Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 25 June, 12:07

Dagens PS - 11 jun 19 kl. 13:54

Företagsledaren hemma – ska leda intraprenörerHon skapade en smartwatch som bars av Karl Lagerfeld och Apples medgrundare Steve Wozniak. Sedan ledde hon en svensk startup till lönsamhet. Nu flyttar hon hem till Sverige efter fyra år i Silicon Valley. Di Digital skriver om Mai-Li Hammargren, entreprenören från Stockholm som fick stort genomslag med ”Mutewatch” – en tidig produkt som lanserades 2010 på den unga ”wearables”-marknaden. Den ”smarta” klockan syntes mycket i internationell press, och många kändisar sågs använde den nischade produkten offentligt.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Karl Lagerfeld,  apples, Steve Wozniak, Sverige, Silicon Valley, Digital, Mai-Li Hammargren, Stockholm, Mutewatch, Hammargren, Lookback, Di Digital, San Francisco, IHM Business School, Företagsledaren, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Företagsledaren, hemmaska , leda, intraprenörer
Dagens PS - 11 jun 19 kl. 15:43

Magdalena Andersson i blåsväder efter intervjun

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Finansministern drämmer till med bensinchock
Aftonbladet har intervjuat finansministern, som aviserar ytterligare höjningar av bensinskatten de kommande åren för att finansiera äldreomsorgen för 40-talisterna som mycket snart fyller 80 år. Magdalena Andersson (S) menar att hon blivit felciterad.

News55 - 07 nov 17 kl. 15:49

Professor: Klyftorna bland pensionärer kommer att öka

Det finns i dag stora klyftor mellan pensionärer som tidigare har jobbat som arbetare eller tjänstemän, men också mellan könen. – Skillnaden mellan hög- och låginkomsttagare kommer att bli ännu större i framtiden, särskilt när det ”nya” pensionssystemet får fullt genomslag, säger Roland Kadefors, professor vid institutionen för sociologi och arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet, till Göteborgs-Posten. Personer som är födda innan 1953 har en pension som helt eller delvis grundar sig på de 15 år då de tjänat som bäst.

YLE - 18 maj 16 kl. 11:17

Två år som missionärer i Kenya

Familjen Gädda förbereder sig på bästa möjliga sätt för sin missionsresa till Kenya. Det krävs många praktiska, men också mentala förberedelser innan de byter land i två år. Samtidigt som Kenya är ett relativt tryggt land funderar familjen om det är rätt beslut att ta bort familjen från tryggheten i Jakobstad.

Nyan - 21 nov 18 kl. 17:00

Ny ordförande för pensionärer

Pensionerade företagsledaren och tv-mannen Kaj Grundström blir ny ordförande för Mariehamns pensionärsförening (MPF). – Han tar över efter kantor Kaj-Gustav Sandholm som avgår av hälsoskäl. Sandholm kommer dock fortsättnigsvis att vara med och aktivt jobba för MPF, sägs i ett pressmeddelande Grundström, som tillträder formellt vid årsskiftet, valdes enhälligt vid höstmötet i Röda Korsgården på tisdagen.

Magazin24 - 14 okt 12 kl. 18:03

Fem anmälda veterinärer slipper åtgärd

En man har anmält fem veterinärer på Regionssjukhuset Strömsholm för felbehandling av hans hund. Nyligen blev det klart att hans anmälan inte kommer att leda till någon disciplinåtgärd. Allting startade i början på mars 2011 då en man kom till Regionssjukhuset Strömsholm med sin hund.

GöteborgsPosten - 19 jun 13 kl. 08:20

Strejk kan leda till trafikkaos

För dig som har tänkt fira med nubbe och sill på annan ort i midsommar kan det vara läge att tänka om. Om strejken i pendeltågstrafiken bryter ut kan resenärer bli strandsatta eller tvingas stanna hemma varnar Västtrafik..

HBL - 07 mar 15 kl. 04:29

Hur man gör riktigt dåliga affärer

Nokias köp och makulering av egna aktier, Stora Ensos pappersäventyr i USA, Soneras satsning på tysk luft för fyra miljarder, Talvivaara, Olki­luoto, Valco ... Listan är lång och räkningen dyr när Finlands största affärsmissar blir bok.Det är lätt att vara efterklok, brukar man säga.

Sydsvenskan - 19 aug 15 kl. 19:04

Ja, klimatfrågan hör hemma på festivalen.

Klimatångesten lättar när man gör något – sorterar sopor, åker mer kollektivt eller äter mindre kött. De är inte enbart symboliska, alla de där små stegen, tillsammans ger de tyngd och bidrar till förändring. De enskilda valen blir till konsumentmakt och hållbarhet blir ett villkor för kommersiell framgång.

Helsingborgs Dagblad - 19 aug 15 kl. 19:04

Ja, klimatfrågan hör hemma på festivalen.

