YA > Lokalt

Tuesday, 18 June, 12:42

YA - 11 jun 19 kl. 12:29

Hedda Franck, Ystad: ”Jag vill studera i Lund”YA träffar blivande studenter för att prata om deras framtidsdrömmar. Hedda Franck går i trean på samhällsprogrammet på Ystad gymnasium: .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Franck, Lund, Ystad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hedda, Franck, YstadJag vill , studerai , Lund
Skånskan - 22 mar 17 kl. 06:00

27:e året till Ystad

SJÖBO Den 27:e upplagan av Färsingaskolans volleybollturnering för nior blev Norreportskolans år.
Eleverna från Ystad tog nämligen hem guldet i samtliga tre klasser. ERWP.

Skånskan - 22 mar 18 kl. 04:30

Avataren går i skolan åt Hedda

sösdala Träningen gjorde henne tröttare än vanligt och på kvällarna fick hon feber. Det skulle visa sig bero på en ovanlig form av leukemi. Ett år senare är Hedda Ekdahl, 12 år, cancerfri och trots att immunförsvaret inte tillåter det är hon redan tillbaka i skolbänken – tack vare avataren Hedda 2.

Skånskan - 06 jun 18 kl. 06:00

”Hedda Hatar är prio ett nu”

Om en vecka tar de studenten. Och på torsdag spelar Lundabandet Hedda Hatar på Nemisscenen på Sweden Rock.
– Det här är absolut vår största spelning, säger Julia Jarl, bandets trummis.

YA - 9 timmar sedan

Insändare: Så här borde Ystad spara

Hur ska man kunna ta toppolitikerna i Ystad på allvar? Under decennier har makten i Ystad svängt mellan Socialdemokrater och Moderater. Ja, vi ska inte glömma bort Centerpartiet som likt en vindflöjel vinglat mellan majoriteterna beroende på hur mycket makt de kunnat få..

Skånskan - 03 feb 17 kl. 08:00

Allt fler väljer att gå gymnasium i Ystad

Ystad Ystad gymnasium hade under 2016 cirka 200 elever fler än väntat. Därmed har man på allvar vänt den nedåtgående trend för antalet elever man haft och dessutom gått med ett plus på 6,6 miljoner kronor.
Nu siktar ledningen på en fortsatt uppgång.

Sydsvenskan - 30 apr 13 kl. 06:30

Advokat med viktig roll i Ystad

Advokaten Leif Björnberg, Ystad, har avlidit i en ålder av 79 år. Hans närmaste är mångåriga särbon Maj-Britt Melin, döttrarna Nina och Anna-Maria med familjer samt syskonen Lena och Staffan.Leif Björnberg var född 1933 i Ystad och tog studenten 1952 på läroverket i Ystad.

YA - 10 okt 13 kl. 06:30

Ystad tappar, Sjöbo rasar och Simrishamn klättrar

Foto: Mark Hanlon
Efter att i flera år varit bland de 20 bästa skolkommunerna i Sverige rasar Ystad nu till 39:e plats. Simrishamn kvalar in som bästa klättrare i sydöstra Skåne, med sin resa från förra årets 200:e plats till dagens 116:e plats. Lärarförbundet presenterade sin rankinglista Bästa skolkommun i går.

Barometern - 23 aug 13 kl. 07:17

Nallen Hedda blev en riktig globetrotter

Klass 3B i Rinkabyholmsskolan skickade för ett år sedan ut sin nalle Hedda i?världen. Efter en jorden runt-resa är nu nallen tillbaka.

Skånskan - 08 maj 18 kl. 14:00

Så här ska Ystad få ny stadsdel i hamnen

Ystad Kommunen bjuder in allmänheten för att presentera förslag till ett planprogram för Hamnstaden.
– Det vore en stor vinst att kunna koppla ihop stadskärnan med vattnet, så att Hamnstaden blir ett komplement till centrum, säger planchef Carina Tenngart Ivarsson på stadsbyggnadsavdelningen.Planförslaget är en vidareutveckling av den vision som redovisas i den fördjupade översiktsplanen för Staden Ystad 2030.

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Stopp i tågtrafiken mellan Ystad och Malmö

Det råder stopp i trafiken mellan Svedala och Ystad efter en olyckshändelse. Tågen beräknas rulla som normalt igen efter 09-tiden på tisdagen..

Fler nyheter från YA

YA - 1 timme sedan

Inbrott: Tjuvar stal gasolflaskor för 100 000 kronor på Rusta

Varuhuset Rustas gasolskåp blev utsatt för nattligt intrång. Tjuvarna kom undan med gasolflaskor för 100 000 kronor. .

YA - 1 timme sedan

Telefoni: Fortsatt stora störningar hos Tele2 – problem att ringa 112

De stora driftstörningar hos telefonbolaget Tele2 fortsätter i dag, tisdag. Kunder har svårigheter att både ta emot och ringa utgående samtal, även till nödnumret 112..

YA - 1 timme sedan

Stöld: Stor mängd verktyg och maskiner borta – inga spår efter tjuvarna

En byggnadsplats på Källesjövägen blev utsatt för inbrott under helgen. Tjuvarna fick med sig en större mängd verktyg och maskiner från en container på platsen..

YA - 2 timmar sedan

Tips: Nu ökar stölderna i husbilar – så minskar du risken

Sommartid ökar stölderna både på rast- och campingplatser i landet. Länsförsäkringar fick förra året närmare 600 rapporter. Stöldskyddsföreningen tipsar om vad man kan göra för att minska risken för inbrott i sommarvistet.

YA - 6 timmar sedan

Här växer Ystads hamn med två nya färjelägen

Arbetet med de två nya färjelägena i Ystads hamn är i full igång. Den nya sydliga vågbrytaren har nästan kommit halvvägs och nu har bygget av de två nya färjelägena påbörjats..

YA - 19 timmar sedan

Ystads nya gångfartsområde klart: ”Vi vill få bort genomfartstrafiken”

Nu är skyltarna på plats. Lilla Norregatan har blivit gångfartsområde från Västra Vallgatan till Sladdergatan. – Vi vill få bort genomfartstrafiken.

YA - 21 timmar sedan

Stor trädgren brakade ner bland matgästerna på torget

Matgästerna på Österportstorg fick en otrevlig överraskning – när en stor del av ett träd plötsligt bröts av och föll ner bland borden och matvagnarna. .

YA - Igår: 11:46

Polisen summerar: Ovanligt lugnt studentfirande i år

Inget stök och inga inrapporterade brott utförda av studenter. Så sammanfattar polisen studentfirandet i fredags. – Vi har ett gott samarbete med krogägare och ordningsvakter, menar polisen..

YA - Igår: 10:12

Här slår blixtarna ner i Ystad

Helgens åskoväder bjöd minst sagt på dramatik i Ystad – med en brand i en villa i Nybrostrand och en i övrigt hektisk kväll för räddningstjänsten. Ystadsbon Riccard Axtelius lyckades fånga några av blixtnedslagen på bild. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.