YLE > Finland

Tuesday, 18 June, 04:42

YLE - 11 jun 19 kl. 10:17

Strålsäkerhetscentralen STUK vill låta Terrafame utvinna uran - De gröna ställs inför en svår fråga i regeringenUnder de senaste åren har STUK ibland observerat enstaka förhöjda uranhalter i gruvområdets omgivning, men ser ändå inga hinder för att bevilja Terrafame tillstånd för att utvinna uran. Tillståndet kan bli en svår fråga för De gröna i regeringen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
STUK, Terrafame, De

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Strålsäkerhetscentralen, STUKvill , låta, Terrafame, utvinna, uranDe , gröna, ställs inför en svår fråga i regeringen
YLE - 11 jun 19 kl. 10:17

Strålsäkerhetscentralen STUK anser att gruvbolaget Terrafames anläggning för att utvinna uran uppfyller säkerhetskraven

Under de senaste åren har STUK ibland observerat enstaka förhöjda uranhalter i gruvområdets omgivning, men ser ändå inga hinder för att bevilja Terrafame tillstånd för att utvinna uran..

YLE - 17 nov 16 kl. 21:23

Terrafame vill ta i bruk urananläggning i Sotkamo

Terrafame vill ta i bruk en urananläggning som finns på Talvivaaragruvans område. Terrafames styrelseordförande Lauri Ratia bekräftade planerna i programmet A-studio i Yle i torsdags. Det finns en nästan klar urananläggning på Talvivaaras område.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

48 miljoner sydamerikaner utan el – samma tekniska problem har drabbat Finland

Det stora strömavbrottet i Sydamerika under helgen tros bero på ett ganska enkelt fel i eldistributionen som sedan skapat en förödande dominoeffekt. Samma kan hända, och har hänt, i Finland..

YLE - 10 timmar sedan

THL: Behåll ytterskorna på inomhus, det är bra för hälsan - förebygger astma och allergier hos barn

Ju mer bondgårdsbakterier det finns i hemmet, desto mindre är risken för att ett barn får astma. Den slutsatsen drar THL:s forskare efter att ha analyserat 1400 hem. Men det finns också andra åsikter..

YLE - 11 timmar sedan

Halla-aho: De nationalistiska partierna är här för att stanna - politikens brytningstid diskuterades på Gullranda

Överlever demokratin då politiken upplever en brytningstid, var ämnet under samtalen på presidentens sommarresidens Gullranda på måndagen..

YLE - 17 timmar sedan

Nattjouren vid Ekenäs sjukhus läggs inte ner i augusti - men bristen på anestesiläkare finns kvar

Uppdaterad. Raseborgs sjukhus framtid ska dryftas i en ny arbetsgrupp. Det blev beslutet styrelsen för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt HUS på måndagen..

YLE - 12 timmar sedan

“Vi måste följa lagen och vi kan inte se mellan fingrarna” - Raseborgspolitiker förklarar varför staden är tvungen att stoppa olovlig uthyrningsverksamhet

Nyheten att Raseborgs miljö- och byggnadsnämnd kräver att en privatperson slutar hyra ut sitt hus till turister har väckt mycket diskussion. Nämnden kan inte syssla med tyckande utan måste följa lagen, säger ordförande Mikael Nylund (SFP)..

YLE - 13 timmar sedan

Svenska Yle provåkte Borgbackens dyraste attraktion någonsin - se reportrarnas reaktioner under åket!

Berg- och dalbanan Taiga är Borgbackens största satsning genom tiderna. Det nya åket har kostat över 10 miljoner euro och ska locka våghalsar från överallt i världen..

YLE - 13 timmar sedan

Gruvlagen behöver inga stora förändringar, bara små preciseringar, säger ministerieutredning

Kommunernas rättigheter och miljöansvaret för eftervården av gruvor borde förstärkas, säger en ny utredning om lagarna kring gruvdrift i Finland..

YLE - 14 timmar sedan

Pojke lade upp "rasistfilm" om polis, som begärde 500 euro av pojkens familj – döms nu för brott mot tjänsteplikt

En polis i Helsingfors dömdes på måndagen till böter för brott mot tjänsteplikt efter att han krävt 500 euro av en familj för att ett videoklipp av honom lades upp på nätet. Äldre konstapeln ordnade ett möte i polishuset kvällstid och kom då med sitt krav. Enligt tingsrätten utnyttjade polisen sin tjänsteställning och gjorde sig skyldig till brott mot tjänsteplikt..

YLE - 14 timmar sedan

En kvinna med ryskt och finländskt medborgarskap diskriminerades då hon inte fick jobba i en garnisonsrestaurang

Helsingfors tingsrätt har friat den diskrimineringsåtalade mannen som skötte rekryteringen till Försvarsmaktens garnisonsrestaurang. Rätten anser att mannen hade fått lagstridiga instruktioner från Försvarsmakten..

YLE - 17 timmar sedan

HUS styrelse: Ny arbetsgrupp ska fundera på Raseborgs sjukhus framtid - samjourens öde nämns inte längre

Raseborgs sjukhus framtid ska dryftas i en ny arbetsgrupp. Det blev beslutet styrelsen för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt HUS på måndagen. Artikeln uppdateras..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.