SVT Debatt > Opinion

Wednesday, 26 June, 04:17

SVT Debatt - 11 jun 19 kl. 12:51

”Den svensk skolan är en effektiv utsorteringsmaskin””Att skolan underkänner så många som 15 procent av varje årskull är oacceptabelt. Ingen gynnas av att många av dessa hamnar i utanförskap. Det gör knappast Sverige starkare som kunskapsnation”, skriver debattörerna..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den svensk skolanär en , effektiv, utsorteringsmaskin
YLE - 22 aug 17 kl. 12:25

Antalet barn som vägrar gå till skolan håller på att öka

Ett barn som vägrar eller inte kan gå till eller vistas i skolan kan lida av olika problem. Det kan handla om svår ångest eller om annan problematik som resulterar i att man inte klarar av att gå i skolan. Bland andra Mannerheims barnskyddsförbund varnar för den här formen av problematik eftersom skolfrånvaro i ett barns liv betyder en väldigt stor ökad risk för utslagning eller marginalisering.

Kristianstadsbladet - 11 maj 13 kl. 04:00

Bör staten ta över skolan?

Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Den som beslutar betalar. Den finansieringsprincipen råder mellan stat och kommun.
Om staten ökar kraven på kommunerna ska de kompenseras för ökade kostnader.

Skånskan - 10 okt 18 kl. 08:26

Nej till mobil i skolan fick inte politiskt ja

SVEDALA Sverigedemokraterna vill stoppa användning av mobiltelefoner i Svedalas klassrum.
Men efter lång diskussion och votering röstade utbildningsnämnden ner förslaget.2007 ändrades skollagen med syfte att störningar i skolan som påstods orsakas av mobiler skulle begränsas.

Newsmill - 22 sep 11 kl. 06:08

Undermålig affärsmodell förhindrar effektiv privatisering av skolan

http://www.newsmill.se/trackback/39640Begränsa vinsterna.

BT - 13 feb 12 kl. 14:23

Kanadensiska skolan visar vägen

Kanada är i många avseenden ett föredöme inom utbildningspolitiken. Landet har gjort en exceptionell resa och stoltserar numera med ett utbildningssystem i toppklass. Av den anledningen besökte vi moderater i riksdagens utbildningsutskott nyligen den framgångsrika provinsen Ontario ?

DN - 22 maj 17 kl. 21:00

”Valfrihet och avregleringar har skadat svenska skolan”

Det finns många skolsystem som med framgång har infört riktade eller kontrollerade skolvalssystem för att säkerställa en bredare elevfördelning i skolan. En effektiv lösning för att förhindra ojämlikhet är Skolkommissionens så kallade ”aktiva skolval” och förslaget om att ersätta kölistor, skriver Andreas Schleicher som ansvarar för Pisa-undersökningarna..

Sydsvenskan - 18 sep 11 kl. 22:24

"Orimligt neka effektiv behandling"

Om sjukvården kommit till en punkt där pengarna inte räcker till den bästa behandlingen för alla patienter så måste prioriteringarna synliggöras på politisk nivå, skriver Johan Richter, professor och överläkare vid hematologiska kliniken på Sus i Lund.
Sydsvenskan har i två artiklar (4.9 och 10.

Dagensanalys.se - 27 okt 18 kl. 02:59

Så här skapar du en effektiv Dashboard

Dashboards hjälper organisationer att få en tydlig bild av sin verksamhet genom en ögonblicksbild. Men att sätta upp en dashboard på rätt sätt är ingen quick fix. Här berättar vi med 3 enklas tips hur du ska göra.

Nya Wermlands Tidningen - 26 nov 16 kl. 08:40

Pratar pengar i skolan

Har du koll på effektiv ränta, pensionssystemet och vad som händer om du inte betalar dina räkningar? Det var några av de privatekonomiska frågor som eleverna på Thoren Business School fick svar på i veckan..

YLE - 22 jul 17 kl. 06:00

Viktor har reumatism men oftast inga symptom - hans biologiska medicin är effektiv

Biologiska läkemedel har blivit allt vanligare, och de har fått stor betydelse i behandlingen av flera sjukdomar. Det handlar om så kallade målinriktade mediciner som aktiveras på rätt ställen i kroppen. Till exempel när det gäller reumatism har utvecklingen till det bättre varit hisnande.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 17 timmar sedan

Ledamot: Därför reserverade jag mig mot nomineringen

”Jag har stor respekt för att vi tycker olika i partiet och för att vi i valberedningen har gjort olika bedömningar. En majoritet har beslutat att föreslå Nyamko Sabuni, men jag har reserverat mig till förmån för Ullenhag”, skriver debattören..

SVT Debatt - Igår: 14:50

”Besparingarna är olagliga och rimmar illa med mycket”

”En nationell och internationell angelägenhet som Internationella biblioteket (IB) ska inte lämnas i händerna på lokala kortsiktiga ekonomiska åtgärder”, skriver debattören..

SVT Debatt - Igår: 13:34

”Valresultatet inte bara en örfil till Erdogan-regimen”

”Kurderna gjorde det enda rätta. De vägrade rösta på despotism. De valde att rösta på demokrati, fred och frihet, tre värden som Erdogan hatar mest just nu”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - Igår: 10:35

Här möts mjölkbonden och djurrättsaktivisten

Se det starka och ovanliga möte mellan djurrättsaktivisten Samuel Rostøl och mjölkbonden Anette Gustafsson i klippet ovan..

SVT Debatt - Igår: 09:09

”Det finns lösningar på barnmorskekrisen”

”Den allvarligaste orsaken till att vi förlorar barnmorskekompetens är att många beskriver att de inte kan arbeta professionellt på grund av för få kollegor och att barnmorskan ansvarar för många kvinnor samtidigt”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 20 jun 19 kl. 12:53

”Syftet var att titta på attityderna kring cannabis”

”Den här kulturen finns i Sverige, men samhällets företrädare tycks inte adressera det och där riskerar det att uppstå ett glapp”, skriver debattören..

SVT Debatt - 20 jun 19 kl. 10:59

”Programmet bidrar till en normalisering av cannabis”

”SVT ett stort ansvar att ledas av god journalistik vilket inkluderar en bättre research i framtida program om narkotikafrågan än den de bidragit med under förra veckan”, skriver debattören..

SVT Debatt - 20 jun 19 kl. 10:37

”Sämre kunskapsfokus att låta var sjunde elev slås ut”

”Det krävs att gymnasieskolan öppnas för fler elever, inte minst gäller det gymnasieskolans yrkesprogram. Det är inte rimligt att gymnasieskolan är helt stängd för stora grupper av elever som ”misslyckats” i enstaka ämnen”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 19 jun 19 kl. 14:56

Lärarförbundet: ”Läraryrkets status måste höjas”

”För att hantera situationen borde regeringen öka statsbidragen till skolan”, skriver Lärarförbundets ordförande..

SVT Debatt - 18 jun 19 kl. 09:47

”Föräldrar kan isolera sina barn utan konsekvenser”

”Jag har begärt att få ta del av förundersökningen. Men fått avslag, på grund av sekretess. Jag är inte intresserad av personuppgifter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.