YA > Lokalt

Tuesday, 18 June, 21:46

YA - 11 jun 19 kl. 12:43

Ny skolchef börjar i höst: ”Riktigt glad att välkomna honom”Johan Holmqvist, som blir Tomelillas nye skolchef, har lång erfarenhet av skolledning och skolutveckling från bland annat Vellinge och senast Eslöv. Han tar över när Bengt Persson går i pension i september..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Holmqvist, Tomelillas, Vellinge, Eslöv, Bengt Persson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny skolchefbörjar i , höst, Riktigt, gladatt , välkomna, honom
Skånskan - 28 dec 16 kl. 14:00

Mångårig lärare blir ny skolchef

SJÖBO Som lärare och rektor har Jeanette Willby varit med om att Lomma kommun utsetts till årets skolkommun. Nu ska hon axla rollen som skolchef i Sjöbo.
– Känslan är att man är på gång och det spåret vill jag fortsätta med.

Helsingborgs Dagblad - 11 okt 12 kl. 16:25

Tidigare rektor blir ny skolchef

Åke Svensson blir ny skolchef i Perstorp den 1 december. De senaste sex åren har han arbetat som barn- och utbildningschef i Töreboda kommun, och det nya jobbet innebär ett glatt återseende av Perstorp ? Åke Svensson var rektor på Centralskolan 2003 till 2006.?

Kristianstadsbladet - 06 maj 11 kl. 03:00

Skolchef gav hustru högst löneökning

När skolchefen Tomas Ringberg satte lärarlönerna fick en gymnasielärare en höjning på 2?000 kronor. Dubbelt så mycket som den som fick näst mest höjning.

Västerbottens Folkblad - 26 okt 11 kl. 00:43

Bjurholm lyfter sig mest

Elever från kommunen utmärker sig i ny rikstäckande gymnasiejämförelse GLAD?SKOLCHEF. Jan Nilsson, nytillträdd rektor och skolchef i Bjurholm, gläds över resultaten i SKL:s senaste rapport, som visare att gymnasieleverna från Bjurholm har gjort stora framsteg det senaste året.

Kristianstadsbladet - 08 apr 14 kl. 07:00

Svårt hitta ny kommundirektör

Arkivfoto: Bosse Nilsson
Jakten på en tillförordnad kommundirektör i Kristianstad går trögt. Redan har två tillfrågade förvaltningschefer tackat nej.
Jan Pålsson meddelade i början av mars att han, efter bara två år på posten, lämnar jobbet som kommundirektör i Kristianstad.

Alliansfritt Sverige - 25 jan 11 kl. 17:00

Kristdemokraterna som myser i sekt-tv

VIDEOBEVIS. Livets ord är i allt väsentligt en sekt styrd av Ulf Ekman. Ändå är det en hel hög med Kristdemokrater som tycker att det är en bra idé att mysa i deras Livets Ords tv-soffa.

Trelleborgs Allehanda - 15 apr 11 kl. 06:00

Bygglov för paviljong dröjer

Förskolepaviljongen på Granlunda kan dröja ännu en månad.
Som Trelleborgs Allehanda skrev för ungefär en månad sedan råder det brist på förskoleplatser i centrala Trelleborg. Bildningsnämnden kom tillsammans med servicenämnden fram till en lösning: En paviljong med plats för två avdelningar som placeras i anslutning till Granlunda förskola.

NSD - 24 mar 13 kl. 12:20

Allt hänger ihop

Att Luleås skolchef Karina Pettersson-Hedman tog krafttag mot en bok med sexistisk jargong gjorde mig så oerhört glad och stolt..

Barometern - 03 sep 14 kl. 06:52

Mindre pengar till skolbarnen sedan förra valet

Förskolebarnen har fått mer, medan skolbarnen har fått mindre. En minskning med totalt 7,5 procent per elev under mandatperioden 2010-2014. Det visar en beräkning som tidningen beställt av lärande- och kulturförvaltningen i Nybro kommun.

DalaDemokraten - 16 maj 17 kl. 18:03

"Inte nödvändigt": Inga elever på Kyrk omplacerades

I vintras var det oroligt på Kyrkskolan och skolchefen hade funderingar på att omplacera vissa elever till andra skolor.
Men av det blev intet. I dag är det en glad skolchef som berättar om situationen på skolan..

Fler nyheter från YA

YA - Igår: 20:27

Bil har voltat av vägen

En trafikolycka har inträffat på vägen mellan Tryde och Äsperöd..

YA - Igår: 12:53

Yngling misstänkt för skadegörelse

I helgen roade sig en kille med att krossa rutor i centrala Tomelilla. Nu är han misstänkt för skadegörelse..

YA - Igår: 12:55

Åkgräsklippare som skulle repareras stulen

En man och en kvinna har polisanmält att deras åkgräsklippare stulits. Gräsklipparen stod på ett släp när den stals..

YA - Igår: 13:00

S-kritik över resa: Nöjestripp på skattebetalarnas bekostnad

Nästa onsdag ska kommunstyrelsen åka till en lantbruksmässa i Borgeby. Socialdemokraterna ifrågasätter syftet med besöket. ”En nöjestripp på skattebetalarnas bekostnad helt utanför den kommunala kompetensen” tycker oppositionsrådet Sara Anheden..

YA - I förrgår: 00:01

S-förslag ska få fler unga aktiva

Socialdemokraterna har lämnat in ett förslag under rubriken Öka möjligheterna att testa fritidsaktiviteter. Motionen bygger på att det allt oftare kommer rapporter om att barn och unga är mindre aktiva på sin fritid..

YA - I förrgår: 00:01

Röda Korset har vädjat till kommunen att inte skära ner på personal

Även Röda korset har skickat in en skrivelse angående kommunens nedskärningar på mötesplatsen Café Kryddan. Men man har inte heller fått något svar än..

YA - I förrgår: 00:01

Upphandlingskrav inte optimalt utformade men tillräckligt för att få godkänt

Förvaltningsrätten avslår Sydbuss ansökan om att kommunens upphandling ska göras om. Anledningen är att man tycker att kommunen haft fog i att förkasta företagets ansökan..

YA - 15 jun 19 kl. 19:30

Fotbollsläger lockar många unga

I helgen var det återigen dags för Spjutstorps IF´s årliga fotbollsläger. Under tre dagar varvas träningar och matcher med lek och bad. Tommy Karlsson, 10 år, har varit med på lägret så länge han kan minnas.

YA - 14 jun 19 kl. 19:00

Whiskyälskare tar över Celtic-baren

En whiskyälskare och nordvästskåning som besökt 30 destillerier i Skottland. Ännu inget Celtic-fan men det går att ordna. Stefan Olsson heter Celtic-barens nya krögare..

YA - 14 jun 19 kl. 12:00

Kyrkomusiker bjuder på sommarmusik

På tisdag 18 juni bjuder några av Österlens kyrkomusiker på solig och vacker sång och musik i Brösarps kyrka kl 19..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.