Expressen > Opinion

Monday, 17 June, 03:27

Expressen - 11 jun 19 kl. 13:02

Vi tar de stulna barnens situation på största allvarJag och den svenska regeringen tar det som rapporterats om adoptionerna från Chile på allra största allvar. Det som hittills framkommit är förfärande. Som utomstående är det svårt att ens föreställa sig hur det känns för dem som har drabbats. Från svenskt håll ska vi göra det vi kan för att bidra till klarhet kring omständigheterna, skriver socialminister Lena Hallengren..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Chile, Lena Hallengren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi tarde , stulna, barnens, situationpå största , allvar
Dagen - 09 jun 11 kl. 03:00

Ta mer hänsyn till barnens situation

Det behövs en lägre bevisgrad för barn i utlänningslagen. Och där behövs även en tydligare hänvisning till barnkonventionen.

Den 3 mars i år slöt regeringen en överenskommelse med Miljöpartiet om migrationspolitiken.

SvD - 04 feb 15 kl. 14:00

Sverige får FN-kritik för barnens situation

FN uttrycker stor oro för barns situation i Sverige i en rapport som offentliggörs på onsdagen. Särskilt bekymrad är FN över diskriminering av invandrarbarn, barn som isoleras i häkten, ökad barnmisshandel, mobbning i skolor och ensamkommande flyktingbarn. Kritik riktas mot regeringen på flera punkter..

Sydsvenskan - 26 aug 13 kl. 15:56

Flera båtar stulna

Båttjuvar har härjat i Lomma de senaste veckorna. Flera båtar har anmälts stulna..

Nya Wermlands Tidningen - 27 aug 14 kl. 10:50

Richarssons tar över Barnens Hus-lokal

Företaget Klövern hyr ut före detta Barnens Hus-lokalen på Våxnäs till ELON Richardssons..

Helsingborgs Dagblad - 05 okt 12 kl. 15:02

Dyra roddbåtar stulna

Vem kan ha intresse av tävlingsroddbåtar? Den frågan ställer sig Höganäs roddförening och Helsingborgs roddklubb efter en kostsam stöld på Skånes roddförbunds anläggning vid Hjälmsjön i Örkelljunga.? Det har aldrig hänt oss tidigare.

Trelleborgs Allehanda - 06 jan 13 kl. 11:25

Aviciis låtar stulna från hotell


Den svenske housestjärnan Tim "Avicii" Bergling har förlorat en dator innehållande tidigare osläppta låtar, skriver Aftonbladet."Min dator med projektfiler till åtta helt nya låtar blev stulen", skrev Avicii på Twitter på fredagen.Stölden skall ha skett på det hotell i Los Angeles där Avicii bor för tillfället.

YA - 26 jul 13 kl. 18:00

Sjöbo tar hand om flyktingbarnen

Tvisten om vem som ska ta ansvar för de båda flyktingbarn som flyttat från Sjöbo till Hässleholm har löst sig. På fredagen blev det klart att familjen får flytta till Sjöbo, där kommunen tar ansvar för barnen och Migrationsverket för föräldrarna.
?

Kristianstadsbladet - 26 jul 13 kl. 18:46

Sjöbo tar hand om flyktingbarnen

Tvisten om vem som ska ta ansvar för de båda flyktingbarn som flyttat från Sjöbo till Hässleholm har löst sig. På fredagen blev det klart att familjen får flytta till Sjöbo, där kommunen tar ansvar för barnen och Migrationsverket för föräldrarna.
?

YLE - 27 jan 16 kl. 10:34

Lagändringen gjordes för barnens bästa

Ifjol infördes en lagändring som innebär att man vid första misstanke om våld mot barn bör anmäla fallet till polisen, inte bara till barnskyddet som tidigare. Det primära syftet med ändringen är att fall som det omstridda mordet på en 8-årig flicka i Helsingfors år 2012 inte ska kunna inträffa igen. I det fallet kände socialmyndigheterna till att flickan inte mådde bra i hemmet, men ingen ingrep innan det var för sent.

BT - 12 apr 11 kl. 12:27

Ta till vara barnens tankar om olyckor

Barns utsatthet och barnskador i trafiken är ett välkänt folkhälsoproblem. I en rapport från Världshälsoorganisationen WHO som utkom för något år sedan konstaterades att över 1000 barn och unga under 25 år dödas i trafiken ? varje dag.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 timmar sedan

Vi patienter lider i onödan – och möts med arrogans

Arrogans tycks vara de svenska höftortopedernas bästa gren. Som en struts avfärdar Olle Svensson ytersättningsmetodens bevisat goda resultat. Patienterna?

Expressen - Igår: 07:15

Bensinen borde inte kosta mer än 10 kr

Den rödgröna röran av S, MP, C och L verkar tro att människor bara använder bilen för att vara ute och nöjesåka och medvetet släppa ut så mycket koldioxid som möjligt. Ni bedriver en skadlig politik som ökar konflikten mellan stad och land, skriver Muf:s ordförande Benjamin Dousa..

Expressen - I förrgår: 12:12

Bittra människor håller på att förstöra Stockholm

Klubbar och musikscener i Stockholm tvingas lägga ner efter grannarnas klagomål. Bitterfolk som vill bo i huvudstaden, men samtidigt andas lugn. Bitterfolk som vill bo i lägenhet men ändå bråkar med sina grannar om minsta ljud.

Expressen - I förrgår: 06:15

Sveriges hyresreglering behöver avskaffas helt

Varför argumenterar vänstern för en hyresreglering som bidrar till stora klyftor mellan folk i städers attraktiva delar och i förorterna? skriver professor emeritus Roland Andersson..

Expressen - 13 jun 19 kl. 06:15

Därför bör Malmö få ett museum om Förintelsen

Det finns goda skäl att placera det planerade museet om Förintelsens överlevare i Malmö. Antisemitism hör inte hemma här. Vi måste se till att unga Malmöbor växer upp utan fördomar om andra, skriver två kommunalråd och judiska församlingen..

Expressen - 12 jun 19 kl. 06:15

Varför tjuvhåller Löfven på pengarna till vården?

Fyra miljarder kronor. Så mycket höjde vi anslagen vid årsskiftet. Pengarna skulle gå till vården, där 83 000 människor har stått i kö olagligt länge i väntan på läkarhjälp.

Expressen - 11 jun 19 kl. 16:38

Hur många sprängdåd krävs för att Morgan ska vakna?

Gång på gång väljer justitieminister Morgan Johansson att skönmåla verkligheten framför att se vad som faktiskt håller på att hända med Sverige, skriver Johan Forssell (M)..

Expressen - 11 jun 19 kl. 06:15

Alldeles för mycket är konstigt, Strandhäll

Tio moderata riksdagsledamöter om frågorna som statsråd Annika Strandhäll måste besvara i dagens interpellationsdebatt: ”Vi saknar förtroende för dig. Respekten för grundlagen borde vara central för regeringen.”.

Expressen - 10 jun 19 kl. 10:30

Luf: Därför borde Erik Ullenhag leda partiet

Att välja Erik Ullenhag till partiledare vore att bryta med raden av partiföreträdare som genom år av inkonsekventa utspel fördärvat Liberalernas trovärdighet och sänkt partiet under fyraprocentsspärren. Med Ullenhag ser vi fram emot intellektuell höjd och långsiktighet, skriver Luf:s ordförande Joar Forssell..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.