YLE > Finland

Thursday, 20 June, 03:58

YLE - 11 jun 19 kl. 13:30

Åbolands sjukhus slås ihop med ÅUCSEgentliga Finlands sjukvårdsdistrikts fullmäktige beslöt idag att Åbolands sjukhus slås ihop med och blir en del av Åbo universitets centralsjukhus, ÅUCS. Det här betyder att Åbolands sjukhus ställning som affärsverk nu hävs..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
ÅUCS, Finlands, Åbolands, Åbo, Åucs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åbolands, sjukhus, slås, ihopmed , ÅUCS
YLE - 11 jun 19 kl. 13:30

Åbolands sjukhus slås ihop med ÅUCS - "Visst är man besviken. Det finns ingen förståelse från majoritetsbefolkningen att förstå vad det här innebär"

Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikts fullmäktige beslöt i dag, tisdag, att Åbolands sjukhus slås ihop med och blir en del av Åbo universitets centralsjukhus, ÅUCS. Det här betyder att Åbolands sjukhus ställning som affärsverk nu hävs..

YLE - 11 jun 19 kl. 13:30

Åbolands sjukhus slås ihop med ÅUCS - "Visst är man besviken, men nu är det kommunernas plikt att gå vidare i den här frågan"

Uppdaterad. Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikts fullmäktige beslöt i dag, tisdag, att Åbolands sjukhus slås ihop med och blir en del av Åbo universitets centralsjukhus, ÅUCS. Det här betyder att Åbolands sjukhus ställning som affärsverk nu hävs..

YLE - 16 dec 15 kl. 12:57

”Sjukvårdsdistriktet förstår inte vilken krutdurk Åbolands sjukhus är”

Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt förstår inte vilken krutdurk de har att göra med när de forcerar fram beslut om Åbolands sjukhus. Det menar Åbopolitikern Christel von Frenckell-Ramberg från Svenska folkpartiet som är märkbart irriterad när hon möter direktören för sjukvårdsdistriktet Olli-Pekka Lehtonen i en direktsänd radiodebatt på onsdagsmorgonen. På tisdagskvällen fattade styrelsen för Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt beslutet att sätta tummen ner för en renovering och utvidgning av Åbolands sjukhus på dess nuvarande plats.

YLE - 28 jan 14 kl. 05:23

Åbolands sjukhus vill sköta vården på svenska i Åboland

Åbolands sjukhus vill ta ett större ansvar för att sköta vården på svenska i regionen i framtiden. Reijo Grönfors, som är chefsläkare vid Åbolands sjukhus, säger att både vårdreformen och den omorganisering som Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt står inför kan leda till att vården på svenska är hotad. - Som jag ser det har vi två alternativ.

Kristianstadsbladet - 26 feb 13 kl. 10:00

Primärvård och sjukhus slås ihop

Foto: Lasse Ottosson
Vårdcentraler och sjukhus behöver samarbeta bättre, anser regiondirektör Jonas Rastad. Därför vill han skapa en ny sjukvårdsorganisation med gemensamma chefer för primärvård och sjukhus.
I framtiden ska patienterna inte märka gränsen mellan primärvård och sjukhus.

Eurosport - 04 maj 14 kl. 19:35

Ingesson förd till sjukhus - föll ihop i halvtidspausen: ”Välte med rullstolen”

Elfsborgs tränare Klas Ingesson föll ihop med rullstolen i halvtid under västkustderbyt mellan Elfsborg och IFK Göteborg, som slutade 0-0..

SR - 30 jan 19 kl. 06:16

Sjukhus går ihop för att sälja billigare läkemedel

Läkemedelspriser i USA har ökat dramatiskt senaste decenniet. Nu har sjukhus tröttnat och startat ett eget läkemedelsbolag som ska få fram mediciner till självkostnadspris..

YLE - 13 jun 19 kl. 12:54

Oroliga tider för de små tvåspråkiga sjukhusen i Svenskfinland

Framtiden för små sjukhus på tvåspråkiga orter har varit minst sagt osäker en längre tid. I tisdags blev det klart att Åbolands sjukhus slås ihop med med Åbo universitets centralsjukhus (ÅUCS). Nästa vecka kan framtiden för samjouren vid Raseborgs sjukhus beseglas..

YLE - 07 mar 16 kl. 15:08

Raseborgs sjukhus ska bli mindre men starkare

Stora förändringar är att vänta på Raseborgs sjukhus då sparkraven är hårda från alla håll. Samtidigt är staden Raseborg och sjukhuset tvungna att hitta nya och billigare lösningar tillsammans. Raseborgs stads sparkrav på Raseborgs sjukhus är tre miljoner euro per år och det anser Gabriela Erroll som är Västra Nylands sjukvårdsområdes t.

