kl. 07:42

I Sverige är bildning en belastning

Det har inte varit någon hätsk litteraturdebatt i sommar. Det var det inte heller förra året. Annars har debatterna om litteratur och litteraturkritik ofta förts på sommaren.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Producenten Philippe Zdar död

Sydöstran - 45 minuter sedan

Svensk hjälp att bygga upp nedbrunnet museum

Sydöstran - 30 minuter sedan

Iran sköt ner USA-drönare

Sydöstran - 1 timme sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Ett utsläpp av cirka 300 liter diesel upptäcktes tidigt på torsdagsmorgonen i Karlskrona. .

Sydöstran - 1 timme sedan

Regeringen stoppar inte statens spelaktier

Flera fondjättar säger nej till investeringar i spelbolag av etiska skäl. Men regeringen lägger sig inte i hur statens pensionsfonder agerar..

Sydöstran - 1 timme sedan

Dynamiskt dygn om toppjobb i Bryssel

Förhandlingar in i det sista ska bana väg för vem som ska sitta på vilken toppost i EU de närmaste åren. Dagens ledarträff i Bryssel kan bli en nattmangling..

Sydöstran - 1 timme sedan

Larm: Misstänkt dieselstöld orsakade större läckage

Räddningstjänst och polis larmades om ett större utsläpp av diesel på en industritomt i Karlskrona, tidigt på torsdagsmorgonen. .

Sydöstran - 1 timme sedan

Frågetecken i Sveriges OS-ansökan

Bara dagar återstår innan vi får svar på om vinter-OS 2026 kommer att arrangeras i Sverige. Men nu kommer IOK med synpunkter på Stockholm-Åres ansökan. Enligt ett brev som AFP tagit del av saknas garantier för att budgeten ska hålla..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.