Barometern > Nyheter

Sunday, 16 June, 19:07

Barometern - 11 jun 19 kl. 12:09

Skolavslutningar firas i kyrkornaPå fredag är det skolavslutning på alla kommunens skolor. Avslutningen firas i kyrkorna..
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolavslutningar, firasi , kyrkorna
Nya Wermlands Tidningen - 08 jun 17 kl. 09:41

SD vill utreda skolavslutningar i kyrkorna

Hur vanligt är det att skolorna i Karlstads stift inte har kyrkliga skolavslutningar? Och hur kan Karlstads stift stödja och vägleda församlingar som vill erbjuda föräldraburna kyrkliga skolavslutningar när det inte erbjuds av skolorna? Detta anser Sverigedemokraterna i Karlstads stift bör utredas..

BT - 04 jun 13 kl. 07:49

Boråsrektorer säger nej till ny lag om skolavslutningar

Behövs en ny lag om skolavslutningar? Nej, säger flera rektorer i Borås. En utredning är tillsatt vid utbildningsdepartement, skrev BT om i går.

Dagen - 16 apr 11 kl. 21:53

Imam vill att skolavslutningar hålls i kyrkan

Agha Yahya Khan, imam från Göteborg, vill att skolavslutningarna ska hållas i kyrkan. Inför skolelever i Östersund berättade han tidigare i veckan om sin syn på islam och skolavslutningar.

Imamen delar inte uppfattningen att skolavslutningarna måste hållas borta från kyrkorna av hänsyn till personer med annan religiös bakgrund än den kristna.

Nya Wermlands Tidningen - 03 nov 11 kl. 07:30

Firas med musik i kyrkorna

Alla helgon och Alla själars dag skall i Malungs församling firas med musik. Kyrkorna står öppna för de som ha en stund av eftertanke och stillhet..

Helsingborgs Dagblad - 23 dec 11 kl. 14:01

Mycket jul i kyrkorna

Kyrkorna i Västra Bjäre erbjuder många gudstjänster och mycket musik under juldagarna. På julafton hålls julbön i alla tre kyrkorna. I Västra Karup blir det körsång klockan 11, i Torekov sång av Emma Toral klockan 13 och i Hov blir det julmusik från orgeln av Linn Björklund klockan 14.

Helsingborgs Dagblad - 11 okt 12 kl. 09:35

Skördealster smyckar kyrkorna

Nu på söndag den 14 oktober är det Tacksägelsedagen, och det hör till traditionen att kyrkorna smyckas med skördealster. 16.30 firas mässa i Björnekulla kyrka och klockan 18 blir det vesper i Västra Broby kyrka.

SmålandsPosten - 04 jun 18 kl. 17:10

Kyrkan och kommunen ingår avtal om skolavslutningar

Skolavslutningarna kommer även fortsättningsvis att hållas i kyrkorna runtom i kommunen. Kommunen och pastoratet har skrivit på ett avtal som klargör att det inte får förekomma bön, trosbekännelse eller välsignelse. .

Helsingborgs Dagblad - 20 apr 11 kl. 14:58

Påsken firas i kyrkorna

På skärtorsdagen inleds helgen med en mässa i Björnekulla kyrka klockan 18 som leds av Lars Falkfors. Just på skärtorsdagen firas särskilt nattvardens instiftande. Efter gudstjänstens slut kläs altaret av under högtidliga former.

Helsingborgs Dagblad - 28 nov 14 kl. 15:22

Advent firas med musik i kyrkan

Första söndagen i advent firas med musik och ljus i kyrkorna i Ängelholm..

Sydsvenskan - 25 nov 15 kl. 16:05

Julen firas inte på grund av Buddha eller Muhammed

Mikael Andersson skruvar det jag ser som en provokation mot kristna. Poängen är min spontana reaktion, då public service väljer att ha en bekännande muslim som julvärd under ”christmas”. Det mest kristna med julen, medmänsklighet SVT ska spegla alla i Sverige.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 5 minuter sedan

Elever lärde sig mer om forntiden utomhus

Hur levde, och överlevde, man egentligen på forntiden, för över 4 000 år sedan. Det har nu eleverna i tredje klass på Venhagskolan i Målilla fått lära sig. – Det är bästa dagen på hela året, säger Denise Olofsson..

Barometern - 4 minuter sedan

Lovar bli "världens rikaste svarta nation"

Barometern - 30 minuter sedan

Darj utsedd till årets handbollsspelare

Barometern - 30 minuter sedan

Stökigt på stan under studenthelgen

Studentfirandet i Kalmar blev inte en fest för alla. Flera unga män och en kvinna hamnade i klammeri med rättvisan på fredagskvällen och natten till lördagen..

Barometern - 15 minuter sedan

Svenska succén: Dubbla pallplatser i Norge

Barometern - 1 timme sedan

Misstänkt våldtäkt på dansgolvet

En våldtäkt misstänks ha ägt rum på dansgolvet på en nattklubb i Vimmerby. En man i 25-års är gripen och anhållen..

Barometern - 45 minuter sedan

Vinskörd i fara efter fransk hagelstorm

Ett oväder med hagel stora som pingisbollar har ödelagt frukt- och vinodlingar i sydöstra Frankrike..

Barometern - 45 minuter sedan

Blackstenius måltorka: "Klart man funderar"

Sverige körde över Thailand. Kvar på bänken satt Stina Blackstenius, som inför VM var det självklara valet som toppforward. Hennes senaste landslagsmål kom för mer än ett år sedan..

Barometern - 1 timme sedan

Emmaboda-Växjö Bois 0-6Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.