Klimatångesten lättar när man gör något – sorterar sopor, åker mer kollektivt eller äter mindre kött. De är inte enbart symboliska, alla de där små stegen, tillsammans ger de tyngd och bidrar till förändring. De enskilda valen blir till konsumentmakt och hållbarhet blir ett villkor för kommersiell framgång.

Dagensanalys.se - 15 nov 16 kl. 13:58

Sveriges Annonsörer och Tailsweep tar fram gemensam valuta för bloggosfären

Intresseorganisationen Sveriges Annonsörer och influencer-företaget Tailsweep går samman för att ta fram en gemensam valuta för influencer marketing-branschen. Syftet med den nya valutan är att tydliggöra vad gäller annonsmärkningar och samarbeten mellan influencers och annonsörer. 2012 släppte Sveriges Annonsörer bloggrekommendationer för att förenkla och förtydliga vad som gäller för de som arbetar med PR och marknadsföring i sociala medier.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Debatt: Så kan Sverige få 35.000 nya jobb

Det krävs bara att politikerna gör en sak, enligt två tunga debattörer. Svenskt Näringslivs skattechef Johan Fall och professorn och IFO-institutets chef Clemens Fuest anser med hänvisning till en studie som presenterades i veckan att en sänkning av kapitalskatten skulle skapa tusentals nya jobb, till och så många som 35.000 fler sysselsatta, och samtidigt bidra till att höja svenskarnas levnadsstandard med över 3 procent.

Dagens PS - 1 timme sedan

Chockbeskedet: Metro säger upp alla journalister

Tidningen Metro säger upp alla journalister och satsar framöver på att bara vara digitala. Det uppger vd:n och ägaren, norrmannen Christen Ager-Hanssen till Expressen. Enligt Christian Ager-Hanssen tänker Metro istället för att skriva eget innehåll köpa in det externt.

Dagens PS - 1 timme sedan

Här lyfter SpaceX största raket – se videon

I dagens techbrief kan du läsa om den digitala banken Monzos nya supervärdering, Avengers: Endgames återkomst till biograferna samt SpaceX senaste raketuppskjutning. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Brittisk onlinebank värderad till två miljarder pund Den populära banken Monzo har precis stängt en finansieringsrunda där man tog in 113 miljoner pund.

Dagens PS - 1 timme sedan

Gates: Min största Microsoft-tabbe

Dollarmiljardären, näst rikast i världen, avslöjar sitt största misstag med livsverket. Det är i en intervju på riskkapitalbolaget Village Global som Microsofts skapare Bill Gates berättar att han gjorde en fatal miss med Microsoft. Det här uppger Ny Teknik och det Gates syftar på är att han inte tog vara på att förvalta möjligheterna med mobila plattformar, vilket gjorde att Microsoft blev omkört av Android som världens största icke-Apple-plattform.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Hållbar klädstartup lockar H&M och Kappahl

”Vi ser fram emot att bidra till Renewcells viktiga arbete”, säger Kappahls hållbarhetschef Fredrika Klarén. VA.se berättar att bolaget, som uppges koka ned kläder för att få fram fräscha fibrer, precis tagit in 50 miljoner i en kapitalrunda.

Dagens PS - 2 timmar sedan

SBAB sänker bolåneräntorna

SBAB har sänkt listräntorna för bolån med 2 till 10 års räntebindningstid med mellan 0,10 och 0,40 procentenheter. Banken uppger i ett pressmeddelande att upplåningskostnaderna för längre löptider den senaste tiden har minskat vilket har medfört att bolånemarginalerna för längre löptider har ökat. ”Det extrema ränteläget fortsätter.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Tror du att Förbifarten blir färdig i tid?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Enligt nya uppgifter dras Förbifarten med stora förseningar, men ännu har inget uttalande gjorts från Trafikverket.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Analys: Wallenbergs aktie proffsens favorit

”Ta rygg på Wallenberg – aktien ska upp 30 procent”, heter det i Di:s rubrik. Tidningen har kikat närmare på de 43 svenska aktier som sorterar under indexet Stoxx 600 Europe. Här är några av dem och mest poppis bland analytikerna är försvarsmaterielbolaget Saab vars största ägare är Wallenbergs maktbolag Investor.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Nya uppgifter: Förbifarten försenas ”minst två år”

Mångmiljardprojektet Förbifart Stockholm kommer att försenas minst två år, enligt uppgifter till Dagens Industri.  Dagens PS har tidigare rapporterat om granskningen av projektet som Dagens Industri har gjort. Tidigare uppdagades att byggbolaget LSAB lurat projektet på pengar och inte genomfört det jobb man skrivit avtal för – och just nu pågår arbetet med att hitta en ny entreprenör.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Snart säljarnas marknad på bostadsfronten?

Fördelen för köparna fortsätter att minska och detta gäller framförallt i storstäderna, visar Fastighetsbyråns senaste mäklarpanel. Fördelen anses vara som minst i Göteborg och man får gå tillbaka till augusti 2017 för att hitta en så liten fördel i samtliga storstäder. ”Storstäderna brukar gå i bräschen för utvecklingen och det är där vi ser den tydligaste förändringen nu.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.