SR > Nyheter

Tuesday, 18 June, 05:51

SR - 11 jun 19 kl. 14:25

Svaga kronan som gynnat industrin kan slå tillbakaKonjunkturen kommer att fortsätta att mattas av i år enligt en ny prognos från Sveriges Industriarbetsgivare. Och det här gäller även den svenska basindustrin som säljer mycket på export och som har gynnats av den svaga svenska kronan, säger Industriarbetsgivarnas chefsekonom Kerstin Hallsten..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sveriges Industriarbetsgivare, Industriarbetsgivarnas, Kerstin Hallsten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svaga, kronansom , gynnat, industrinkan , slåtillbaka
VA - 14 mar 19 kl. 14:29

Industrin tjänar på svaga kronan – men har fått nog: ”Viktigt att Riksbanken höjer mer i år”

Industrin riskerar att tappa i konkurrenskraft om inte Riksbanken höjer räntan. Det är inte hållbart att den svaga kronan ska fortsätta dopa marknaden, anser Industriarbetsgivarna.    .

DI - 12 apr 19 kl. 11:53

Martin Flodén: Sverige gynnas inte av den svaga kronan

Sverige gynnas inte av den försvagade kronan. Många menar att den svaga kronan är önskad av Riksbanken, men vice riksbankschef Martin Flodén håller inte med. ”Jag tycker inte att det har varit vår ambition.

DI - 01 dec 16 kl. 07:47

Experten: Den svaga kronan hotar industrin

En svag krona brukat gynna svenska exportföretag. SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist varnar dock för att utvecklingen kan försvaga svensk industri..

SVT - 12 maj 18 kl. 06:42

Vilka fördelar finns med den svaga kronan? SVT Nyheter reder ut

Extrapris på den svenska kronan innebär generellt att vi blir fattigare – men det finns även en uppsida av myntet. SVT:s reporter Ulf Hambreus tydliggör för- och nackdelarna med den svaga kronan..

Affärsvärlden - 12 apr 19 kl. 13:31

Flodén: Gynnas inte av den svaga kronan

Sverige gynnas inte av den försvagade kronan. Många menar att den svaga kronan är önskad av Riksbanken, men vice riksbankschef Martin Flodén håller inte med..

SvD - 17 nov 16 kl. 08:03

Så påverkar den svaga kronan ditt sparande

Svenskarnas förmögenhet i USA-fonder växer. En anledning är att svenska fondsparare ofrivilligt blivit valutaspekulanter. SvD reder ut hur den svaga kronan påverkar ditt sparande..

DN - 25 apr 18 kl. 11:45

Johan Schück: Riksbanken behöver lämna besked om den svaga kronan

Vad anser Riksbanken om den extremt svaga kronan? Svaret kan komma på torsdag när det blir dags för nytt räntebesked. Sedan årets början har kronkursen mot euron  försvagats med cirka sex procent..

DI - 29 maj 18 kl. 11:33

Felicia Åkerman: Nu kläms hushållen av den svaga kronan

Bostadssektorn och hushållens dystrare syn på utsikterna för den egna ekonomin sänkte KI-barometern i maj. Nu känns den svaga kronan i plånboken när detaljhandelns planer på prisökningar ligger på den högsta nivån på två år..

DI - 05 jun 18 kl. 15:24

Stråberg: Svaga kronan skadar Sverige - "kommer inte att bli kul"

Den svaga kronan gynnar exportindustrin men skadar Sverige. Det anser exportjätten Atlas Copcos styrelseordförande Hans Stråberg..

DI - 24 maj 19 kl. 10:24

Företagets larm: Svaga kronan värre än hotet från e-handel

Den svaga kronan har blivit ödesdiger för hobbymaterialskedjan Panduro. ”Vi har sparat på personal i tre år. Ändå kan vi inte omvandla det i lönsamhet”, säger vd Rickard Kemfors..

SVT - 01 jun 19 kl. 12:13

Sparekonom: Den svaga kronan riskerar att öka klyftorna

Den svaga kronan riskerar att på sikt bidra till ökade ekonomiska klyftor, menar sparekonomen Frida Bratt. Anledningen till det sägs vara att personer som har haft råd att spara pengar i utländska fonder har kunnat dra nytta av en så kallad valutaeffekt, medan andra inte har det. – De som inte har ett sparande får bara de negativa effekterna, säger hon..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Åklagare förberedda på fler IS-utredningar

Det kan till exempel handla om utredningar kring de svenskar som anslutit sig till terrorgruppen. Sedan en tid tillbaka har ett antal krigsbrottsåklagare en höjd beredskap för att arbeta med frågan..

SR - 2 timmar sedan

Krisavtal ska reglera arbetet vid bränder 

Förvirringen om löner och vila efter fjolårets skogsbränder har lett till att SKL och fackförbunden nu förhandlar fram ett "krisavtal"..

SR - 2 timmar sedan

Många döda och skadade i skalv i Kina

Minst elva personer har dödats, och 122 har skadats, uppger statlig tv..

SR - 6 timmar sedan

Patient: Självvald inläggning ger kontroll över mitt liv

För Åsa Sergel som försökt avsluta sitt liv flera gånger har möjligheten att kunna lägga in sig själv i slutenvården varit till stor hjälp..

SR - 6 timmar sedan

Två skjutna vid basketfirande i Toronto

I Toronto i Kanada uppges två personer ha skjutits i samband med firandet av att basketlaget Toronto Raptors blivit NBA-mästare..

SR - 8 timmar sedan

Stödet för Nyamko Sabuni växer

Ikväll har ytterligare tre liberala länsförbund gett sitt stöd till Sabuni i partiledarstriden: Örebro, Kronoberg och Västmanland..

SR - 8 timmar sedan

Granskning visar miljonbelopp av obetalda tullavgifter

Tullverket har granskat 100 storbolag i Sverige. En majoritet av företagen har redovisat felaktiga uppgifter när de har angett värdet av sina importer..

SR - 9 timmar sedan

Vattenbombning avbruten efter smäll på skjutfält

Det brinner på ett före detta skjutfält på Järvafältet i nordvästra Stockholm. Helikoptrar som satts in för att vattenbomba branden fick avbryta insatsen efter en kraftig explosion..

SR - 10 timmar sedan

Stora störningar hos Tele2

Just nu har Tele2 störning på telefonitjänster i Sverige. Enligt Tele2 kan man uppleva problem med att koppla upp samtal. I nuläget finns ingen beräknad klartid.

SR - 11 timmar sedan

Global gamings vd: "Beslutet är oproportioneligt"

Bolaget som driver Ninja casino blir av med sin svenska spellicens med omedelbar verkan. Men beslutet överklagas nu av ägarbolaget Global gaming..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.