Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 16 June, 19:21

Dagens PS - 11 jun 19 kl. 14:04

Resenärerna sviker SAS – stort tapp i majSAS minskade antalet passagerare med 10,0 procent till 2,4 miljoner under maj, jämfört med samma månad året innan. Månaden före var tillväxten -14,5 procent. ”Strejken hade en negativ inverkan på trafiktalen även i maj då den drabbade cirka 100 000 kunder”, skriver bolaget. Mäts trafiken i betalda passagerarkilometer, RPK, minskade flygbolaget med 10,0 procent under månaden. Månaden före var tillväxten -12,8 procent.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
SAS, RPK, ASK, Resenärerna, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Resenärerna, sviker, SAS, stort, tappi , maj
Sydsvenskan - 15 maj 17 kl. 20:00

Resenärerna sviker Skånetrafikens tåg och bussar

Id-kontroller, vägbyggen och banarbeten har skrämt bort resenärer från kollektivtrafiken..

Helsingborgs Dagblad - 15 maj 17 kl. 20:00

Resenärerna sviker Skånetrafikens tåg och bussar

Id-kontroller, vägbyggen och banarbeten har skrämt bort resenärer från kollektivtrafiken..

Sydsvenskan - 19 nov 12 kl. 11:33

Så tycker resenärerna om SAS-läget

Sydsvenskan pratade med några personer som checkade in vid SAS automater i Terminal 2 på Köpenhamns flygplats Kastrup under måndagsmorgonen.
Vi bad dem svara på frågan: Är du orolig för SAS?.

Sydsvenskan - 19 nov 12 kl. 06:30

Resenärerna på Kastrup tog det kallt i turbulensen

I går kväll genomfördes hårda förhandlingar mellan SAS och facken. Bland resenärerna på Kastrup var stämningen betydligt lugnare..

BT - 27 mar 14 kl. 20:48

Västtrafik bedrövliga, säger resenärerna

Bara på Gotland är resenärerna ännu mer missnöjda med kollektivtrafiken än i Västra Götaland. Nästan 60 procent av alla resenärer i Västra Götaland är missnöjda med kollektivtrafiken, baserat på en landsomfattande undersökning som Statens kommuner och landsting (SKL) gjort. I Norrbotten är däremot 60 procent av resenärerna nöjda med kollektivresandet.

Dagens PS - 18 sep 17 kl. 11:10

Resenärerna rasar – nu hotar värsta flygkaoset

I dag drabbas 56 flygningar. I går var det ett 80-tal. 285.

Kristianstadsbladet - 19 jun 14 kl. 10:00

Resenärerna kritiska till lösning

Foto: Peter Åklundh
Beslutet om att inte trafikera fyra av hållplatserna på Österäng med stadsbuss möter kritik bland resenärerna.– Jag blir helt låst, säger Kerstin Myrhill, som är beroende av sin rollator.
Det är onsdag eftermiddag och solen gassar.

Kristianstadsbladet - 30 apr 14 kl. 14:30

Enklare att betala i kollektivtrafiken för resenärerna

Arkivfoto: Linda Axelsson (Obs! Montage)
Det ska bli lättare att betala vid resor med kollektivtrafiken. Under kollektivtrafiknämndens sammanträde i veckan beslutades om att inleda ett samarbete med Vinnova för att komma fram till ett bättre betalsystem för resenärerna.

Skånskan - 29 okt 15 kl. 17:12

Nya porträtt möter resenärerna på Sturup

STURUP – Superhäftigt, tycker fotbollsspelaren Therese Sjögran om att få vara med i Skåne Hall of Fame på Malmö airport.
Professor Bodil Jönsson är nöjd med att få representera universitet eftersom folk från kultur, nöje och sport brukar dominera bland ansiktena.Många nya porträtt avtäcktes på torsdagen av flygplatschef Peter Weinhandl.

