Expressen > Nyheter

Tuesday, 25 June, 17:35

Expressen - 11 jun 19 kl. 14:05

Sara, 26, pussade sina nyfödda tvillingar – sen dog honI slutet av maj i år åkte 26-åriga Sara Sewald in för att föda sina tvillingar genom kejsarsnitt. Barnen föddes friska och mådde bra, men Sara fortsatte blöda – så pass mycket att hennes liv inte gick att rädda, skriver Today.Än i dag vet inte familjen vad som orsakade hennes död.– Allt min syster ville var att bli mamma, säger Justin Spellman, Saras bror till tidningen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sara Sewald, Sara, Today, Justin Spellman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sara26 , pussadesina , nyfödda, tvillingar, sen, doghon
GT - 23 mar 18 kl. 06:00

Johannas nyfödda tvillingar förväxlades av sjukhuset

Johanna Johanssons tvillingar förväxlades på neonatalavdelningen på Sahlgrenska.Det ledde till att en viktig undersökning för en av tvillingpojkarna, Rune, försenades med flera dagar, berättar Johanna som nu riktar kritik mot sjukhuset.– Det kändes som att de inte lyssnade på oss och tog oss på allvar, säger hon..

DN - 28 dec 14 kl. 00:05

”Låt alla nyfödda barn vara med sin familj dygnet runt”


Närhet är det normala. Tiden när vi lämnade våra sjuka fyra- eller åttaåringar ­ensamma på sjukhus är förbi. Tiden när vi slutar göra detta mot våra nyfödda barn är inne nu.

Blekinge Läns tidning - 12 okt 17 kl. 10:56

Nyfödda Linnea slutade andas räddades av förbipasserande

Bilfärden på E22 blev en dramatisk upplevelse för Sara Sandström. Nyfödda dottern slutade andas – men räddades av förbipasserande..

YLE - 11 jan 16 kl. 06:41

Nyfödda testas för sällsynta sjukdomar

Nu testas nyfödda för sällsynta medfödda sjukdomar. Sedan hösten har man tagit blodprov på nyfödda på Vasa centralsjukhus. I januari får Linda Taxell-Österåker i Vasa sitt första barn och för henne känns det bra att man börjat testa för sällsynta sjukdomar.

GöteborgsPosten - 08 jan 15 kl. 05:00

Monacos nyfödda tvillingar har visats upp

GöteborgsPosten - 08 jan 15 kl. 05:00

Monacos nyfödda tvillingar visas upp

YLE - 18 aug 17 kl. 12:08

ÅUCS har screenat över 100 000 nyfödda

De senaste tio åren har Åbo universitetscentralsjukhus screenat över 100 000 nyfödda barn. Syftet med det har varit att hitta ovanliga sjukdomar i ämnesomsättningen. Åbo har varit en föregångare nationellt och sedan ett par år tillbaka screenas alla nyfödda i landet för ovanliga sjukdomar i ämnesomsättningen.

Barometern - 10 sep 14 kl. 17:38

Här vaccineras flest nyfödda barn

Föräldrarna i Kalmar län är bäst i Sverige på att låta nyfödda barn vaccineras. Föräldrarna i Kalmar län är bäst i Sverige på att låta nyfödda barn vaccineras. Ny statistik från 2011 visar att 99 procent av barnen har blivit vaccinerade mot de nio sjukdomar som ingår i programmet: difteri, stelkramp, kikhosta, polio, mässling, påssjuka, röda hund samt infektioner.

GöteborgsPosten - 14 sep 17 kl. 17:32

Nytt specialteam ska rädda nyfödda barn

Ett specialistteam redo att inställa sig på 30 minuter både med ambulans och helikopter - så ska patientsäkerheten för nyfödda höjas i Västra Götaland. – Det är väldigt riskfyllt att flytta svårt sjuka nyfödda barn, säger Jonas Andersson (L), ordförande i hälso- och sjukvårdsstyrelsen..