YLE - 20 nov 16 kl. 09:52

Sista flyttlasset går från Ekåsens sjukhus - psykvården ger plats för byråkraterna

De sista psykiatriska avdelningarna flyttar nu ut från Ekåsens huvudbyggnad i Ekenäs. Det betyder att en era inom psykvården definitivt är över. I och med flytten finns det ingen sluten vård kvar i Raseborg.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Rinne: Sysselsättningsmålet på 75 procent är bara början

Statsminister Antti Rinne (SDP) anser att det är möjligt att nå regeringens mål om en sysselsättningsgrad på 75 procent i Finland år 2023..

YLE - 6 timmar sedan

Rockperry återvände till Vasa efter en paus på nio år ‒ artisterna var nära att bli strandade på Helsinfors-Vanda flygplats

Evenemanget nådde inte upp till publikmålsättningen, men arrangören är nöjd med slutresultatet och det nya varumärket..

YLE - 8 timmar sedan

Rapport: Passagerarna riskerade att sugas in i flygplansmotorn under evakuering på Helsingfors-Vanda flygplats

Olycksutredningen om evakueringen av ett trafikplan vid Helsingfors-Vanda flygplats på grund av rök i kabinen är nu färdig..

YLE - 10 timmar sedan

Tidigare polisöverdirektör Mikko Paatero är nöjd med att tingsrätten förkastade alla åtal - riksåklagaren överklagar sannolikt till hovrätten

Reaktionerna på att tingsrätten förkastade alla åtal mot landets högsta polisledning har inte låtit vänta på sig. Rättslärda är något överraskade över att alla åtal förkastades..

YLE - 10 timmar sedan

Inte våldtäkt då 26-årig man hade sex med 13-årig flicka, som bad honom sluta utan resultat - mannen dömdes däremot för grovt sexuellt utnyttjande av barn

En 27-årig man från Esbo har dömts för bland annat grovt sexuellt utnyttjande av barn, två fall av sexuellt utnyttjande av barn och köp av sexuella tjänster av ung person. Han åtalades även för våldtäkt, men åtalet förkastades eftersom Västra Nylands tingsrätt menade att det 13 år gamla offret inte var i hjälplöst tillstånd..

YLE - 11 timmar sedan

Direkt passagerartrafik mellan Hangö och Helsingfors kunde vara möjlig i och med elektrifieringen av Hangö-Hyvingebanan

När det gäller elektrifieringen av järnvägen mellan Hangö och Hyvinge via Karis så har fokus varit på vad det innebär för godstrafiken. Nu när beslutet om elektrifieringen fattats kan även möjligheterna för passagerartrafik diskuteras..

YLE - 12 timmar sedan

Päivi Räsänen kritiserar kyrkans medverkan i Helsinki Pride - får svar av ärkebiskop Luoma

Riksdagsledamot Päivi Räsänen (KD) har i ett öppet brev till ärkebiskop Tapio Luoma ifrågasatt kyrkans medverkan i Helsinki Pride, och sagt att hon övervägt att lämna kyrkan. Luoma medger att kyrkan aldrig kan vara fullkomlig, "då den består av oss ofullkomliga människor"..

YLE - 12 timmar sedan

Generallöjtnant Timo Kivinen är försvarsmaktens nya kommendör

Generallöjtnant Timo Kivinen utnämndes till försvarsmaktens kommendör i dag av president Sauli Niinistö..

YLE - 13 timmar sedan

Hamnen i Koverhar kan växa med det dubbla - Hangö hamn har väntat på elektrifiering i flera decennier

Den dagen dieselloken på Hangö-Hyvingebanan ersätts med eltåg kan hamnen i Koverhar hantera 1,5-2 miljoner ton mer gods. Också Västra hamnen kan gynnas av elektrifieringen, men där sköts största delen av transporterna längs landsvägen..

YLE - 13 timmar sedan

Understödet till Sannfinländarnas ungdomsförbund dras in - verksamheten strider mot ungdomslagen

Undervisnings- och kulturministeriet har beslutat att dra in understödet för 2019 till Sannfinländarnas ungdomsförbund Finsk ungdom. Orsaken är ett Twitterinlägg som förbundet publicerade i våras, och som ansågs kränka mörkhyades människovärde..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.