SR > Nyheter

Wednesday, 26 June, 05:44

SR - 11 jun 19 kl. 12:16

Döms för våldtäkter på statligt ungdomshemEn anställd på ett statlig ungdomshem döms nu till fängelse i 3,5 år för flera fall av våldtäkt mot barn..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dömsför , våldtäkter, statligt, ungdomshem
GT - 13 mar 15 kl. 12:54

Polisen utreder flera våldtäkter på Liseberg

GÖTEBORG. Polisen håller just nu på att utreda misstankar om flera våldtäkter på Liseberg mot flickor från ett ungdomshem. Flickorna kan ha utsatts för fysiskt våld, sexuella övergrepp och våldtäkt av flera personer inne på området.

YLE - 14 dec 15 kl. 04:56

Antalet våldtäkter i Esbo har nästan fördubblats

Antalet våldtäkter i Esbo har nästan fördubblats från i fjol till i år. Det här visar statistik från Polisyrkeshögskolan som Yle Huvudstadsregionen har tagit del av. I fjol anmäldes 34 våldtäkter till Esbopolisen från januari till slutet av november.

Kristianstadsbladet - 16 okt 14 kl. 14:42

Våldtäkter fortsatt vapen i Burma

Burmas armé utsätter kvinnor för våldtäkter på ett vis som beskrivs som systematiskt. Trots att landet tagit steg mot demokrati fortsätter övergreppen.
De flesta av våldtäkterna sker under militärens offensiver i regionerna Kachin och Shan i mellersta och norra delen av landet, men förekommer över hela Burma.

BT - 16 okt 14 kl. 14:42

Våldtäkter fortsatt vapen i Burma

Burmas armé utsätter kvinnor för våldtäkter på ett vis som beskrivs som systematiskt. Trots att landet tagit steg mot demokrati fortsätter övergreppen. De flesta av våldtäkterna sker under militärens offensiver i regionerna Kachin och Shan i mellersta och norra delen av landet, men förekommer över hela Burma.

Skånskan - 05 nov 16 kl. 12:12

Polisen skapar utredninggrupp efter Malmövåldtäkter

Malmö Polisen skapar en särskild utredningsgrupp efter flera grova våldtäkter mot barn och unga i Malmö. ERWP.fif(0)Till Aftonbladet.

YLE - 03 dec 15 kl. 15:50

Flyktingar beskylls för våldtäkter – ”Media ointresserad av helhetsbilden”

Medierna fokuserar för mycket på de våldtäkter där gärningsmannen är asylsökande, det tycker professor i journalistik Tom Moring. Medieuppståndelsen fick polisen att gå ut med gärningsmännens status, säger man på Helsingforspolisen. Polisen höll på onsdagen en presskonferens om säkerhetsläget i Helsingfors där det bland annat framkom att antalet överfallsvåldtäkter har ökat, men totalt sett har sexualbrotten i Helsingfors sjunkit.

YLE - 28 maj 14 kl. 12:13

Flest anmälda våldtäkter i Vasa

I Vasa får polisen flest anmälningar om våldtäkt i relation till folkmängden än i andra städer i Finland. Det rapporterar MTV Uutiset. När man jämför städer med över 50 000 invånare tog polisen i Vasa emot i medeltal 39 anmälningar om våldtäkt per år per 100 000 invånare.

YLE - 02 dec 15 kl. 09:22

Fler våldtäkter på offentliga platser och rasistiska brott i Helsingfors

Polisen i Helsingfors ser en topp vad gäller antalet våldtäkter som begås på offentliga platser. Också de rasistiska brotten har ökat i antal enligt polisen, som höll en ovanlig presskonferens om säkerhetsläget i Helsingfors. I år har polisen redan fått vetskap om 14 våldtäkter på offentliga platser, jämfört med nio under hela fjolåret.

Cornucopia - 18 nov 17 kl. 11:34

Över 250 våldtäkter och övergrepp hos riksdagspartierna

1 300 kvinnor inom politiken har skrivit på ett upprop mot trakasserier, övergrepp och våldtäkter inom riksdagspartierna. Det inkluderar våldtäkter inom t ex sosseriet och Centerpartiet, där riksdagsledamöter och ministrar ligger bakom. SvD verkar göra sitt bästa för att dölja artikeln, trots att den är tidningens mest delade sedan publiceringen igår kväll.

Skånskan - 28 dec 15 kl. 11:04

Två våldtäkter mot unga flickor

Skurup/skivarp Två fullbordade våldtäkter mot minderåriga flickor har anmälts i kommunen under julhelgen. I det ena fallet var offret under 15 år.Två våldtäkter – en i Skivarp och en i Skurup – har anmälts under julhelgen.

YLE - 20 nov 16 kl. 08:15

SVT: Sveriges polis vill stoppa redlöst supande på Finlandsfärjorna - ska minska våldtäkter

Sveriges polis vill förebygga våldtäkt och misshandel på färjorna i Östersjön. Därför borde det bli slut på passagerarnas supande och personalens slarvig alkoholförsäljning ombord. Den svenska polisen är bekymrad över våldtäkter och andra våldsbrott ombord på färjor i Östersjön.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Mueller kommer vittna inför kongressen

Den särskilda åklagaren Robert Mueller ska vittna inför USA:s representanthus underrättelseutskott den 17 juli. Vittnesmålet ska inte ske inför lyckta dörrar..

SR - 2 timmar sedan

Lula da Silva blir kvar i fängelse

Brasiliens högsta domstol har beslutat att den före detta presidenten blir kvar i fängelse. Lulas advokater hade krävt att han skulle friges eftersom domaren i målet anses ha varit jävig..

SR - 5 timmar sedan

Klart med ny regering i Danmark

Efter 20 dagars förhandlingar är det nu klart med en ny regering i Danmark, rapporterar Danmarks Radio..

SR - 7 timmar sedan

Liberaler lämnar – efter Ullenhags besked

Efter att Erik Ullenhag hoppat av från striden om partiledarposten i Liberalerna, väljer flera tunga namn att lämna partiet i protest, skriver Aftonbladet..

SR - 8 timmar sedan

Svensk tar över världens smartaste förening

För första gången någonsin är det en svensk som får förtroendet att leda Mensa international, den internationella föreningen för högintelligenta..

SR - 8 timmar sedan

Ny rättegång 30 år efter tragedin på Hillsborough-arenan

Det kommer att bli en ny rättegång i Storbritannien mot den polisman som var ansvarig för säkerheten på Hillsborough, där 96 fotbollssupportrar krossades till döds 1989..

SR - 8 timmar sedan

Dödlig skjutning mot svenskskyltad bil

En människa har dödats och för ytterligare en person är tillståndet kritiskt efter att deras bil beskjutits i Köpenhamnsförorten Herlev, meddelar den danska polisen..

SR - 10 timmar sedan

Trump hotar med vedergällningar mot Iran

Tonen hårdnar mellan Iran och USA. President Donald Trump varnar Iran för att attacker mot amerikanska intressen kommer att resultera i "massiv" vedergällning från USA. Trumps iranska motsvarighet kallar i sin tur USA för "efterblivet"..

SR - 10 timmar sedan

Polisen varnar för bedragare på Instagram

Under midsommarhelgen har polisen fått larm om en ny typ av bedrägeri i sociala medier..

SR - 10 timmar sedan

Stopp i tågtrafiken förbi Storvik

Omfattande signalfel orsakar förseningar och inställda avgångar på sträckan mellan Gävle och Borlänge..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.