Sydsvenskan - 03 okt 12 kl. 23:50

Snabb gensökning av nyfödda

Nu kan arvsmassan hos nyfödda sökas igenom på 50 timmar. Tidigare har det tagit veckor att hitta förändringar som gör barnet sjukt. Detta kan bli viktigt vid vård av nyfödda, skriver Science Translational Medicine..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 minuter sedan

Gekås glädjestart – får draghjälp av Glenn

Gekås Ullared gör en kanonstart med åtta procents tillväxt första halvan av året, skriver Market.Bidragande till succén är Glenn Strömbergs klädkollektion.– Det har rullat på bra, säger Boris Lennerhov, vd, till tidningen..

Expressen - 10 minuter sedan

Annas stora förvåning – när hon såg körkortsbilden

Det ska inte kunna hända.Men på något vis hamnade Anna Dahlqvists ansikte och namnunderskrift på fel körkort – vilket sedan potentiellt hade kunnat användas som en ID-handling.Nu inleder Transportstyrelsen en utredning.

Expressen - 5 minuter sedan

Dansk restaurang näst bäst – i världen

En dansk restaurang har utsett till världens näst bästa, rapporterar Ekstrabladet.Det är kända Noma som placerat sig högt på listan.Även femteplatsen togs av dansk krog..

Expressen - 15 minuter sedan

NYHETSDAGEN: Tonårsflicka våldtagen av maskerad man • Franska panikdraget mot värmen • Kristerssons ord om att Sabuni tar över Liberalerna

En 13-årig flicka överfölls och våldtogs av en maskerad man på väg till skolan•••Extremhettan har slagit till mot Frankrike - Paris öppnar ”offentliga kylrum”•••Ulf Kristersson säger att han är Liberalerna under Nyamko Sabuni ”kan bli väldigt bra”•••Expressen ger dig nyheterna från dagen. .

Expressen - 15 minuter sedan

Man utvisas efter stenkastning mot Rasmus Paludan

En ung man som kastat en sten mot Rasmus Paludan, partiledare för Stram Kurs, döms till fängelse och utvisning, rapporterar Viborg Stifts Daglbad..

Expressen - 30 minuter sedan

Donald Trump hotar med ”total utplåning” av Iran

Donald Trump hotar Iran med ”total utplåning” på Twitter.I en serie inlägg skriver han att ”en iransk attack på någonting amerikanskt” skulle mötas med stor och överväldigande kraft”..

Expressen - 30 minuter sedan

Kommunchef uppsagd – får 640 000 kronor

En kommunal chef i Skövde som nyligen blev uppsagd får behålla sin fulla lön i ett års tid, avslöjar Skövde Nyheter.Totalt handlar det om 640 000 kronor. Kommunen vill inte kommentera uppsägningen..

Expressen - 45 minuter sedan

Prins Harry och Meghan renoverar huset – för 28 miljoner

Prins Harry och Meghan, hertiginnan av Sussex, har renoverat sitt nya hem i Windsor för 2,4 miljoner pund - cirka 28,3 miljoner kronor.Renoveringen av Frogmore Cottage har skapat stor ilska i Storbritannien, då projektet finansierats med hjälp av skattepengar.Ombyggnationen är dessutom inte färdigställd, så slutnotan väntas ännu blir högre..

Expressen - 1 timme sedan

Bevattningsförbud i Älmhults kommun

Under tisdagen meddelade kommunen att det råder bevattningsförbud i nästan hela Älmhult.Anledningen är att många använder vattnet till att fylla sina pooler och vattna gräsmattor.Förbudet innebär bland annat att man inte får använda vattenslang, eller tvätta bilen med högtryckstvätt..

Expressen - 1 timme sedan

Krogvakter vägrade släppa in kriminella – två skjutna

Polisen utreder två skjutningar mot dörrvakter som jobbar på samma Västeråskrog, skriver Aftonbladet.Enligt tidningen har vakterna ”stoppat tungt kriminella” från att komma in på krogen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.