UNT > Utrikes

Sunday, 16 June, 19:08

UNT - 11 jun 19 kl. 12:09

Efter militärens våld – flera soldater gripnaI vad som verkar vara ett försök att blidka demonstranter uppger Sudans militärråd att flera soldater har frihetsberövats..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Sudans

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter militärens, våldflera , soldater, gripna
Kristianstadsbladet - 25 apr 14 kl. 09:08

Militärens makt i den nya staden

Foto: Bosse Nilsson
Makten. Kristianstad föddes ur en maktkamp. Därefter har staden slitits mellan olika makthavare.

BT - 11 aug 14 kl. 13:01

Över 500 ukrainska soldater dödades

Militären i Ukraina uppger att 568 soldater har dödats i strider med proryska separatister i östra Ukraina. Samtidigt förbereder ukrainska armén en slutoffensiv mot Donetsk.Det senaste dödstalet från striderna som eskalerade i början av maj är högre än tidigare uppskattningar.

BT - 11 aug 14 kl. 13:32

Över 500 ukrainska soldater dödades

Militären i Ukraina uppger att 568 soldater har dödats i strider med proryska separatister i östra Ukraina. Samtidigt förbereder ukrainska armén en slutoffensiv mot Donetsk. Det senaste dödstalet från striderna som eskalerade i början av maj är högre än tidigare uppskattningar.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Självmord vanligaste dödsorsaken bland amerikanska militärer

Antalet amerikanska soldater som tar sina liv har ökat sedan 2010 för att stiga kraftigt i år. I början av juni hade 154 soldater i tjänst tagit livet av sig, vilket är en ökning med 24 soldater mot i fjol.Det är drygt en soldat om dagen och tillika fler än antalet soldater som dött i strid under samma period.

BT - 22 maj 14 kl. 21:46

Thailands militär tog makten i kupp

Plötsligt, men inte oväntat, har Thailands militär gripit makten i landet. Men läget på marken tycktes ändå lugnt efter det att soldater skickats ut på gatorna. En upphävd grundlag, mötesförbud för demonstranter och alla etermedier får endast sända program som godkänts av militären.

BT - 02 nov 14 kl. 16:24

Soldater skingrar demonstranter

Soldater i Burkina Faso har spärrat av ett torg i huvudstaden Ouagadougou och skingrat de tusentals demonstranter som samlats där för att protestera mot militärens övertagande av makten i landet. Militären tog kontroll över torget och skingrade demonstranterna trots internationella uppmaningar att lämna över makten till ett civilt styre igen, uppger AFP.I landet pågår en maktkamp efter att presidenten Blaise Compaoré avgick i fredags, efter kraftiga folkliga påtryckningar.

BT - 24 mar 14 kl. 21:23

Ukrainsk militär lämnar Krimhalvön

Alla ukrainska trupper har beordrats lämna Krimhalvön efter att ytterligare en flottbas fallit i ryska händer. G7-länderna nobbar nu Ryssland inför sommarens planerade möte – men Kreml ser inte sin frånvaro som ett problem. Det ukrainska försvarsdepartementet gav på måndagen order om att alla ukrainska soldater ska dras tillbaka från Krim.

BT - 02 nov 14 kl. 19:36

Militär mötte burkinsk opposition

Militärens tillförordnade ledare för Burkina Faso, Isaac Zida, har mött representanter för oppositionen i landet. Men militären skingrade också tusentals demonstranter och tog kontroll över den statliga tv-stationen.Militären spärrade på söndagen av torget i huvudstaden Ouagadougou och skingrade de tusentals demonstranter som samlats för att protestera mot militärens maktövertagande, trots internationella uppmaningar att lämna över makten till ett civilt styre igen, uppger AFP.

BT - 10 dec 13 kl. 09:27

Franska soldater dödade i CAR

Två franska soldater har dödats i striderna i Centralafrikanska republiken (CAR), rapporterar franska medier i dag, enligt Reuters. Soldaterna ska ha dödats i går i huvudstaden Bangui. Frankrikes försvarsdepartement har inte bekräftat uppgifterna.

Kristianstadsbladet - 06 aug 13 kl. 18:58

Smugglare drabbar samman med militär


Arton turkiska soldater skadades lindrigt på tisdagen när de drabbade samman med tusentals smugglare som försökte korsa gränsen från Syrien till Turkiet, uppger turkisk militär.Gruppen, som enligt militären smugglar bränsle och andra varor, bestod av 2 500-3 000 personer som kastade sten på militärfordon vid gränsen i staden Ogulpinar. Soldaterna svarade med tårgas och fick förstärkning.

Fler nyheter från UNT

UNT - 45 minuter sedan

Vinskörd i fara efter fransk hagelstorm

Ett oväder med hagel stora som pingisbollar har ödelagt frukt- och vinodlingar i sydöstra Frankrike..

UNT - 1 timme sedan

Bybor dödade av banditer i Nigeria

Minst 34 personer har dödats i attacker mot två byar i delstaten Zamfara i nordvästra Nigeria, enligt polisen..

UNT - 2 timmar sedan

General: Ansvariga i Khartum ska till galgen

Personerna som stod bakom massdödandet av demonstranter i Sudans huvudstad Khartum kommer att hängas, varnar generalen Mohamed Hamdan Dagalo – som själv pekats ut som högst ansvarig..

UNT - 2 timmar sedan

Attackerade fartyg i hamn för undersökning

Skadorna på de två fartyg som attackerades i Omanbukten förra veckan har börjat undersökas..

UNT - 3 timmar sedan

Netanyahus fru erkänner brott – får böter

Sara Netanyahu, fru till Israels sittande premiärminister Benjamin Netanyahu, har erkänt att hon brutit mot lagen och missbrukat offentliga medel..

UNT - 4 timmar sedan

Strömavbrott i Sydamerika – miljoner utan el

Ett massivt strömavbrott har drabbat Argentina och Uruguay, där sammanlagt 48 miljoner människor bor..

UNT - 5 timmar sedan

Argentina och Uruguay utan el

Argentina och Uruguay är helt utan el, skriver BBC..

UNT - 5 timmar sedan

Storbritannien: Iran bakom attacker

USA har pekat ut Iran som ansvarig Iran för attackerna på två tankerfartyg i Omanbukten häromdagen..

UNT - 5 timmar sedan

Djuravföring trolig orsak till vattenepidemi

Det är troligen avföring från djur som ligger bakom vattenepidemin i norska Askøy visar nya provsvar, rapporterar VG..

UNT - 5 timmar sedan

Presidentfru erkänner brott – döms till böter

Sara Netanyahu, fru till Israels sittande premiärminister Benjamin Netanyahu, har erkänt att hon brutit mot lagen och missbrukat offentliga medel..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.