YLE > Finland

Tuesday, 25 June, 19:56

YLE - 11 jun 19 kl. 12:44

Höjda avgifter för vinterbadarna i Ekenäs väntar - politikerna bollar olika alternativ för hur förhöjningen ska gå tillRaseborgs stad vill höja den årliga avgiften vinterbadare betalar för besök i Simmis Ekenäs. Förslaget på fritidsnämndens möte var att höja avgiften med 100 procent, men det ville politikerna ännu fundera på..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Ekenäs, Simmis Ekenäs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Höjda, avgifterför , vinterbadarnai , Ekenäs, väntar, politikerna, bollar, olika alternativ för hur förhöjningen ska gå till
Cornucopia - 27 feb 17 kl. 07:51

Regeringen lägger sex miljarder i höjda avgifter på bankernas kunder

Regeringen och finansminister Magdalena Andersson (s) belägger bankernas kunder med höjda avgifter på 6 miljarder kronor till år 2019. Redan år 2018 ska bankkunderna betala 3 miljarder extra.

Det handlar om höjda avsättningar till den sk resolutionsreserven, något som bankerna betalar in, och alltså i slutändan betalas av bankernas kunder.

Skånskan - 27 jan 16 kl. 12:14

Förslag om höjda avgifter kan ge minskad öppenhet

HÖRBY Hörby kommun vill driva igenom kraftigt höjda avgifter för den som vill ha kopior på allmänna handlingar.
Ett hot mot öppenheten i kommunen, varnar M och drar paralleller till diskussionerna i Höör om att vissa politiker vill ha ”arbetsro”.När ärendet om avgiftshöjningen togs upp i fullmäktige på måndagskvällen tvingades koalitionsstyret i Hörby att backa.

Cornucopia - 11 jul 16 kl. 14:50

37 foodtrucks har lagt ner i Stockholm - klarar inte 18 000:- kronor i höjda avgifter

Av fi-mp-s-v styrda Stockholm stad har uppnått sin önskan att minska antalet rullande gatukök ("foodtrucks") genom höjda avgifter. Av 96 gatukök har 37 lagt av till år 2016 sedan avgiften höjts från 12 000:- SEK per år till 30 000:- SEK.

Som bekant höjer man skatten på tobak om man vill se mindre rökning, högre skatt på alkohol om folk ska dricka mer och högre avgifter på småföretag om man vill bli av med arbetstillfällen.

News55 - 11 mar 16 kl. 16:40

Här överlämnar SPF Seniorerna fler än 10 000 ”nej till höjda avgifter i äldreomsorgen”

Kampanjen som går under namnet ”Hemtjänstuppropet” har resulterat i en protestlista med 10 330 namnunderskrifter som alla säger nej till höjda avgifter i äldreomsorgen. Uppropet lanserades i december i fjol och på fredagen lämnade SPF Seniorernas ordförande Christina Rogestam över listan till äldreminister Åsa Regnér.       LÄS MER: Upprop mot höjda hemtjänstavgifter Äldre med låga inkomster drabbas värst – Våra medlemmar har engagerat sig mycket och de som inte har tillgång till dator har skickat in underskrifter på papper per post till oss, säger pressekreterare Anna Eriksson, till News55.

Nerikes Allehanda - 16 mar 16 kl. 13:17

Nämnden backar: Inga höjda avgifter på Kulturskolan

Det blir inga höjda avgifter för eleverna på Kulturskolan i Örebro. Kulturnämnden backar nu från planerna att spara 5,4 miljoner – trots att kommunstyrelsen sänkte besparingskraven till en miljon..

VA - 18 nov 16 kl. 08:03

Storbanken varnar: Ni som bor i bostadsrätt riskerar kraftigt höjda avgifter

Här är VA:s viktigaste på 3 minuter: Swedbank varnar för höjda avgifter i bostadsrättsföreningar, TTIP blir inte av enligt Merkel och EU ska granska Intrum-affär. .

DI - 27 mar 18 kl. 20:03

Höjda avgifter göder eljättarna med miljarder

Samtidigt som merparten av elnätskunderna drabbas av höjda avgifter ökar vinsten för elnätsjättarna. Det sammanlagda resultatet för Vattenfall Distribution och Ellevio steg med 1,1 miljarder under fjolåret..

Skånskan - 01 sep 18 kl. 05:00

Höjda avgifter för vattenbruk

höör/hörby Vattenavgifterna höjs i Höör och Hörby. Nya investeringar behöver göras för att säkra vattenförsörjningen i framtiden.Det var senast 2014 i Höör och 2013 i Hörby som VA-avgifterna höjdes.

