DI > Ekonomi

Monday, 17 June, 11:41

DI - 11 jun 19 kl. 12:21

Verkstad och råvaror lyfter StockholmsbörsenStockholmsbörsen hade vid lunchtid på tisdagen stigit för sjätte dagen i rad. Råvarubolagen och andra konjunkturkänsliga företag gick särskilt starkt, både i Sverige och internationellt, sedan Kina flaggat för nya stimulansåtgärder. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Stockholmsbörsen, Sverige, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Verkstadoch , råvaror, lyfter, Stockholmsbörsen
Affärsvärlden - 27 dec 12 kl. 13:49

Verkstad och råvaror lyfter börsen

Stockholmsbörsen klättrade på torsdagen, efter julledigheten. Verkstad samt råvarurelaterat stödde utvecklingen för storbolagsindexet..

Affärsvärlden - 22 okt 14 kl. 15:03

Verkstad och Boliden lyfter börsen

Kurserna på Stockholmsbörsen stod en bit på den rapporttunga onsdagens eftermiddag något högre..

DI - 14 mar 18 kl. 17:58

Stockholmsbörsen: Verkstad och råvaror draglok

 Stockholmsbörsen steg under onsdagen och återhämtade därmed delar av tisdagens fall som uppkom i USA. Det rådde fortsatt osäkerhet kring ståltullar och oro kring den sparkade amerikanske utrikesministern, vilket dämpade det allmänna sentimentet. Stark industriproduktion från Kina bidrog dock till uppgångar för verkstad och råvarubolag.

DI - 14 nov 18 kl. 13:19

Råvaror och verkstad sänker Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen sjönk under onsdagsförmiddagen med verkstad och råvarurelaterat bland förlorarna. Tisdagens rejäla tapp i oljepriset bidrog till det negativa sentimentet.   .

Affärsvärlden - 07 aug 18 kl. 12:54

Verkstad och råvaror lyfter

Stockholmsbörsen var upp under tisdagens lunchhandel..

BT - 10 sep 12 kl. 17:32

Stockholmsbörsen svagt ner

Stockholmsbörsen landade strax under nollinjen efter måndagens handel.
Nedgången var en liten rekyl efter de stigande kurserna i slutet av förra veckan.
Aktiekurserna på Stockholmsbörsen sjönk försiktigt redan i morgonhandeln.

BT - 21 jul 14 kl. 15:27

Nedåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen följer med övriga Europabörser nedåt. Volvo och Sandvik tillhör de tyngsta förlorarna. OMXS-index har i eftermiddagshandeln sjunkit med 0,4 procent till 448,2.

DI - 04 apr 17 kl. 10:16

Stockholmsbörsen: Verkstad lyfter

Stockholmsbörsen startar uppåt. ABB drar börsen efter att ha gjort vad vd kallar för den ”strategiskt viktigaste affären"..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Svagt uppåt på Stockholmsbörsen

Handeln på Stockholmsbörsen inleddes med svagt stigande kurser. Klockan 9.20 hade OMXS-index stigit med 0,2 procent till 331,0.

Helsingborgs Dagblad - 10 sep 12 kl. 09:26

Svagt uppåt på Stockholmsbörsen

Handeln på Stockholmsbörsen inleddes med svagt stigande kurser. Klockan 9.20 hade OMXS-index stigit med 0,2 procent till 331,0.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Gina Tricots vd lämnar till hösten

Klädkedjan Gina Tricot, som under våren genomfört neddragningar, meddelar att vd Magnus Månsson lämnar under hösten..

DI - just nu

Räntor och valutor: Trevande inledning på veckan med Fed i fokus

USA-räntorna har handlats stabilt i veckans inledning, när handlare inväntar onsdagens räntebesked. På måndagens förmiddagshandel pekar de amerikanska räntorna svagt uppåt, med tioårsräntan 2 punkter högre på 2,10 procent, jämfört med fredagens svenska stängning..

DI - 15 minuter sedan

Utbyggnaden av oljeraffinaderiet stoppas till 2020

Mark- och miljööverdomstolen går vidare med överklagandena mot Preems planerade utbyggnad i Lysekil.  Därmed kvarstår osäkerheten kring den kritiserade jätteinvesteringen på runt 15 miljarder kronor..

DI - 30 minuter sedan

Saxlunds dotterbolag tar order i Storbritannien värd 20 miljoner

Saxlund Groups brittiska dotterbolag Saxlund International har på måndagen säkrat kontrakt till ett värde av cirka 1,7 miljoner pund, motsvarande cirka 20 miljoner kronor..

DI - 30 minuter sedan

Peab bygger äldreboende i Västerås – ordervärde om 265 miljoner

Byggkoncernen Peab ska bygga ett äldreboende med 120 lägenheter åt Hemsö i Västerås. Kontraktssumman uppgår till 265 miljoner kronor, vilket orderanmäls i det andra kvartalet 2019. Denna totalentreprenad byggstartas i augusti och beräknas vara klart i april 2021..

DI - 30 minuter sedan

Vätgasbolagets teknologi avskrivs från olycka efter granskning

Vätgasbolaget Nels kärnteknologi var inte upphovet för den brand som bröt ut vid en tankstation i Sandvika under söndagen för två veckor sedan, enligt en oberoende utredning av danska konsultfirman Gexcon, skriver Nel i ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Preems utbyggnad ska prövas i domstol

Mark- och miljööverdomstolen kommer att ta upp fallet om utbyggnaden i Lysekil. Domstolen ger prövningstillstånd till målet, med en planerad huvudförhandling första kvartalet 2020..

DI - 1 timme sedan

Iran hotar med att bryta mot kärnenergiavtalet

Iran uppger på måndagen att de den 7 juli kommer att överskrida tidigare överenskomna lagernivåer av låganrikat uran. Därmed ser landet ut att vara på väg att bryta mot kärnenergiöverenskommelsen från 2015 enligt nyhetsbyrån Bloomberg..

DI - 1 timme sedan

Ta rygg på Lantto – köp hajpade aktien som rusat 60 procent i år

Di:s köpråd på det hajpade techbolaget blev inte helt lyckat, trots en urstark slutspurt. Men nu närmar sig det kommersiella genombrottet, och insynstopparna tankar aktier. Vi upprepar köp – även om risken är hög.

DI - 1 timme sedan

Analytiker: Fortsatt press på Lufthansa kan uppmuntra konkurrenter

Att flygkoncernen Lufthansas lågprisdel Eurowings går med förlust kan tänkas uppmuntra konkurrenter. Det skriver Credit Suisse i en snabbkommentar efter flygkoncernens vinstvarning på måndagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.