Affärsvärlden > Ekonomi

Saturday, 15 June, 23:08

Affärsvärlden - 11 jun 19 kl. 12:58

Verkstad och råvaror i topp på börsenStockholmsbörsen hade vid lunchtid på tisdagen stigit för sjätte dagen i rad..
Läs mer på Affärsvärlden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Verkstadoch , råvarori , topp, börsen
Affärsvärlden - 27 dec 12 kl. 13:49

Verkstad och råvaror lyfter börsen

Stockholmsbörsen klättrade på torsdagen, efter julledigheten. Verkstad samt råvarurelaterat stödde utvecklingen för storbolagsindexet..

DI - 12 dec 13 kl. 17:56

Börsen: Verkstad, råvaror och bank tynger

Stockholmsbörsen backade på torsdagen till sin lägsta nivå på drygt två månader sedan såväl verkstadssektorn, råvarubolag som banker noterat betydande nedgångar..

DI - 11 jun 19 kl. 12:21

Verkstad och råvaror lyfter Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen hade vid lunchtid på tisdagen stigit för sjätte dagen i rad. Råvarubolagen och andra konjunkturkänsliga företag gick särskilt starkt, både i Sverige och internationellt, sedan Kina flaggat för nya stimulansåtgärder. .

Affärsvärlden - 17 apr 15 kl. 14:27

Råvaror och verkstad tappar mest på börsen

Stockholm vände, i likhet med börserna runtom i Europa, nedåt vid lunchtid på fredagen..

Affärsvärlden - 16 sep 15 kl. 10:11

Verkstad går starkast på börsen

Kurserna på Stockholmsbörsen inledde uppåt på onsdagen efter en stark avslutning i USA i går och en odelat positiv utveckling i Asien där framför allt de kinesiska börserna avslutade handeln mycket starkt. Bästa sektorer var verkstad och konsumentvaror, sämsta var olja och råvaror..

DI - 14 mar 18 kl. 17:58

Stockholmsbörsen: Verkstad och råvaror draglok

 Stockholmsbörsen steg under onsdagen och återhämtade därmed delar av tisdagens fall som uppkom i USA. Det rådde fortsatt osäkerhet kring ståltullar och oro kring den sparkade amerikanske utrikesministern, vilket dämpade det allmänna sentimentet. Stark industriproduktion från Kina bidrog dock till uppgångar för verkstad och råvarubolag.

DI - 14 nov 18 kl. 13:19

Råvaror och verkstad sänker Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen sjönk under onsdagsförmiddagen med verkstad och råvarurelaterat bland förlorarna. Tisdagens rejäla tapp i oljepriset bidrog till det negativa sentimentet.   .

Dagens PS - 19 sep 18 kl. 07:30

Det gav NY-börsen bränsle

De amerikanska börserna steg under tisdagshandeln efter att Kinas svar på de amerikanska importtullarna mot landet var mildare än marknaden väntat. Kina inför importtullar på varor från USA till ett värde av 60 miljarder dollar och satte en 10-procentig tariff på vissa varor istället för 20 procent som tidigare var sagt. Detta kan jämföras med att USA inför tullar på varor värt 200 miljarder från Kina.

Dagens PS - 19 sep 18 kl. 07:30

Det gav NY-börsen bränsle

De amerikanska börserna steg under tisdagshandeln efter att Kinas svar på de amerikanska importtullarna mot landet var mildare än marknaden väntat. Kina inför importtullar på varor från USA till ett värde av 60 miljarder dollar och satte en 10-procentig tariff på vissa varor istället för 20 procent som tidigare var sagt. Detta kan jämföras med att USA inför tullar på varor värt 200 miljarder från Kina.

DI - 12 mar 18 kl. 14:02

Börsen på väg mot minus med Ericsson som sänke

Stockholmsbörsen fortsatte på knappt plus på måndagseftermiddagen, med ickecykliska papper i topp och Ericsson som främsta sänke. Sektorvis var bank och verkstad i topp..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - Igår: 14:25

Ministrarna får påökt

Stefan Löfven (S) får påfyllning i kassan. Från och med den 1 juli höjs statsministerarvodet med 4 000 kronor till 176 000 kronor per månad..

Affärsvärlden - Igår: 14:28

Norwegian lyfter efter Boeing-uppgifter

Flygbolaget Norwegians vd, Bjørn Kjos tror att Boeings problemmodell 737 Max 8 kommer att återtas i trafik redan i sommar, sade han i en intervju i Paris på fredagen enligt Bloomberg..

Affärsvärlden - Igår: 12:59

Guldpriset nära femårshögsta

Guldpriset steg på nytt på fredagsmorgonen och närmade sig därmed de senaste topparna från början av 2018 och sommaren 2016..

Affärsvärlden - Igår: 14:08

EU granskar Postnords statsstöd

EU-kommissionen startade på fredagen en fördjupad granskning av svenskt och danskt statligt stöd till Postnord 2017-2019..

Affärsvärlden - Igår: 13:52

Millicoms vd köper aktier för drygt 23 miljoner

Millicoms vd Mauricio Ramos har på fredagen köpt 45.000 aktier i bolaget till en kurs om i snitt 54:28 dollar, totalt motsvarande drygt 23 miljoner kronor..

Affärsvärlden - Igår: 13:54

Balder köper fastighetsbestånd för 800 miljoner

Balder har förvärvat ett fastighetsbestånd i Göteborg bestående av hotell, kontor, logistik och bostäder för cirka 800 miljoner kronor..

Affärsvärlden - Igår: 13:57

Börsplus: Sälj affiliatebolaget

Trots att Future Gamings aktie har fallit kraftigt så finns det ju i teorin fortfarande 100 procent nedsida, skriver SvD Börsplus..

Affärsvärlden - Igår: 13:35

Andersson: Oklart om EU:s Tobinskatt berör svensk aktiehandel

Det är ännu oklart om den nya utformningen av den finansiella transaktionsskatten som tio euroländer vill införa kommer att beröra svensk aktiehandel. Det sade finansminister Magdalena Andersson till journalister under ekofinmötet på fredagen..

Affärsvärlden - Igår: 13:01

Detta blir Tobin Properties sista handelsdag

 Sista dag för handel på First North för bostadsutvecklaren Tobin Properties blir den 28 juni, framgår av ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - Igår: 13:03

Verkstadsaktier i botten på börsen

Stockholmsbörsen sjönk under fredagsförmiddagen efter de senaste åtta dagarnas uppgångar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.