YLE > Finland

Tuesday, 18 June, 20:53

YLE - 11 jun 19 kl. 08:55

Fazer säljer sin restaurangverksamhet till globalt jätteföretag: "Det här är nog ett emotionellt beslut"Fazer-koncernen säljer Fazer Food Services till Compass Group PLC. Det handlar bland annat om restaurangerna Amica som gör mat till daghem, skolor, äldreboenden och sjukhus. Affären har en prislapp på 475 miljoner euro..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Fazer Food Services, Compass Group PLC, Amica

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fazer, säljersin , restaurangverksamhettill , globalt, jätteföretagDet här , är nog ett emotionellt beslut
YLE - 11 jun 19 kl. 08:55

Fazer säljer sin restaurangverksamhet till globalt jätteföretag

Fazer-koncernen säljer Fazer Food Services till Compass Group PLC. Det handlar om restaurangerna Amica som samarbetar med ett stort antal sektorer och gör mat till daghem, skolor, äldreboenden och sjukhus. Affären har en prislapp på 475 miljoner euro..

DI - 11 jun 19 kl. 10:35

Fazer säljer serviceverksamhet för 5 miljarder

Den finländska livsmedelskoncernen Fazer har tecknat avtal att sälja Fazer Food Services till Compass Group för 475 miljoner euro, motsvarande 5 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande..

YLE - 03 feb 17 kl. 12:54

Fazer gör Runebergstårtorna i Lettland – Facket: Underlig present till 100-åriga Finland

Finlands Livsmedelsarbetareförbund fördömer Fazers beslut att i år tillverka Runebergstårtorna i Lettland. Det är en underlig present till det 100-åriga Finland, skriver förbundet i ett pressmeddelande. Det står på tårtorna att de är tillverkade i Lettland, men förbundet anser att det inhemska familjeföretaget Fazer säljer sina Runebergstårtor under ett starkt fosterländsk varumärke och att många kanske inte ens märker att bakverken är gjorda i Lettland.

HBL - 26 dec 13 kl. 09:00

På julen väljer finländarna traditionell choklad

Fazers choklad är fortfarande en av de viktigaste ingredienserna på finländarnas julbord. Finländarna konsumerar nionde mest choklad i världen. Nu vill Fazer också väcka asiaternas chokladbegär.

HBL - 21 mar 14 kl. 05:10

Ryska utvecklingen oroar Fazer

– Alla ska vara oroliga över utvecklingen i Ryssland, det är enorma krafter som rör sig. Det säger Fazers färs­ke koncernchef Christoph Vitzthum som i samma andetag konstaterar att det är något ett enskilt företag inte kan påverka.Fazer redovisade i går ett fjolårsresultat med en rörelsevinst som landade på 49 miljoner euro, klart under nivån 2012.

HBL - 14 jan 13 kl. 12:00

Fazer på jakt efter ny koncernchef

Sötsaksbolaget Fazer letar efter en ny koncernchef då Karsten Slotte har meddelat att han går i pension. Slotte fyller i år 60 och har lett Fazer sedan november 2007. Enligt Fazer har bolagets styrelse redan börjat leta efter en ny koncernchef.

HBL - 16 mar 15 kl. 19:07

Yle: Karl Fazer flyr skatter utomlands

En av medlemmarna bolaget Fazers ägarsläkt, Karl Fazer, tänker flytta från Finland i protest mot arvsskatten. I en intervju i Yles A-studio på måndagen sade Fazer att han inte ser något annat sätt för bolaget att finansiera en generationsväxling.Karl Fazer talar bara för sin egen del, inte för hela släkten Fazer.

DI - 29 apr 16 kl. 12:04

Marabou-ägare säljer kex till Fazer

Den finländska livsmedelskoncernen Fazer köper upp flera kexvarumärken från Mondelez International..

Dagens PS - 11 jun 19 kl. 15:43

Magdalena Andersson i blåsväder efter intervjun

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Finansministern drämmer till med bensinchock
Aftonbladet har intervjuat finansministern, som aviserar ytterligare höjningar av bensinskatten de kommande åren för att finansiera äldreomsorgen för 40-talisterna som mycket snart fyller 80 år. Magdalena Andersson (S) menar att hon blivit felciterad.