Nya Wermlands Tidningen - 11 feb 14 kl. 10:17

Resenärerna i Värmland nöjda med kollektivtrafiken

Kollektivtrafiken i Värmland får bra betyg av resenärerna. 78 procent är mycket nöjda eller ganska nöjda. Det visar intervjuundersökningen Kollektivtrafikbarometern.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 14:06

Krisarbete och butiksdöd

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Så ska Göran Persson ta Swedbank ur krisen
”Det handlar om att återvinna initiativet och förtroendet”, säger den förre S-statsministern. Expressen har fått en exklusiv intervju med Göran Persson, som på onsdag nästa vecka väljs som ny ordförande i den skandalomsusade storbanken.

Dagens PS - I förrgår: 11:39

Lista: Mest klickade bilarna på Blocket

En blåsvartlackerad och sportig muskelbil från 1970-talet toppar listan. Bilarna finns att skåda på motortoppen på Blocket och överst i ordningen hittar vi en Dodge Charger kompressormatad 440 med automatlåda. Som ni förstår är det här en bil med en ansenlig mängd vrålande hästkrafter under huven.

Dagens PS - I förrgår: 11:45

Google-översättning i händelsernas centrum

Mitt i det våldsamma ställningskriget mellan demonstranter och polis i Hong Kong har en oväntad utveckling fått uppmärksamhet.  Det rapporterar Dagens Industri. Uppmärksamheten kretsar kring meningen ”jag är bekymrad över att Hongkong är på väg att bli en del av Kina” som skrivits på engelska i Googles översättningstjänst Translate.

Dagens PS - I förrgår: 11:25

Klädkedjan i kris: ”Kommer inte överleva”

Butiksdöden har drabbat hela branschen, och nu är ännu en kedja att gå under. Välkända butikskedjan MQ är i kris, skriver Dagens Industri. Bolaget har ingen ren strategi för framtiden, menar experter.

Dagens PS - I förrgår: 10:31

Svenska betalbolaget till USA: ”Globala ambitioner”

Fintechbolaget Trustly är ett av de största direktbetalningsbolagen i Europa – och den amerikanska marknaden är nästa steg genom ett nytt samarbete. Det rapporterar Veckans Affärer. Sammanlagt har över 200 miljarder kronor passerat Trustlys betaltjänst.

Dagens PS - I förrgår: 10:03

GE vill sälja hela portföljen med startups

General Electrics riskkapitalbolag, GE Ventures, är ute efter att sälja hela portföljen med startups. Det rapporterar CNBC med hänvisning till källor. En talesperson för GE bekräftar att bolaget genomför en strategisk översyn av GE Ventures, men ville inte ge några detaljer om processen.

Dagens PS - I förrgår: 09:50

Rykte: Stora investerare backar Facebooks kryptovaluta

Dagens techbrief handlar om Googles nya grepp på Twitter, extrem kötid för ny åkattraktion i Florida samt det senaste om Facebooks nya kryptovaluta. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Google ”läckte” sin egen telefon innan lansering I ett försök att stävja all ryktesspridning har Google själva laddat upp en bild på sin nya telefon Pixel 4, rapporterar TechCrunch.

Dagens PS - I förrgår: 08:43

Aktietips: Låg värdering ger köpläge

Börsjätten har enligt Carnegie passerat en ”magisk gräns”. Köp aktien, lyder rådet. Dagens Industri (obs, inloggning krävs) skriver i dag, fredag, om att lastbilsbjässen AB Volvos aktie lockar till köp, enligt Carnegies börsproffs.

Dagens PS - I förrgår: 08:32

Kan Göran Persson rädda Swedbank?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Expressen har fått en exklusiv intervju med Göran Persson, som på onsdag nästa vecka väljs som ny ordförande i skandalomsusade Swedbank.

Dagens PS - I förrgår: 08:21

Så ska Göran Persson ta Swedbank ur krisen

”Det handlar om att återvinna initiativet och förtroendet”, säger den förre S-statsministern. Expressen har fått en exklusiv intervju med Göran Persson, som på onsdag nästa vecka väljs som ny ordförande i den skandalomsusade storbanken. SVT:s Uppdrag gransknings avslöjande om omfattande misstänkt penningtvätt i Swedbanks baltiska filial gjorde att styrelsen sparkade vd:n Birgitte Bonnesen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.