DN > Opinion

Monday, 17 June, 23:24

DN - 11 jun 19 kl. 13:59

”Svensk sjukvård har hamnat i en farmakologisk återvändsgränd”REPLIK DN DEBATT 5/6. De förslag som utredarna lägger riskerar att gå om intet om de ska implementeras i rådande hälso- och sjukvårdssystem. Lagändringen riskerar att orsaka en ökad protektionistisk hållning inom den etablerade vården och bland dess beslutsfattare, i stället för ökad öppenhet mellan skol-, alternativ- och komplementärmedicin, skriver företrädare för Förening för integrativ medicin och hälsa..
Läs mer på DN
Läs mer om:
REPLIK DN DEBATT, Förening

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk sjukvårdhar , hamnati en , farmakologisk, återvändsgränd
Dagens Medicin - 26 maj 17 kl. 07:00

”Management – i en återvändsgränd”

Vården på varje enskild avdelning och mottagning ser ofta mycket olika ut. Det kräver ett närvarande chef-/ledarskap, skriver Herman Holm i den pågående debatten om ledarskap i sjukvården. .

YLE - 24 mar 14 kl. 08:40

Pressen: Katainen gjorde bort sig

Politiken kring riksdagspartiernas överenskommelse om social- och hälsovårdsreformen tolkas olika i dagens tidningsledare. "Gårdagen var den uslaste för Jyrki Katainen under hela hans karriär som statsminister." Så dundrar Talouselämä på ledarplats.

YLE - 03 jun 13 kl. 09:55

Hälsovårdsreform på is får understöd

Tanken att sätta social och hälsovårdsreformen på is tills det blir klarhet i kommunreformen får understöd. Både stadsdirektör Gösta Willman i Nykarleby och Christina Nygård som är andra viceordförande i Malax kommunfullmäktige tycker det här kunde vara ett bra förslag. - Reformen verkar så råddig med många olösta knutar så det kunde vara ett bra förslag säger Christina Nygård.

HBL - 29 jan 14 kl. 12:48

Tiilikainen: Förbered er för förtida riksdagsval

Kimmo Tiilikainen, som leder Centerns riksdagsgrupp, uppmanar sitt parti att förbereda sig för förtida riksdagsval.Tiilikainen sade på riksdagsgruppens vintermöte i dag att regeringens kommun- och sjukvårdsreform har gått åt skogen och att pusslet med sparåtgärder och skatter i budgetmanglingen kan visa sig vara för svårt för regeringen. Också en eventuell ansökan från kärnkraftsbolaget Fennovoima kan skapa problem inom regeringen.

HBL - 29 jan 14 kl. 12:32

"Förbered er för förtida val"

Kimmo Tiilikainen, som leder Centerns riksdagsgrupp, uppmanar sitt parti att förbereda sig för förtida riksdagsval.Tiilikainen sade på riksdagsgruppens vintermöte i dag att regeringens kommun- och sjukvårdsreform har gått åt skogen och att pusslet med sparåtgärder och skatter i budgetmanglingen kan visa sig vara för svårt för regeringen. Också en eventuell ansökan från kärnkraftsbolaget Fennovoima kan skapa problem inom regeringen.

YLE - 24 mar 14 kl. 07:49

Huovinen: "Folk ska inte längre kastas från en tjänst till en annan"

Den nya modellen för social- och hälsovårdsreformen ska förhindra att folk kastas från en tjänst till en annan. Det säger omsorgsminister Susanna Huovinen från Socialdemokraterna till Yle. Regeringen och oppositionen presenterade igår en modell för social- och hälsovården där fem områden har hand om all vård.

Expressen - 08 mar 16 kl. 16:54

Här ska vården lyfta med polska nyförvärv

Sjukvården ska ut ur återvändsgränden. Vägen dit nås med mer personal, resonerar ansvariga på lasarettet i Ystad. Härom dagen skålade chefer med nyanställda sjuksköterskor i bubbel.

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

”Domstolarnas resursbrist kan sänka polissatsningen”

Cheferna för fyra av de största tingsrätterna: Satsningarna på polisen och åklagarna riskeras om inte domstolarnas resurser stärks..

DN - 9 timmar sedan

”Förslaget skulle chockhöja boendekostnaderna för villaägarna”

REPLIK DN DEBATT 12/6. Finanspolitiska rådet föreslår en mer ”likformig bostadsbeskattning” mellan olika boendeformer. Likformig är i praktiken kodord för högre beskattning.

DN - 10 timmar sedan

”Bostadsbyggandet i Stockholm riskerar att halveras”

REPLIK DN DEBATT 14/6. I dag stängs mycket stora delar av gruppen 25- till 35 åringar ute från möjligheten att köpa en liten bostadsrätt. Detta trots att de klarar löpande kostnaderna för ränta och amortering men inte en alltför snabb amorteringstakt, skriver Anna Broman, bostadspolitisk expert på Sveriges byggindustrier..

DN - 11 timmar sedan

”Kritiken mot de nya stambanorna präglas av brist på visioner”

REPLIK DN DEBATT 16/6. Maria Börjessons kritik av den svenska infrastrukturpolitiken och investeringen i nya stambanor präglas av brist på visioner, skriver Björn Westerberg och Gustaf Engstrand, Tågoperatörerna..

DN - 11 timmar sedan

”Unga som fått nej till bolån finns inte med i FI:s statistik”

REPLIK DN DEBATT 14/6. Finansinspektionen skriver att amorteringskraven inte har hindrat unga från att köpa bostad. Utifrån Riksbyggens breda bostadsbyggande över hela Sverige och med kontakten med tusentals intressenter, är bilden av ungas situation på bostadsmarknaden en helt annan, skriver Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen..

DN - 12 timmar sedan

”FI drar fel slutsatser av konsumtionsfallet efter finanskrisen”

REPLIK DN DEBATT 14/6. Riskerna med hushållens skulder har överdrivits. Utländska erfarenheter beskrivs på ett missvisande sätt.

DN - Igår: 21:00

”Dubblat bensinpris krävs för att nå riksdagens klimatmål”

Per Kågeson i ESO-rapport: Riksdagens mål att minska utsläppen av koldioxid från transportsektorn med 70 procent till 2030 är knappast realistiskt..

DN - 14 jun 19 kl. 21:00

”Fallet Begler visar hotet mot självständiga myndigheter”

KG Scherman, fd generaldirektör: Nu behövs förändringar som renodlar och tydliggör relationen mellan regering och myndigheter..

DN - 14 jun 19 kl. 11:07

”Fastighetsägarna förlorar på att bygga bort bostadsbristen”

REPLIK DN DEBATT 12/6. Finanspolitiska rådets förslag om marknadshyror kommer inte att ge människor det de vill ha: lägenheter de har råd att bo i, skriver företrädare för Hyresgästföreningen..

DN - 13 jun 19 kl. 10:47

”Marknadshyror kan leda till sämre utnyttjande av hyresrätterna”

REPLIK DN DEBATT 12/6. Finanspolitiska rådet övertygar inte i sin argumentation för marknadshyror. Det är också slående hur lösningen enbart fokusera på priset, alltså hyran, skriver Sandro Scocco, utredningschef Bostad 2030..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.