YLE > Finland

Tuesday, 18 June, 12:40

YLE - 11 jun 19 kl. 12:45

Polisen: Nordeas påstådda penningtvätt utreds inte av CentralkriminalpolisenCentralkriminalpolisen kommer inte att inleda en förundersökning med anledning av misstankarna om grov penningtvätt i Nordea..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Centralkriminalpolisen, Nordea

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polisen, Nordeas, påstådda, penningtvättutreds inte av , Centralkriminalpolisen
GöteborgsPosten - 18 dec 15 kl. 20:00

"Polisen kommer inte rädda er från att bli mördade"

"Polisen kommer inte rädda er från att bli mördade". Så hotas människor i ett bostadsområde i Sigtuna utanför Stockholm med ett flygblad. Avsändaren påstår sig tillhöra terrorgruppen Islamiska staten - men det tror inte terrorexperten Magnus Ranstorp på: – Det låter snarare som en enskild galning..

DI - 20 timmar sedan

Tillslag mot Nordeas huvudkontor angående penningtvätt

Dansk polis gjorde i onsdags en räd mot den nordiska storbanken Nordeas danska huvudkontor.  En mängd fysiska och digitala dokument beslagtogs som en del i en penningtvättsrelaterad underökning..

Helsingborgs Dagblad - 26 feb 19 kl. 13:57

Polisen: Få rapporter om avancerad penningtvätt

Rekordmånga misstänkta penningtransaktioner rapporterades till finanspolisen förra året. Men de riktigt stora och komplicerade penningtvättsuppläggen hamnar ofta under radarn, enligt Linda H Staaf, chef för polisens underrättelseenhet. Uppgifterna om mi.

Nyan - 06 mar 14 kl. 13:12

Polisen samarbetar med Rädda Barnen

Polisen ska samarbeta med Rädda Barnen vid internetrelaterade brott.
I går möttes företrädare för polisen och Maria Söreskog, som jobbar för Rädda Barnen med projektet Barnens Internet..

SVT - 01 okt 14 kl. 11:00

Polisen: Klubbarna är rädda

SVT:s granskning visar att fotbollsklubbarna nästan aldrig ansöker om tillträdesförbud på sina risksupportrar. Polisen misstänker att det beror på att de är rädda för att stöta sig med supportrarna.– På något sätt blir man ju obekväm för supportrarna om man ansöker, säger Ann-Britt Furugård, supporterpolis..

SvD - 04 aug 15 kl. 09:56

Polisen varnar: Välklädda klocktjuvar kring Stureplan

Polisen ser en markant ökning av klockstölder nattetid runt Stureplan och varnar nu för detta. Gärningsmännen beskrivs som välklädda klubb-besökare..

E24 - 18 jun 15 kl. 17:11

Revisionsjätte granskas för Nordeas usla rutiner

Revisorsnämnden har inlett en granskning av KPMG. Det efter att revisionsjätten i flera år missat Nordeas usla rutiner kring penningtvätt. Det är andra gången Revisorsnämnden sätter KPMG under lupp när det gäller Nordea och penningtvätt och risken för terrorism..

Polisen - 30 jun 14 kl. 11:06

Nu blir penningtvätt ett brott

Den 1 juli sjösätts lagen om penningtvätt. Därmed blir det lättare för polisen att komma åt de kriminellas pengar och tillgångar. Det blir dessutom möjligt att i större utsträckning använda finansiell information i utredningar av grova brott..

Polisen - 25 apr 17 kl. 09:12

Arbete mot penningtvätt utvärderas

Polisen får högt betyg för det internationella samarbetet i arbetet mot penningtvätt. Det framkommer i en ny utvärdering..

Polisen - 30 aug 13 kl. 13:06

Risker för penningtvätt utvärderade

I Sverige omsätter penningtvätt många miljarder kronor varje år och samhället behöver bli bättre på att samarbeta för att bekämpa problemet. Det visar en nationell riskbedömning som Finansinspektionen lämnade till regeringen på fredagen..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Upp till 70 anställda saknas på svenska daghem i Helsingfors - "finskspråkig personal kan vara tillfällig lösning"

Att stänga daghem på grund av personalbrist är det absolut sista alternativet. På lång sikt behöver yrkets anseende förbättras, på kort sikt ses rekrytering av finskspråkig personal som en tillfällig lösning..

YLE - 1 timme sedan

Sagan är inte all för Övik lägergård - om man hittar utomstående aktör som sköter verksamheten

Övik lägergård i Borgå kan kanske återuppstå. Det kräver att en utomstående aktör tar på sig att sköta lägergården..

YLE - 2 timmar sedan

Hangö-Hyvingebanan elektrifieras - spadarna i marken 2020

Den nya regeringen satsar på tågtrafiken också i Västnyland. I regeringens förslag till årets andra tilläggsbudget förbinder man sig till att elekrifiera Hangö-Hyvingebanan. Det arbetet skall inledas år 2020..

YLE - 4 timmar sedan

Rinnes regering presenterade tilläggsbudget – stora satsningar på järnvägarna

Statsminister Antti Rinnes (SDP) regering har förhandlat fram sin första tilläggsbudget. Rinne meddelade förra veckan att den första tilläggsbudgeten ska innehålla åtgärder som främjar sysselsättningen..

YLE - 3 timmar sedan

Samlingspartister delade i Yle-mätning: Ska Petteri Orpo utmanas som ordförande?

Drygt 40 procent av samlingspartisterna anser att ordförande Petteri Orpo borde få en motkandidat under partikongressen nästa år. Det framgår i Yles mätning. 45 procent anser däremot att Orpo borde stå som ensam ordförandekandidat..

YLE - 4 timmar sedan

Mjölkjätten Valio tvingas betala miljontals euro till lokala mejerier – sålde för billig mjölk

Nu kom domen efter en lång rättsprocess – koncernen Valio ska betala miljontals euro i ersättningar till två lokala mejerier. Det handlar om skadestånd för att ha brutit mot konkurrenslagstiftningen. Beslutet kom i två skilda domar..

YLE - 4 timmar sedan

Mjölkjätten Valio tvingas betala miljontals euro till lokala mejerier

Nu kom domen efter en lång rättsprocess – koncernen Valio ska betala miljontals euro i ersättningar till två lokala mejerier. Det handlar om skadestånd till följd av konkurrensbegränsning. Beslutet kom i två skilda domar..

YLE - 4 timmar sedan

Rinnes regering fattar beslut om åtgärder som ska främja sysselsättningen – se direkt klockan 9.15

Statsminister Antti Rinnes (SDP) regering förhandlar om sin första tilläggsbudget i dag, tisdag. Rinne meddelade förra veckan att den första tilläggsbudgeten ska innehålla åtgärder som främjar sysselsättningen..

YLE - 4 timmar sedan

Finlands Näringsliv EK tycker till om sysselsättningen: Förkorta tiden för arbetslöshetsskyddet, förnya familjeledigheten och förkorta hemvårdsstödet

EK:s idéer går i stora drag ut på att förkorta tiden för arbetslöshetsskyddet, göra det enklare för företag att göra upp korta visstidskontrakt och förnya familjeledigheten..

YLE - 17 timmar sedan

Sarlinska skolan får plan för att motarbeta skolfrånvaron - börjar tillämpas i höst

Sarlinska skolan får en handlingsplan för att minska på skolfrånvaron och ämnet Skärgårdskunskap fortsätter som valbart ämne..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.