Affärsvärlden > Ekonomi

Thursday, 20 June, 11:31

Affärsvärlden - 11 jun 19 kl. 12:16

BOE: Hård brexit skulle bli en chock för ekonominOm Storbritannien lämnar EU utan avtal den 31 oktober så kommer det att bli en stor chock för ekonomin, företagen kommer inte att kunna förbereda sig för de långsiktiga konsekvenserna. Det sade Michael Saunders, ledamot i Bank of Englands policykommitté, på tisdagen enligt Reuters..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
BOE, Storbritannien, EU, Michael Saunders, Bank, Englands, Reuters

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BOE, Hård, brexitskulle bli en , chockför , ekonomin
PrivataAffärer - 29 nov 18 kl. 07:21

Bank of England: Oordnad brexit värre än finanskrisen

Vid en oordnad brexit skulle Storbritannien tappa sina handelsavtal som i dag finns genom EU, något gräns- och tullinfrastrukturen inte skulle kunna hantera. I värsta fall kan det innebära ett BNP-tapp på 8 procent inom omkring ett år, jämfört med 6,25 procent under finanskrisen. Arbetslösheten skulle stiga till 7,5 procent, bara massutvandring skulle hindra den från att stiga över toppen under krisen.

DI - 26 feb 19 kl. 11:39

Brittiska centralbanken redo att erbjuda stimulans vid avtalslös brexit

Bank of England, BOE, är redo för brexit oavsett i vilken form den kommer. Centralbanken kommer också erbjuda stimulans i händelse av en avtalslös brexit, men det hänger på att BOE samtidigt klarar att uppfylla inflationsmålet..

DI - 24 jan 19 kl. 12:02

BOE-chefen: Oklart vilken väg räntan tar vid hård brexit

Bank of England (BOE) har policyutrymme, men det finns ingen automatik i hur räntan ska gå i händelse av en hård brexit..

DI - 06 mar 19 kl. 05:50

BOE-chefen: Bättre förberedda på avtalslös brexit

Storbritannien har haft en konstruktiv utveckling i förberedelserna för ett avtalslöst utträde ur EU, men den ekonomiska effekten skulle fortfarande vara stor. Det sade BOE-chefen Mark Carney inför överhuset i det brittiska parlamentet på tisdagen..

DI - 09 nov 17 kl. 07:32

BOE: Klarhet krävs om brexit för att undvika bankflykt

Det behövs mer klarhet om brexit tidigt nästa år för att förhindra att banker börjar flytta jobb utanför Storbritannien. Det sade Ian McCafferty, ledamot i Bank of Englands direktion, till LBC Radio enligt Bloomberg News..

DI - 20 dec 17 kl. 11:25

BOE: Utländska banker kan fortsätta som vanligt efter brexit

Bank of England väntas presentera en plan som innebär att europeiska banker kan fortsätta med sin verksamhet som vanligt även efter att brexit verkställts. Enligt uppgifter till BBC ska bankernas verksamhet kunna drivas under de existerande reglerna..

DI - 14 sep 18 kl. 19:21

BOE-chefen varnar: Hård brexit kan bli som kraschen 2008

Bank of England-chefen Mark Carney varnar för att ett en brexit utan avtal med EU kan få samma följder som Lehman-kraschen 2008, rapporterar The Guardian..

DI - 20 nov 18 kl. 12:29

Carney: Brexit-osäkerhet har haft tydlig effekt på företagens investeringar

Det är viktigt att Storbritannien lämnar EU med en övergångsperiod så att det blir en så smidig brexit som möjligt, vilket kan hjälpa till att stötta landets ekonomi. Det sade Mark Carney, chef för Bank of England (BOE), när han talade inför parlamentet på tisdagen, enligt Reuters..

DI - 19 apr 16 kl. 17:18

Bank of England: Brexit är största hotet mot stabilitet

EU-omröstningen är den största risken mot den finansiella stabiliteten i Storbritannien, och ett utfall för att lämna EU kan leda till utdragen osäkerhet. Det sade Bank of Englands (BOE) chef Mark Carney inför ett parlamentsutskott på tisdagen, enligt Bloomberg News..

Helsingborgs Dagblad - 12 jul 16 kl. 13:37

BOE kan agera

Den brittiska centralbanken Bank of England kan tvingas till fler penningpolitiska åtgärder för att få fart på ekonomin efter brexit-omröstningen. Det sade centralbankschefen Mark Carney vid en utfrågning i parlamentet..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Regeringen stoppar inte statens spelaktier

Flera fondjättar säger nej till investeringar i spelbolag av etiska skäl. Men regeringen lägger sig inte i hur statens pensionsfonder agerar..

Affärsvärlden - 15 minuter sedan

Kristdemokraternas uppgång bryts - tappar väljare

Efter en stark uppgång för partiet tappar nu Kristdemokraterna istället väljare..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Per Bolund varnar för Facebooks kryptovaluta

Facebook avser lansera sin kryptovaluta libra nästa år. Men finansmarknadsminister Per Bolund höjer ett varningens finger..

Affärsvärlden - 45 minuter sedan

Global Gaming överklagar förvaltningsrättens beslut

Global Gaming kommer att överklaga förvaltningsrättens beslut att Spelinspektionens återkallelse av Global Gamings dotterbolag Safeents spellicens ska gälla även under tiden domstolen handlägger bolagets överklagande..

Affärsvärlden - 45 minuter sedan

Verkstad i topp på börsen

Stockholmsbörsen öppnade tydligt högre på torsdagen med verkstadsbolagen i topp..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Norge höjer räntan

Norges Bank höjer sina styrräntor med 25 punkter på torsdagen. Folioräntan höjs därmed till 1,25 procent (1,00)..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Bolund föreslår kontantkrav på storbankerna

Banker med en inlåning på över 70 miljarder kronor ska erbjuda kontantuttag för konsumenter och insättning av kontantkassor för företag i hela landet, enligt en lagrådsremiss från regeringen..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Kepler Cheuvreux inleder bevakning av industrikonglomeratet med köp

Lifcos strategi att förvärva små bolag med höga kassaflöden och god lönsamhet som används till nya förvärv ger en ränta på ränta effekt i industrikonglomeratet. Det skriver Kepler Cheuvreux i en analys..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Affärsvärlden och Deloitte på plats i Almedalen

Hör Affärsvärldens chefredaktör Erik Wahlin och redaktör/reporter Helene Rothstein berätta om årets program.

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Oljepriset stiger efter upptrappningen i Mellanöstern

Irans jemenitiska allierade, huthi-milisen, uppger sig ha genomfört nya attacker mot Saudiarabien och Irans revolutionsgarde säger sig ha skjutit ned en amerikansk drönare. Oljepriset tog ny fart av den ökade spänningen på torsdagsmorgonen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.