YLE - 05 apr 13 kl. 18:58

Miljardbusiness där Finland får skärpa sig

På topplistan över mest 50 värdefulla varumärken, hittas bara ett finländskt företag - Nokia. Ändå är listan över etablerade och internationellt kända märken lång. För att nå ut globalt, krävs medvetna satsningar och tydliga budskap - och där har finländska företag en hel del att lära sig.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Varför behöver jouren vid Raseborgs sjukhus anestesiläkare? Vad är samjour, bakjour och framjour? 8 frågor om jouren

Debatten om framtiden för Raseborgs sjukhus har tagit fart igen. Den här gången är det jouren nattetid som har satts under lupp. Man vad betyder egentligen de olika begreppen kring jouren?

YLE - 1 timme sedan

Vårdsektorn har svårt att hitta sommarvikarier - "det är som om sjukskötarna försvinner"

Att hitta sommarvikarier inom vården har blivit allt knepigare och konkurrensen är hård. I Sydösterbotten och Österbotten började man värva vikarier för sjukskötare och närvårdare redan i höstas..

YLE - 1 timme sedan

Männen besluter fortfarande om försvaret och kvinnor om hälsovården - men jämställdheten har blivit bättre i riksdagen

Könsfördelningen har blivit mera jämlik i flera av riksdagens utskott, men det är fortfarande klart flera kvinnor som besluter om social- och hälsovården och mest män som sitter i försvarsutskottet..

YLE - 1 timme sedan

Dödsolycka i Lojo - paketbil körde av riksväg och in i stolpe

En paketbil har kört av riksväg 2 och in i en vägskylt. Olyckan inträffade vid halv sex-tiden på tisdagen..

YLE - 2 timmar sedan

Inget stopp för gratis tv-tittande - trots Kopiostos klagomål

Också i framtiden kommer gratis tv-kanaler att kunna ses i en miljon finländska hushåll. Det stod klart då marknadsdomstolen på tisdag förkastade kraven från upphovsrättsorganisationen Kopiosto..

YLE - 2 timmar sedan

Spillvärmen på Sköldvik kan användas som fjärrvärme om sex år: "Vi vill ta tillvara på så mycket energi vi kan"

Spillvärmen på Neste och Borealis område i Sköldvik skulle kunna tas tillvara i form av fjärrvärme. Det här skulle kunna täcka en fjärdedel av huvudstadsregionens fjärrvärmebehov..

YLE - 3 timmar sedan

”Om man inte får tag på det som gör ont behandlar man inte hela sjukdomen” - filosofen Åsa Slotte efterlyser en mer lyhörd och öppen ätstörningsvård i sin doktorsavhandling om anorexi

Hur man själv förstår och upplever sin anorexi är en viktig beståndsdel i själva sjukdomen. Därför är det viktigt att ätstörningsvården ger utrymme åt patientens personliga berättelse menar filosofen Åsa Slotte..

YLE - 5 timmar sedan

Hus totalförstördes i brand i Ingå - också skog fattade eld

Ett egnahemshus har totalförstörts i en brand på Wikbergsvägen i Ingå. Elden spred sig också till skog och terräng nära huset. Artikeln har uppdaterats..

YLE - 4 timmar sedan

Inte ännu godnatt för nattjour men klart är att förändringar är på gång för Raseborgs sjukhus

Om nattjouren försvinner från Raseborgs sjukhus påverkar det också sjukvården dagtid. Avståndet från Hangö till Lojo är långt, speciellt nattetid när de allmänna transporterna är närmast obefintliga och att bli betjänad på svenska kan du nästan glömma. Det här är argument som sjukhusdirektör Gabi Erroll snabbt radar upp på frågan vad det innebär om Raseborgs sjukhus mister sin jour som tills vidare fungerar dygnet runt..

YLE - 4 timmar sedan

Nu ska Finland höja EU:s klimatambitioner - miljöorganisationer hoppfulla inför det närmaste halvåret

Klimatdiskussionen är redan nu på en helt annan nivå än för ett år sedan, påpekar miljöorganisationerna för dem som känner hopplöshet och klimatångest. Finland har chansen att spela en historiskt stor roll för klimatarbetet under det följande halvåret som EU-ordförande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.