Cornucopia - 08 jun 17 kl. 08:57

Finansminister Magdalena Andersson (s): Bankkunderna ska betala höjda avgifter - 3% av insättningarna

Regeringen beslutar att införa höjda sk resolutionsavgifter, eftersom det finns så mycket banker i Sverige. Tanken är att bankkunderna, dvs du kära läsare, ska betala detta och det handlar om 3% av det du har på banken.

Regeringen skriver på sin hemsida:"Banksektorn gör stora vinster och det är i goda tider som risker för den finansiella stabiliteten – t.

Nyan - 06 nov 17 kl. 09:14

Höjda avgifter för Mise-kunder

De hushåll som i dag har avfallshämtning i vanlig enfackstunna en gång i månaden eller mera sällan måste från och med nästa år betala mera för hämtningen än i dag.
Det beslöts på förbundet Ålands Miljöservices (Mises) höststämma då avgifter och budget för nästa år fastställdes. Styrelseordförande Stig Mattsson konstaterade att förbundet har ett jobbigt år bakom sig och att budgeten inte uppfyller alla förväntningar.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Den sjungade färjkarlen tar dig till Barösund där sommarsäsongen är i full gång

Jacob Waselius har åkt Barösundsfärjan alla somrar så länge han kan minnas. I år kör han färjan själv..

YLE - 2 timmar sedan

Sjundeå nobbar lån och bygger skolcentret med fastighetsleasing

Efter att ärendet stötts och blötts i ett halvt år föll valet på fastighetsleasing. Trots att det är det dyrare alternativet ska det belasta kommunens ekonomi mindre..

YLE - 2 timmar sedan

Gränsbevakningen: Finlands beredskap inför en oljeolycka bland Europas bästa - men risker finns

Överinspektör på gränsbevakningens stab, Heli Haapasaari, säger att Finlands beredskap på oljeläckage är bland de bästa i hela Europa. Farliga situationer uppstår ändå överraskande ofta..

YLE - 2 timmar sedan

Nästan 10 procent av befolkningen lider av sömnstörningar – nu kan de bekämpas med nätterapi

Helsingfors universitetssjukhus har skapat en mobilapplikation som ska användas för att vårda patienter med sömnstörningar. Genom en läkarremiss får man tillgång till applikationen och har ett inledande telefonsamtal med en sömnskötare. Därefter fyller man i en sömndagbok och chattar med sin terapeut..

YLE - 6 timmar sedan

Finansminister Lintilä: Regeringen höjer inte alkoholskatten - ännu

Den nyvalda regeringen vill följa med sänkningen av alkoholskatten i Estland innan den fattar beslut om den finska alkoholskatten..

YLE - 3 timmar sedan

Kyrkan försöker besluta om vigslar för samkönade par - men det kan dröja länge

Efter att en präst vigt ett samkönat par fick han en varning av kyrkan, men förvaltningsdomstolen upphävde varningen. Ärendet har överklagats till högsta förvaltningsdomstolen. Kyrkan försöker fatta ett beslut i frågan i fall kyrkan ska viga samkönade par..

YLE - 4 timmar sedan

Det nya underrättelsetillsynsutskottet tillsätts - Skyddspolisen har granskat medlemmarna

Riksdagsgrupperna har i dag gett sina förslag till medlemmar i riksdagens nya underrättelsetillsynsutskott. Utskottet har som uppgift att parlamentariskt övervaka den civila och militära underrättelseverksamheten..

YLE - 4 timmar sedan

Skyddspolisen: Barnen till IS-anhängarna kan vara ett säkerhetshot för Finland på lång sikt

Enligt Skyddspolisen kan barn som utsatts för våld och propaganda i IS-lägren utgöra ett säkerhetshot för Finland ifall de inte lyckas integrera sig i det finska samhället..

YLE - 5 timmar sedan

Posiva verkställer byggnadsplanerna på slutförvaringsanläggning för kärnbränsle - väntas kosta 500 miljoner euro

Kärnavfallsbolaget Posiva verkställer byggnadsplanerna på en slutförvaringsanläggning för använt kärnbränsle. Kärnbränslet kommer från Olkiluoto och kärnkraftverket i Lovisa. Anläggningen ska uppföras i Euraåminne i landskapet Satakunta..

YLE - 6 timmar sedan

Ömsättningen i restauranbranschen ökar - men överskuggas av rädslan över alkoholskatt och passagerarimport

Omsättningen i turism- och restaurangbranschen ökar i år med över fem procent, enligt turism- och restaurangförbundet MaRa..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.