Expressen > Nyheter

Thursday, 20 June, 23:24

Expressen - 11 jun 19 kl. 12:11

Historiskt beslut: Botswana avkriminaliserar homosexualitetHomosexualitet legaliseras i Botswana, uppger nyhetsbyrån AFP.Ett stort genombrott för HBTQ-rörelsen i hela Afrika. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Botswana, AFP, HBTQ, Afrika

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Historiskt, beslut, Botswana, avkriminaliserar, homosexualitet
Dagens PS - 05 jul 17 kl. 07:43

Volvo Cars tar ”historiskt beslut”

Från och med 2019 ska alla nya bilar som lanseras från Volvo Cars vara utrustade med elmotor. Det meddelar biltillverkaren i ett pressmeddelande. ”Ett historiskt beslut då det innebär att man inte längre kommer att tillverka bilar som endast är utrustade med förbränningsmotor”, skriver Volvo Cars.

NSD - 23 sep 14 kl. 19:30

Ett historiskt beslut

Ett historiskt beslut är fattat..

GT - 14 apr 16 kl. 06:00

"Lyxfällan" tvingas ta ett historiskt beslut

Beatrice från Lysekil får programledarna för "Lyxfällan" att ta ett drastiskt och historiskt beslut. Man utnyttjar sin fullmakt och säljer en bil mot ägarens vilja. – Vi har nog aldrig stött på en så naiv uppfattning om pengar hos någon tidigare, säger programledarna Patrick Grimlund och Magnus Hedberg..

DN - 20 dec 17 kl. 07:32

Annika Ström Melin: EU-kommissionen väntas varna Polen i historiskt beslut

EU-kommissionen väntas under onsdagen aktivera artikel sju i unionens fördrag och varna för att det finns en "klar risk" att Polen bryter mot EU:s demokratiska principer. Det blir i så fall ett historiskt beslut, även om det inte leder till att Polen straffas.  .

SVT - 23 nov 18 kl. 19:37

Historiskt beslut: 26 mäklare förlorar sina licenser – för att ha lurat kunderna

26 försäkringsförmedlare har blivit av med sina licenser efter ett historiskt beslut av branschens disciplinnämnd. Aldrig tidigare har så många mäklare stängts av på en gång. De anklagas för att ha lurat kunderna..

Expressen - 11 mar 19 kl. 21:02

Klart: ”Historiskt beslut för Blåvitt”

IFK Göteborg har fattat ett historiskt beslut. Klubben kommer att starta ett damlag. – Jag tror att omvärlden, sponsorer och politiker tar det för givet och det gör vi också, säger ordföranden Mats Engström.

Expressen - 23 maj 13 kl. 21:46

Historiskt lång debatt gav historiskt beslut

Det blev en historiskt lång debatt i kommunfullmäktige. Fyra timmar lång. Sedan kom beskedet: Det blir folkomröstning om trängselskatten..

BT - 16 dec 11 kl. 12:38

Fullmäktige tog historiskt beslut

Folkpartisten Anna Svalander reserverade sig. Annars var det enighet i talarstolen när kommunfullmäktige tog sitt största beslut någonsin.
Arbetet går nu vidare med kraftvärmeverk och avloppsreningsverk på Sobacken.

SVT - 17 jan 16 kl. 00:35

”Ett historiskt beslut”

Rouzbeh Parsi, mellanösterexpert vid Lunds Universitet kallar beslutet att häva sanktionerna mot Iran för historiskt..

Skånskan - 26 nov 18 kl. 21:55

SD fick igenom sin budget – historiskt beslut i Hörby

HÖRBY För första gången ska Hörby styras av med en SD-budget. Sverigedemokraternas budgetförslag klubbades igenom i kommunfullmäktige på måndagskvällen med bred marginal.
– Det känns jätteroligt.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

LIVE-TV: Demonstranter stormar Georgiens parlamentsbyggnad

Expressen TV sänder direkt i samarbete med AP.

Expressen - 45 minuter sedan

Adam, 23, tar över makten  i västsvenska kommunen

Efter en turbulent tid inom lokalpolitiken väntas nu Adam Johansson (M) ta över rodret i Falköping.23 år gammal blir han kommunstyrelsens ordförande och därmed den yngste att styra en kommun i Sverige. – Det känns så klart fantastisk.

Expressen - 45 minuter sedan

Kraftig rök från brand i företagsbyggnad

Sent på torsdagskvällen utbröt en brand i en företagsbyggnad i Bromölla.– Det är bland annat en bilverkstad i byggnaden och det ska finnas gasflaskor där, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i Region syd..

Expressen - 1 timme sedan

Tusentals försöker storma Georgiens parlament

Antiryska demonstranter har försökt storma parlamentet i Tbilisi, Georgien.Först bröt demonstranterna igenom avspärrningarna men de ska nu ha tryckts tillbaka av polis, rapporterar TT..

Expressen - 1 timme sedan

Nerkyld man räddad ur havet med helikopter

En man i Åhus, som på torsdagskvällen gett sig ut att simma i alltför kallt vatten och hade svårt att ta sig in igen, räddades med helikopter, skriver Kristianstadsbladet..

Expressen - 1 timme sedan

Ungdomarna säljer sina gratis busskort

Borås stad ger sommarlovskort till elever som går i sjuan upp till andra året på gymnasiet. Korten är gratis och gäller i hundra dagar.Nu säljs flera av dem på olika Facebook-sidor, skriver Borås Tidning.

Expressen - 1 timme sedan

Hageloväder spräckte rutor: ”Den var hotfull”

Ett kraftigt hagelväder drog fram utanför Norrköping kvällen före midsommarafton. Marie-Louise Andersson, 54, satt på altanen och fick springa in för att ta skydd i sommarstugan. Två fönsterrutor spräcktes av haglet.

Expressen - 2 timmar sedan

EU:s klimatfiasko: Nollutsläpp stoppades

Bryssel. EU-ledarna lyckades inte enas om ett klimatneutralt Europa till 2050. Efter dagar och timmar av påtryckningar höll sig ett fåtal länder kvar i vägran.

Expressen - 2 timmar sedan

Daniellas bebis skickades hem – med inflammation

Daniella Djerfis dotter hade hög feber, uppträdde slött och fick feberfrossa.Men på sjukhuset blev fem månader gamla Néa hemskickad utan att några prover togs. – Hon log bara och sa att det inte var någon fara, barn får feber då och då, säger mamma Daniella Djerfi..

Expressen - 2 timmar sedan

Caroline, 38, vägrar låta barnen gå i svensk skola

En ny skolkritisk rörelse växer fram.I en sluten internetgrupp tipsar hundratals föräldrar varandra om hur barnen ska hållas borta från den svenska skolan.Nu träder gruppens grundare – trebarnsmamman Caroline King, 38, från Göteborg – fram och berättar om nomadlivet utomlands och varför barnen inte går i skolan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.